Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer z przeszłości?

Janu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałyby wraz z moimi przyjaciółmi stworzyć serwer w metin2. Marzy mi się serwer w stylu starego pla, gdzie najlepszym expowiskiem była Grota wygnańców a bronie i zbroje nie były jeszcze przesadzone i można było z przyjemnością grać pvp. Chciałbym wiedzieć co o tym myślicie, czy były już takie serwery i czy ludzie na nich grali chętnie. Czy w ogóle warto coś takiego robić. Proszę o odpowiedzi i wasze opinie na temat takiego serwera i co ewentualnie byście dodali na taki serwer. :)

Opublikowano

@boooooo robił taki serwer, ale z 2008 roku i nie było wielu graczy. Można wyliczyć ich na palcach dwóch rąk. Możesz stworzyć, ale tylko dla siebie i znajomych. To nie te czasy.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Nie jesteś jedynym, który chce zrobić serwer old school.  Ale gdyby było dużo graczy to bym grał

~ Powiedziało 500 graczy xD

@boooooo robił taki serwer, ale z 2008 roku i nie było wielu graczy. Można wyliczyć ich na palcach dwóch rąk. Możesz stworzyć, ale tylko dla siebie i znajomych. To nie te czasy.

Tru. Neria była :D

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Mozesz zrobić serwer byle jaki, ludzi na nim bedzie jeżeli BEDZIECIE SIE Z NIM ZAJMOWAC I PO 2 MIESIACACH GO NIE ZOSTAWICIE BO HAJS SIE BEDZIE ZGADZAL

Opublikowano

Jak serwer pod względem zainteresowania administracji będzie na dobrym poziomie, to wszystko można osiągnąć xp

Opublikowano

Cześć ! Jestem graczem starego metina i chyba wiem co masz na myśli tworząc taki serwerek. Niestety sądzę, że wielu graczy mogłoby to zniechęcić. Jednak warto iść do przodu w każdej dziedzinie a nie stać w miejscu. Oczywiście jest nadzieja, że taki serwer zrobiony pod klasyk będzie hitem ale to już kwestia zainwestowania w biznes czyli albo wyjdzie albo będzie klapa. Pragnę zaznaczyć, że w starych metina nie było mialiarda syfów typu skiny, szarfy, kostiumy, wierzchowce czy milirady rosek i innych doplaczy a jednak serwery wyróżniały się wyjątkową stabilnością i żywotnością :) Myślę, że problem leży gdzieś w IS a mianowicie zbyr często serwery opierają się na IS pod pvp co trochę dzieli graczy na "bananowców" i "biedaków". Gracz "biedniejszy" badz osoba której żal wydać ciężko zarobionych pieniędzy czuje się podlegana przez osobę która powiedzmy urodziła się w bogatej rodzinie i już na wejście wykupuję cały zestaw po czym jest zarobiony do końca gry. Kiedyś w is kupowałeś pd doś, rękawice albo ulepki i zbroje które mogłeś SAM wydropić bądz zrobić w grze dzięki czemu każdy gracz był równy tyle, że jeden osiągnał szybciej sukces a drugi wolniej, tak czy siak każdy mógł mieć to samo. 

Moja sugestia:

1. Zrobić serwer na dzisiejszych wymogach, czyli coś z nowości. Jednak nie ładować na siłę syfu a wybrać parę najlepszych. PRzede wszystkim serwer nie może być kopiowany tylko dodać jak najwięcej swoich pomysłów.

2. Zrobić klasyk serwer z Riperami, Zjawami, Hwangami, czer smoka itp itd ale nutką własnej autorskiej nowości.

#Jaki by serwer nie był, musi być dobra maszyna z założeniem na dużą ilość graczy. 
#Musi być zainteresowanie afministracji, czyli jakies systemy gildi, ox, konkursy czy jakiekolwiek osiągniecia
#Zainwestować w dobre zabezpieczenia bądź zatrudnić kilku pracowników do monitorowania graczy jak i skarg.
#Serwer powinien mieć długi czas bety aby ruszyć na czysto, nie dając tym samym możliwości zarobienia losowym graczom z bugów.

Mam nadzieję, że dałem troszkę do myślenia i nie obrażam tym samym czyjejś osoby. Pozdrawiam

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Stare PL'e odpadają, nic już nie przyciągnie tak graczy.

Ja osobiście pograłbym na rozwiniętej wersji Ahrimanii, pomysł z powiększonym DMG/wartościami itemów z +8 na +9 był mega, ale by zrobić +9 trzeba było się namęczyć, metale tylko z bossów itd.

Porządnie zrobiony i przemyślany hard z przeróbkami starych systemów byłby dobry, lecz nie ma aktualnie nikogo na rynku, co by wykonał dość duże zmiany w source, a raczej nie widziałem w oferujących się na mpc.

Opublikowano

Hah, każdy by grał a jak już taki serwer jest to są pustki :v :v :v

Macie przykład serwera Torreador, na 2 poprzednich serwerach Paradise'a też były pustki, ale każdy by grał...

# Nigdy nie dostał perma na 30 dni - S.A.B.A.L

Opublikowano

Jak chcesz serwer z kumplami robić to rób, niech będzie to nawet old school. Tylko nie zdziw się jak będziesz miał 100 osób na starcie. Takie serwery nei mają prawa bytu.

DvTwT7Q.png 
USŁGI IPS
Opublikowano

Wątpię że takie coś wypali chyba że na miesiąc, max dwa

Opublikowano

Aktualnie raczej nie ma prawa coś takiego postać dłużej niż kilka miesięcy. Powód jest prosty. Jeżeli chce ktoś klasyka to idzie na PL'a, a jak chce nowości to idzie na priva. Tak to już zakończyły swój żywot serwery oldschoolowe :/

Pomogłem? Daj plusika za udzielenie pomocy! :)

01011010 01100001 01101011 01101111 01100011 01101000 01100001 11000101 10000010 01100101 01101101 00100000 01110011 01101001 11000100 10011001 00100000 01110111 00100000 01000100 01101001 01100001 01100010 01101100 01101111 00100000 01001001 01001001 01001001 00100001

-

Xbox One: Praxtor19 - CoD BO III, Diablo III, Forza Horizon 3, Rainbow Six Siege (W te gry gram)

Można zapraszać do znajomych, chętnie zagram :)

Opublikowano

Kolega wyzej ma racje ;] lepiej zrobcie serwer cos do pandory lub nowej jakosci ale nie dodawajcie wszystkeigo tylko kreatywnosc sie liczy i wlasne pomysly bo aktualnie serwery sa podobne do siebie ;3 i czasami czlowiekowi niechce grac juz ;3

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...