Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinien wiedzieć początkujący gracz?

Chillax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem zacząć swoją przygodę z Aionem. Zachęciły mnie do tego ostatnie aktualizacje, które zostały wprowadzane do gry.

Zagram raczej Sorcerem (Magiem). Nie wiem, czy to jest dobra klasa dla początkującego, ale lubię w grach mmo grać Magami.

Jeśli znacie inną klasę, łatwiejszą do ogarnięcia, albo lepszą która będzie zadawała obrażenia magiczne to piszcie.

Jeśli możecie to napiszcie, jakich błędów mam nie popełniać i jak grać tą klasą.

Opublikowano

Siemanko ^^ 
Miałem długą przerwe i też teraz wróciłem do świata gry po aktualizacji i powiem Ci tylko z mojego doświadczenia, że bardzo przyjemnie gra się Bardem ( artysta ). Moim zdaniem jak na początek jest to całkiem spoko postać, bo na początku ( jak każdą klasą ) dopiero poznajesz świat itd. ale ma atuty ( każda klasa ma jakiś atut wiadomo ) tego typu, że jesteś samowystarczalny...Czyli - masz spory dps, masz leczenie wystarczające do wyleczenia się bez klera, masz leczenie maną, czy raczej może to nazwać regeneracje many, więc nigdy Ci jej nie braknie, więc już przez same te 2 atuty, na początku będzie Ci się bardzo łatwo lvl'ować i poznawać gre.

Ja wróciłem w sumie z tego względu, że póki co ( mam nadzieję, że na stałe to będzie ) nawet mając lvl 65+ można wejść na serwer dla początkujących i jeśli to faktycznie tak zostanie, no to będzie naprawdę megaśnie wrócić ^^ 

Opublikowano

Jeżeli lubisz grać magami to graj magiem również w aionie, tu bez znaczenia czy jakaś klasa jest trudna czy łatwa z czasem nauczysz się nią grać, bard fakt jest łatwą klasą ale szybko się nudzi (wiem to z własnego doświadczenia).

A co do tego jak grać tą klasą, to w internecie jest dużo poradników.

Opublikowano

Nie no ja myślę, że co do nudy no to tak naprawdę ze wszystkimi klasami może być podobnie. Ja porobiłem sobie wszystkie klasy nie przez nudę, tylko by sprawdzić każdą klase i wybrać kim mi się najlepiej gra i szczerze mówiąć do tej pory mam czasem lekki dylemat, bo co sobie wejdę na jakąś klase to podoba mi się u niej coś innego. Jedyny problem jaki rozwiązałem tak naprawdę przez ten cały czas grania tymi klasami, to to, że wiem już na 100% czy chce mieć postać bijącą z dystansu czy nie. Totalnie nie wychodzi mi gra z bliska, więc już połowa klas odpadła, no ale tak jak mówię w dalszym ciągu każda klasa ma to coś w sobie. Czarodziej też super klasa, ale dla mnie już np. trochę wolna i nie ma takiego typowego leczenia, a to też ma dla mnie znaczenie. No a że u Barda dodatkowo nie muszę się martwić o manę, no to już sprawa praktycznie załatwiona.

Opublikowano

Leniwego forumowicza odsyłam do: http://www.mpcforum.pl/topic/1564353-czy-klasy-w-aionie-s%C4%85-zbalansowane/#entry13207497

Jeśli chodzi o ogólne pytanie "Co powinien wiedzieć początkujący gracz?" to także odsyłam do postów, które już w samym "temacie" mają pytanie początkującego gracza.

Na sam początek zajmij się dobraniem klasy pod siebie i wbiciem 65lvla. 
Potem już dochodzą nowe kwestie. 

Wszystko, co potrzebne zostało omówione w tematach niżej.
Jeśli masz jakieś pytania, to śmiało ;) 

Wybacz za odesłanie bez konkretów, ale musiałbym Ci tutaj podać ze 20 linków, a tematy są w miarę "nowe" i są na pierwszej i drugiej stronie, więc zapraszam. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...