Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

R7 250 Karta

yamsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupic grafike msi r7 250 2gb ddr3 i teraz pytanie czy jest to jakikolwiek sens zeby w moj stary komp dokupywac taka grafike aktualnie mam Amd2x 260 3.20ghz 5gb ram gt 240 1gb jezeli kupie tego radeona to bedzie jaka kolwiek roznica ...? Kompa uzywam tylko do cs go lol aion oraz internet a jesli nie ma sensu kupowanie karty to jaki komp bedzie odpowiedni do 2000zl i czy oplaca sie kupic gotowca w x-komie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do CS:GO różnicy małej po zmianie karty nie będzie, może mała, ponieważ CS:GO "siedzi" jedynie na procesorze, lepsza byłaby wymiana procesora.

Ale jeśli grasz znowu w Lol'a oraz Aion'a to tutaj znowu grafika mogłaby znacząca przyśpieszyć gry. 

Co do nowego kompa, to oczywiście jest to lepsze rozwiązanie, bo i tak musiałbyś wymieniać większość rzeczy w obecnym kompie.

X-Kom fajny sklep, ale szkoda kupować tam zresztą jak i wszędzie gotowce.

Nie dość że wyjdzie Ci taniej, to zamawiając przez internet nie wiesz nawet jaki dokładnie model karty graficznej tam jest, bo czasem pisze tylko model, zdjęć brak ;/

Poczekaj odrobinkę, zaraz coś dla Ciebie złożę. ;)

EDIT: Proszę Cię bardzo takie zestaw będzie naprawdę wydajny do takich gier jak CS:GO, LoL czy AION.

https://www.morele.net/inventory/info/2rHpeB/

Mam nadzieję że nie będzie Ci przeszkadzać, że na morele.net, ale uwierz mi tak będzie lepiej, ponieważ przy zakupie do koszyka możesz dodać usługę montażu, wpisać kod i dostaniesz darmowe składanie.

Pozdrawiam. 

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Nie ma co kupować R7 250, bo to dziadostwo. Lepiej dozbieraj do lepszej karty lub kup nowego kompa.

Co do CS:GO różnicy małej po zmianie karty nie będzie, może mała, ponieważ CS:GO "siedzi" jedynie na procesorze, lepsza byłaby wymiana procesora.

Ale jeśli grasz znowu w Lol'a oraz Aion'a to tutaj znowu grafika mogłaby znacząca przyśpieszyć gry. 

Co do nowego kompa, to oczywiście jest to lepsze rozwiązanie, bo i tak musiałbyś wymieniać większość rzeczy w obecnym kompie.

X-Kom fajny sklep, ale szkoda kupować tam zresztą jak i wszędzie gotowce.

Nie dość że wyjdzie Ci taniej, to zamawiając przez internet nie wiesz nawet jaki dokładnie model karty graficznej tam jest, bo czasem pisze tylko model, zdjęć brak ;/

Poczekaj odrobinkę, zaraz coś dla Ciebie złożę. ;)

EDIT: Proszę Cię bardzo takie zestaw będzie naprawdę wydajny do takich gier jak CS:GO, LoL czy AION.

https://www.morele.net/inventory/info/2rHpeB/

Mam nadzieję że nie będzie Ci przeszkadzać, że na morele.net, ale uwierz mi tak będzie lepiej, ponieważ przy zakupie do koszyka możesz dodać usługę montażu, wpisać kod i dostaniesz darmowe składanie.

Pozdrawiam. 

No nie... Kolejny który pierdoli, że CS:GO działa tylko na procesorze. Jak by tak było to do zestawów pod CS:GO by w ogóle nie dawało się karty (najlepiej jak by jeszcze integry nie było) - bo po co. To prawda - CS:GO jest bardziej grą procesorową, ale bez przesady. Procesor to w tej grze około 60-70%. 

Zestaw jest przeciętny. i3-4170, gdzie za niewiele więcej można dostać i3-6100 jest normalnie bezsensowne. Poza tym dawać budżetowego Chieftec'a za kwotę, gdzie już można dostać Antec VP500 trochę mija się z celem. No i jeszcze ta buda Micro-ATX, która jest piekarnikiem.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

lol to tez gra procesorowa, i nie wiem skad sie to wzielo, ciagle slysze jak ktos pierdoli ze ta gra to 90% procesor, ze karta nic nie daje, bierze czlowiek odpalony mikser i wklada go sobie do oczu...

podaj caly (dokladnie caly) sprzet, moze obudowa sie nada, moze dyski, moze nawet zasilacz, pokombinujemy.

@edit. i czy nie masz nic przeciwko uzywkom, wiadomka, tak bedzie o wiele wydajniej niz z nowek.

Opublikowano

Postanowiłem że kupię jednak nowy komp który został złożony przez f4lcona za 2,8k za co mu bardzo dziękuję :) myślę że jest odpowiedni aktualnie zbieram fundusze jest ok :)

https://www.morele.net/inventory/info/KwTZjM/ ten zestaw + monitor http://www.x-kom.pl/p/286584-monitor-lcd-led-24-acer-k242hqlcbid-czarny.html

Zestaw bardzo dobry. Nic lepszego nie dostaniesz w tej cenie. Co monitor to się nie wypowiem, bo się nie znam.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Skoro zbierasz kase, to mysle ze mozesz od razu modernizowac swoj pc (zasilacz, buda i karta graficzna na start), da to niezlego boosta, bo aktualna karta jest bardzo slaba.

PS ten r7 250 pomijajac zebys go nie bral, to juz napewno nie w wersji gddr3 (aktualnie bierz gddr5 np) 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...