Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bóg] Thor

snaga88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! 
gram od niedawna w SMITE ! 
Poszukuje kogoś kto mi powie co i jak grac i co robic ! 
jakie Przedmioty na początku kupowac i co robić by nie padać za kazdym razem !

Gram na Arenie zazwyczaj bo nigdzie indziej jakos nie mam ochoty ! 
prosze o pomoc napiszcie wszystko co wiecie i najlepiej żeby były obrazki co kupować bo sie nie znam na tym wszystkim ! 
Kazdy pewnie z was miał ten problem dlatego prosze was o pomoc ! 

Jak grac thorem ! co kupowac i na jakiej mapie i o co wogole chodzi ! 
I jakie mapki grac itp itd 
Bardzo prosze !

Opublikowano

Jeśli chodzi o mapki to sztandarem Smite jest oczywiście Conquest(czyli podbój) na nim później większość graczy spędza na ligach lub na meczach esportowych(ale do tego długa droga xD)  może jak masz ten słaby lv to na razie nie graj tego trybu bo tam jeszcze nie ma podziało na suppa,adc,mid,jungle i solo jak wbijesz gdzieś tak 12-13 to już powinni się pojawiać śmiałkowie na jungli.

O podstawach jungli zrobiłem poradnik co potrzebuję małej aktualizacji ale zajmę się tym w najbliższym czasie: http://www.mpcforum.pl/topic/1538933-podstawy-jungle-sezon-3/

Thor fajnego boga sobie wybrałeś u niego głównie chodzi abyś dużo bił, a przy tym był trochę tanky jego build powinienen składać się z itemek na penetracje oraz jakieś zbrojki(nawet nie jednej czasami).

Maksuje się u niego 3 co daje spory dmg jego combo to 2,1 którą możesz się teleportować bo może tego nie wiedziałeś ale nie rób tego od razu  bo Twój młot zadaje obrażenia jak uderzy wroga jak i również podczas powrotu do ciebie( i ten dmg jest bodaj 2x większy) po właśnie tym drugim uderzeniu teleportujesz się i 3 to tylko formalność bo taki mag i tak już  ma znikome ilości hp. Ult ważny element podczas gankowania jakieś linii jak również pomocny w pogoni za przeciwnikiem co ucieka z mała ilością hp jak i do ucieczki gdy leje Cię 5 osób ale raczej preferuje do ucieczki młot ale a twoich lv ucieczka raczej nie jest potrzebna.

Jak będziesz grał tryb Assult( chyba atak się nazywa) polecam maksowania 1 i wtedy dajesz 2 i jedynka i przeciwnik ma zerżnięty ( dosłownie) ze znacznej części hp.

Ale co do agulnego buildu niestety się nie wypowiem ale co to powiedziałem to prawda

Opublikowano

Okej dzieki a oco chodzi z tą Jungle ? 
Nie rozumiem praktycznie niczego z tego jestem ciemny... 

jestem początkujacym graczem mam 10 lv

Wybieram tryb normalny - > arena 5 vs 5 
Nic wiecej bo nic wiecej nie rozumiem.
jak grac truniejowe ? od czego zaczac co robic ?

Opublikowano

Graj dalej areny, oglądaj streamy, a kiedy poczujesz się na tyle odważny by zagrać podbój zrób to, nie słuchaj się tego godnego pożałowania forum to zapewniam Cię, że zajdziesz dalej niż oni kiedykolwiek byli

Opublikowano

Okej dzieki a oco chodzi z tą Jungle ? 

Nie rozumiem praktycznie niczego z tego jestem ciemny... 

jestem początkujacym graczem mam 10 lv

Wybieram tryb normalny - > arena 5 vs 5 

Nic wiecej bo nic wiecej nie rozumiem.

jak grac truniejowe ? od czego zaczac co robic ?

Jungla, czyli po prostu dżungla, to teren z drzewami, który rozdziela pozostałe pozycje, tj. alejki w podstawowym trybie tej gry, jakim jest Conquest. Osoba, która zajmuje ów teren (gra w dżungli), nazywa się junglerem. Ta pozycja, czyli jungler, jest bardzo kluczowa, żeby nie powiedzieć, wszystko od niej zależy. Co robi taki jungler? Jednym słowem stwarza okazje i buduje sobie przewagę nad przeciwnikami. To jest bardziej rozbudowany temat, ale nie będę Ci teraz mieszał w głowie taką masą informacji.

Mecze turniejowe, w środowisku graczy nazywane rankedami, rozpoczynają się dopiero po osiągnięciu 30 poziomu, czyli maksymalnego. Długo droga przed Tobą i kiedy już dojdziesz do tego etapu, będziesz dysponował wiedzą o rozstawieniu bogów itd.. 

Od czego zacząć? Na początek warto poznać dokładnie boga, którym chcesz grać. Tutaj swoje robi staż, czyli trochę gry ów postacią. Dopóki nie poznasz podstaw, warto zostać na tej Arenie i systematycznie, ale niezbyt szybko, przyswajać wiedzę, poznać mechanikę gry, sposób działania wszystkiego etc.. Jak kolega wyżej wspomniał, oglądanie streamów to bardzo doby pomysł, dzięki nim zrozumiesz, o co chodzi w tej grze. Polecam również zaznaczyć opcję automatycznego kupowania przedmiotów i rozwoju umiejętności (lobby, gdzie wybierasz boga). Na samym starcie Twojej przygody ze Smite'em nie ma to aż tak wielkiego znaczenia, a priorytetem jest opanowanie podstaw. 

Linkuję tematy, które mogą Ci pomóc:

- FAQ (dużo przydatnych informacji) - http://www.mpcforum.pl/topic/1565596-faq-kompendium-wiedzy-o-smitecie/

- opis map i trybów - http://www.mpcforum.pl/topic/1435556-mapy-w-%C5%9Bwiecie-bog%C3%B3w/

- darmowe skiny, który możesz zdobyć - http://www.mpcforum.pl/topic/1447261-tutorial-darmowe-gemy-i-skin/

Opublikowano

Graj dalej areny, oglądaj streamy, a kiedy poczujesz się na tyle odważny by zagrać podbój zrób to, nie słuchaj się tego godnego pożałowania forum to zapewniam Cię, że zajdziesz dalej niż oni kiedykolwiek byli

Może forum jest godne pożałowania, ale nie jego użytkownicy z tego działu, uwierz mi, że zaszliśmy w życiu i tej grze dalej niż ty, jeżeli czegoś nie wiesz, to się nie wypowiadaj.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Jak najbardziej każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania, również na temat tego forum, społeczności, ale ten wątek do tego nie służy. Także proszę o zaprzestanie dalszej dyskusji i wypowiadanie się tylko na temat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...