Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer? Wasze pomysły? Gdzie wam sie najlepiej grało?

NieznajomyLekko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Pod koniec września powstaje nowy serwer na bazie ep2. Taki troszkę stary extreme. Pomysłów jest wiele, lecz najważniejsze jest zdanie gracza, czyli was. Pytania do was, to przede wszystkim, wolicie typowy klasyk czy custom? Czy chcielibyście grać na starych zasadach, gdzie były proste questy, proste lokacje i proste eq czy raczej wszystko custom? Czy chcielibyście serwer gdzie cash nie daje przewagi a tylko lekko ułatwia grę? Czy raczej na odwrót? I najważniejsze, co byś zmienił/zmieniła w ep2 żeby grało sie przyjemnie?

Dziękuje za każde zdanie, wszystko to będzie sie liczyło przy tworzeniu i każdy pomysł będzie brany pod uwagę :)

Opublikowano

Ja bym chcial stare Destiny xD

Questy od 175/185 a potem do 200 questy na tokeny w kolko i w kolko,tani cash,daily questy,nastawienie na party itp

Opublikowano

Eq rozumiem ze tez podobne? Czyli customy od 165?

nie od 165 tylko do 165.. od 175+ już były pozmieniane.

wgl custom a klasyk to raczej to samo xD + dużo jest tych tematów już tu wiec się zaangażuj i sobie poczytaj :)

Opublikowano

Mnie również najlepiej się grało na Destiny, bardzo fajnie zrobione były zadania w Extreme Juno. Dobrze, gdyby na serwerze było coś podobnego.

Opublikowano

Zapoznałem sie 5 stron do tylu z działu last chaos wiec spokojnie moi drodzy. Określenie custom w serwerach lc oznacza przede wszystkim cos nowego/zmienionego/nowego. Bardzo fajnie można to wytłumaczyć tłumaczeniem słownikowym tego słowa jako niestandardowy/na zamowienie. Jest to cos sprzecznego do słowa klasyk. Ale myśle ze wiecie już o co chodzi.

Najwiecej widzę ludzi którzy chcieli by serwer w podobie destiny, nie dziwie sie. Swego czasu to był najlepszy serwer jaki istniał. Pliki są teoretycznie gotowe, bez jakiś większych bugow. Kwestia edytowania ich pod dane preferencje, czyli wszystko zajmie około miesiąca. Prosiłbym was o dalsze sugestie, wszystko sie przyda, nie tylko Lvl cap i eq. Kwestia skilli, jak expic, jakie zadania byście chcieli robić? Trudne? Łatwe? Dzienne czy powtarzalne?

Pozdrawiam cieplutko :)

Opublikowano

Ja bym wolal 200/225 cap i dzienne misje najlepiej powtarzalne

i chcialbym wkoncu zobaczyc JEDNO zadanie gdzie trzeba bd naprzyklad zrobic cos z pare tysiecy razy,co nie kazdemu sie bedzie chcialo ale za to nagroda bedzie z*******a :D

Opublikowano

Lvl cap 200 to dobry pomysł, co to zadań to ja bym nie chciała dziennych, tylko jakieś zwykłe, powtarzalne. Byle nie zabij 1000 tego i tamtego. :v

Opublikowano

Hmm Coś zupełnie nowego związanego z Gildia :

Nabijanie PG dla gildii dotychczas odbywało się poprzez nabijanie PG na mobach - Zablokujmy ta opcje 

Dodajmy zadania gildyjne i wyzwania gildiyjne za które dostawalibyśmy PG / Złoto i inne rare Wystarczy pomyśleć jak to zrobić 

Myśle że byłby to dobry pomysł I cała gildia by musiała współpracować Aby się rozwijać 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Pierwszy zarys serwera mniej więcej już jest. Max Lvl 165 na pierwsze tygodnie gry, pozniej będzie zwiększany. Całość opiera sie na zadaniach. Zadania bedą podzielone na tokeny i gold tokeny które bedą dropic w troszkę większych ilościach niż normalnie. W zamian za nie właśnie w tych questach możemy wymienić tokeny na platynki, eski i inne dopalacze. Wszystko co w questach oczywiście będzie tez w isie, za odpowiednio nie duża cenę, tak aby za 11zl smsem można było spokojnie wbić np. 140lvl. Klasy w pvp bedą w miarę zbalansowane tzn. każda klasa oprócz swoich podstawowych skilli będzie miała zwiększony/zmniejszony power tak aby pvp było w miarę równe, i tak wiadomo ze szelma/wiedźma była i będzie najlepsza :DDD Serwer będzie postawiony na plikach ep3 odpowiednio zmodyfikowanych i przystosowanych do dalszego rozwoju. W planach jest tez zajęcie sie postacią feniksa :) wszystko w starym stylu, farmienie w procku, expienie na mobach w jaskiniach, pozniej questy i questy powtarzalne w kaplicy z odpowiednia nagroda oprócz doświadczenia. Cały czas zapraszam was do pisania swoich sugestii w temacie. W miarę możliwości każde zdanie liczy sie w tworzeniu serwera.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz jest nowy - tylko dla Polaków - Versus się nazywa

Już nie ma.

Co do głównego tematu bardzo miło wspominam Fantasy, AIO oraz Tenacious.

23udl52.jpg

Opublikowano

Ja bym pograł na serwerze typowo PvP, gdzie max lvl byłby łatwy do zdobycia, natomiast z itemami ciężej. Do tego world bossy, tytuły, accki, wingsy oraz przyjemny staff, robiący często eventy, typu H&S, PvP itp ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...