Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silkroad po latach

zafiriusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam!

ostatni raz z Silkiem widziałem się chyyyyba... może w 2010 roku? może wcześniej? Jak teraz ma się sytuacja z serwerami i samą grą? Gdzie warto grać, na jakich serwerach, a jakich lepiej unikać? SRO-R czy dalej stare i-SRO - które wybrać? Ktoś poradzi, ktoś podpowie? Może wspomnicie co i jak się teraz ma i na co warto zwrócić uwagę?

Opublikowano

ja ci powiem tak, jak ominął cię najgorszy syf Silka i skończyłeś w 2010 to teraz zostają tylko prywatne serwery, cap 80,90,100 czasami zdarzają się perełki podobne do ZSZC czy ECSRO, pograsz na serwie 2-4miechy zamykają go i następny tak to teraz wygląda, ale pierwsze tygodnie po otwarciu to fun jak kiedyś  

Opublikowano

cześć.  Faktycznie silk skończył się w 2010-2011 roku ..  ale ja gram do dzisiaj na serwerze Athena ( isro ) . Wbija się max 40 min. ( na każdy serwer   ).  Jeżeli miałbym wybierać  Sro-r czy Isro   , zdecydowanie isro. Dużo polaków , fajna atmosfera , więcej ludzi . Sro-r  za 2 -3 dni będzie przejęty przez nowa firme .  Powstaje nowy serwer ale płatny - więcej informacji uzyskasz  na mpcforum. - oficjalny serwer silka.

Opublikowano

O kurcze, no to rzeczywiście sporo Cię ominęło. 6 lat, to sporo czasu, a rynek jest cały czas ruchomy.

Zajrzyj sobie do publikacji, to może zainteresuje Cię jakaś propozycja od userów.

Opublikowano

Chodzi im o fakt, że jak chcesz grać bez ograniczeń i kar na exp/dropy, to musisz kupić premke (ale nie wczytałem się dokładnie). A tak to 2-3h grania na dzień, grindowania i farmienia a potem miej/nic nie dostajesz. 
Myślicie, że warto będzie graćna tym serwerze P2Win? Jakoś ta opcja mnie zniechęca trochę. :/

Ale dzięki bardzo, dzięki wielkie wszystkim za odpowiedź. Obczaję jeszcze co nieco i podejmę decyzję :)

Opublikowano

Chodzi im o fakt, że jak chcesz grać bez ograniczeń i kar na exp/dropy, to musisz kupić premke (ale nie wczytałem się dokładnie). A tak to 2-3h grania na dzień, grindowania i farmienia a potem miej/nic nie dostajesz. 

Myślicie, że warto będzie graćna tym serwerze P2Win? Jakoś ta opcja mnie zniechęca trochę. :/

Ale dzięki bardzo, dzięki wielkie wszystkim za odpowiedź. Obczaję jeszcze co nieco i podejmę decyzję :)

Silkroad się skończył w momencie kiedy zamknęli ECSRO, a później ZSZC. Obecnie to co się dzieję to jest jednym słowem syf, smród i ubóstwo. Co miesiąc jest otwieranych kilkanaście nowych serwerów... lecz w tym samym czasie tyle samo też upada.

Moim zdaniem nie warto wracać do tej gry chyba, że wydarzy się jakiś cud ale w to szczerze wątpię. Co do isro to moim zdaniem gra skończyła się na cap 100-110... a wbijanie lvl silku nadal jest tym samym wyczynem co kiedyś (jakby pomyśleć...przez okres kiedy nie grałem w silka pykałem w inne mmorpg i szczerze mogę przyznać, że nie spotkałem jeszcze gry w której expienie jest tak uciążliwe jak w Silkroadzie)

True love survives all

Opublikowano

Jak dla mnie, to czasami można jeszcze pograć i poczuć stary klimat, no ale nie oszukujmy się. Silkroad szczerze powiedziawszy praktycznie zanikł w całym systemie pay2win.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...