Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ściny?

nacpanylemur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanko czy macie jakiś sposób na zmniejszenie ścin w metinie.
Problem wygląda następująco: 
Gdy zminimalizuje gre bo mam ustawionego bota/sklep po godzinie mam blackscreen lub jeden slajd (tak jakbyś zrobił screena).

Gra wtedy normalnie chodzi bo sprawdzałem na drugim metinie czy postać bije/sklepik stoi i tak się też dzieje.
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Robisz coś na kompie jak bocisz czy chodzi o to, że zostawiasz np na noc?

Możesz sobie napisać skrypt w autoit lub w innym prostym języku skryptowym żeby np co 10 minut aktywował zminimalizowane okna klientów na kilka sekund i minimalizował ponownie.

Opublikowano

Robisz coś na kompie jak bocisz czy chodzi o to, że zostawiasz np na noc?

Możesz sobie napisać skrypt w autoit lub w innym prostym języku skryptowym żeby np co 10 minut aktywował zminimalizowane okna klientów na kilka sekund i minimalizował ponownie.

Nie chodzi o to, gdybym miał taki problem to bym nie zostawiał zminimalizowanego metina. 

To wygląda tak że zostawiłem teraz sklepik i poszedłem grać w CS'a, gdy skończyłem mecz i chciałem zobaczyć ile zarobiłem to jedynie zobaczyłem to blackscreen.

Wcześniej miałem taki sam problem z botami.

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=j0t9_TaYujI

http://board.pl.metin2.gameforge.com/board2431-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board220-problemy-techniczne/board587-archiwum/1294595-macie-spos%C3%B3b-na-czarny-ekran-i-%C5%9Bcinanie-si%C4%99-gry-po-jakim%C5%9B-czasie/?s=7cd05661f98e1a89afb74850f88aa2e888d67d16#post6451926

w drugim linku ciekawe rozwiązanie, minimalizować klienta gdy trzymasz Q albo E odpowiedzialne za obracanie kamery, wtedy po zminimalizowaniu gra powinna w teorii cały czas obracać kamerę, przez co nie powinien się zrobić czarny ekran. Jeżeli by to rzeczywiście działało, to można rozważyć dopisanie takiej funkcji do jakiegoś MH w pythonie, żeby po prostu raz na minutę obracał kamerę o jakiś drobny kąt.

Opublikowano

Nie wiem czy takie opcje się jeszcze stosuje, ale kiedyś w klientach na niektórych serwerach była możliwość zrobienia freez'a. 

W przypadku sklepiku, to chyba nie ma większej różnicy. Bo po kilku godzinach odpalasz drugiego klienta i logujesz się na shopa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...