Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Moja opinia] MicroVPS.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym wyrazić opinieo : MicroVPS.pl

Wykupiłem u nich serwer pewnego dnia  po 3 dniach pojawiły sie  problemy z nim zaczeło go zacinać a wiec napisałem do nich odpisał pan po 2 dniach i powiedział że serwer jest wyłączony a wcale tak nie było poniewaz działał, w panelu pisało ze serwer jest uruchomiony, a ts3 działał. Po tym jak to napisałem do nich odpowiedź to pan swoją wiadomość usunął.

Obsługa 0/10 piszesz do to albo nie odpisza albo odpisza wogóle coś nie związanego ze sprawa. Zgłaszanie usterki że np VPS nie działa mimo że jest włączony nic nie daje.

Serwery: 2,5/10 nie sa za dobre ponieważ czesto nie działają.

Ogólnie ich klient nie interesuję. Nie polecam.

Opublikowano

Dokładnie! Kompletny brak komunikacji z klientem.. Pomoc techniczna w ogóle nie odpisuje, serwery się zacinają, a w najlepszym przypadku zatrzymują.. Mam wykupiony jeden vps na 8 miesięcy jeszcze, po tym okresie przechodzę na ovh ;)

Opublikowano

Witam, użytkowałem MicroVPS przez około 1.5 miesiąca.

Plusy

- Cena

- Metody płatności

Minusy

- Support

- Stabilność

- Wydajność

Ogólnie nie polecam nikomu :)
Pozdrawiam.

Opublikowano

To fakt, microvps posiada bardzo słabe serwery, z tego co pamiętam dzierżawa jest z SprintDataCenter, gdzie nawet nie posiadają zabezpieczeń. Ostatnimi czasy właściciele chyba nawet nie zaglądają na micro.. mimo, że jest tanio, to jakość ich serwerów jest strasznie słaba :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

To fakt, microvps posiada bardzo słabe serwery, z tego co pamiętam dzierżawa jest z SprintDataCenter, gdzie nawet nie posiadają zabezpieczeń. Ostatnimi czasy właściciele chyba nawet nie zaglądają na micro.. mimo, że jest tanio, to jakość ich serwerów jest strasznie słaba :)

To sobie sam zabezpiecz lub zakup firewall'a sprzętowego.

Ziomek nie każde datacenter stać na filtrowanie ataków ddos, gdyż to oni płacą więcej podczas ataków ddos.

Inaczej.. Zarobki data center nie pozwalają na filtrowanie ataków ddos, więc używają BGP Blackholing.

Według mnie jeden z lepszych supportów niż inne hostingi :)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla osób początkujących przygodę z teamspeakam'i to mogę polecić jeśli nie chcą robić publica tylko np prywatnego.

A tak po za tym nie każde datacenter stać na filtrowanie ataków ddos.

I ogólnie jeden z lepszych supportów niż inne hostingi ;).

Pasjonat
Opublikowano

Hosting jest godny polecenia, zawsze można postawić na nim musicboty albo boty typu : poke, zegar, itp :)

Opublikowano

Zgadzam się co do tego że serwery są słabe, jak ja tam miałem server VPS(VPS Play) to były cały czas jakieś konwersacje ponieważ server Matka stał gdzieś w Rosji, z tego co pamiętam to MicroVPS należy także do Fiberhosta a fiberhost(Głównie hostuje serwery minecraft) jest już dość słaby.

­

Opublikowano

Zgadzam się co do tego że serwery są słabe, jak ja tam miałem server VPS(VPS Play) to były cały czas jakieś konwersacje ponieważ server Matka stał gdzieś w Rosji, z tego co pamiętam to MicroVPS należy także do Fiberhosta a fiberhost(Głównie hostuje serwery minecraft) jest już dość słaby.

No w rosji . ta ta. jasne

Jak czytam te durne komentarze to potrzebna jest rewolucja i ścięcie takiej osoby (tak jak Ludwika XVI).

Fiberhost - MircoSMS - MicroVPS  - (NEVER!) nigdy nie miało serwerów w lokalizacji rosyjskiej.

MicroVPS - SprintDataCenter - od czasu założenia

MicroSMS - tu nie trzeba sugerować się lokalizacją, gdyż oferują jedynie premium sms'y

Fiberhost - SprintDataCenter  (* tylko dla VPS) | OVH - tylko dla serwerów minecraft.

Jeżeli idąc tokiem rozumowania wielu ludzi, to żal udzielać się na forum. Takie głupoty jak ludzie piszą w tym internecie, bez poparcia żadnymi dowodami to jest skandal.

Takich z was powinno się ścinać bez zawahania.

@topic

Bardziej poleciłbym serwerownie webh.pl (też bez ochrony), ale tam przynajmniej jest możliwość zakupu serwera z wirtualizacją KVM, która oferuje już zaosoby.

Ochrona to rzecz mało istotna, gdyż nie trzeba liczyć na infrastrukturę dc! Wystarczy włożyć wkład i trochę godzinek pracy (dla lajka), żeby zabezpieczyć serwer.

"Szkoda, że voxility zjeb*** mitigację ataku i z tego problemu są tracone pakiety :("

"Rok 2015: Voxility + Mitigation Option (Perm Mode) - 0% lost"

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Jprd co ty ćpiesz od kąd MicroVPS ma serwery ulokowane w Rosji, jeśli nie wiesz jak jest to się nie wypowiadaj bo tylko wprowadzasz ludzi nie obeznanych w temacie w błąd.

PS:

Polecam myśleć co się piszę i udzielać odpowiedzi które są poparte dowodami, (faktami).

Opublikowano

Ziomek nie każde datacenter stać na filtrowanie ataków ddos, gdyż to oni płacą więcej podczas ataków ddos.

Inaczej.. Zarobki data center nie pozwalają na filtrowanie ataków ddos, więc używają BGP Blackholing.

Ale czemu klient ma się tym przejmować czy mają pieniądze czy nie na dobre zabezpieczenia? Ja polecam ciągle corevps.pl wszystko działa i jest dobry support

Opublikowano

Ale czemu klient ma się tym przejmować czy mają pieniądze czy nie na dobre zabezpieczenia? Ja polecam ciągle corevps.pl wszystko działa i jest dobry support

Jak ten corevps nie posiada zabezpieczeń :/

Anty DDOS PRO - który pada z ovh dropperów :/

Dlaczego wszystko śmiga? Bo to nowa firma i mało klientów maja, do tego ich oferta vps bazuje na wirtualizacji openvz.

Przy większej ilości serwerów vps będzie możliwość odczucia oversellingu :D

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Jak ten corevps nie posiada zabezpieczeń :/

Anty DDOS PRO - który pada z ovh dropperów :/

Dlaczego wszystko śmiga? Bo to nowa firma i mało klientów maja, do tego ich oferta vps bazuje na wirtualizacji openvz.

Przy większej ilości serwerów vps będzie możliwość odczucia oversellingu :D

Znasz się na wirtualizacji? Bo jeśli tak, to wiesz że na każdej można zrobić overselling i to zależy tylko i wyłącznie od firmy czy to wykorzysta.. Dlatego powinno się wybierać dobre firmy, a nie dobre parametry.

BTW osobiście miałem własne dedyki w OVH, i po dobrej konfiguracji firewalla życzę powodzenia w ściągnięciu serwera DDoSem..

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...