Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odświeżony serwer surv? - chętni do gry?

Magula

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz?

• Tak
      0
    • Nie
      2
    • Tak, jeśli 1.9/10
      5
    • Możę
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy i wam brakuje takiego bardziej survivala niz wojen gildii i zwykłego freebuild? Mi tak! I to bardzo! Wracam po rocznej przerwie do MC i nie mogę nic dla siebie znaleźć. Więc dlaczego by nie otworzyć czegoś dla siebie? Nawet malutkiego, ale dla tych co im też tego "czegoś brakuje".

No ale dobra, o co chodzi? Mam w głowie plan serwera z działkami, które każdy będzie mogł sobie stworzyć na surv gdzie chce. Oczywiście za dobrą opłatą serwerową walutą, by nie było tak łatwo.(takowe działki będzie można powiększać) ;) To podstawa. Ale oprócz tego (zainspirowała mnie paczka serwerowa Timezpl, więc część wyśmienicie skonfigurowanych może być z jego paczki) jakieś randomowe ruiny w świecie z itemkami, więcej serduszek życia, plecaki, drużyny.

Oprócz tego coś z moich własnych rzeczy :D. Podatki (jeszcze nie wiem, czy je dodać), jednooki bandyta (mam nadzieję, że wiecie o co chodzi, bo wypadło mi słowo :D), LvL kopania, im większy tym lepsza szansa na drop. 

Zastanawiam się jeszcze nad wzmocnieniem mobów. 

Piszcie czy spodobał wam się ogólny zarys survivala z lekkim rpg. Podawajcie też sugestie co dodać co usunąć. Jeśli będzie dużo osób na tak, serwer powinnien niedługo powstać. :D

PS. Wersja sewera byłaby zapewne 1.7.X  

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

@up

Nie wszystkie pluginy jakie są na 1.7 są na 1.9/10 :/

Poza tym wolę 1.7 xD

17abys.png              

Opublikowano

Jeśli uda mi się znaleźć wszystkie, albo większość potrzebnych pluginów na 1.10, pomyślę nad tym ;). W między czasie zaktualizowana ankieta.

17abys.png              

Opublikowano

Szkoda że ta wersja, ale jestem w stanie zrozumieć brak pluginów na nowsze wersje. Chociaż wiele serwerów chodzi na najnowszym 1.10 i na problemy z dostępnością pluginów się nie skarżą.

Co do samej koncepcji - ciekawa. Brakuje takich serwerów, to fakt. Zagrałbym na takim chętnie.

Jakby taki serwer powstał to super ale myślę że musisz się liczyć z tym że będzie on potrzebował odpowiedniej siły reklamowej.

Chodzi o to by grało na nim trochę osób i by nie był kolejnym serwerem który mimo ciekawego pomysłu wygaśnie po miesiącu czy dwóch.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Pliki pod 1.10 jak i 1.7 są już gotowe, jakoś się udało, jednak nie wszystko co było planowane jest dodane do 1.10. Jednak zamysł rozrywki pozostaje bez zmian. Zastanawiam się jeszcze nad wyborem hostingu i oferty, ale jeśli jakaś przypadnie mi do gustu, serwer powinien się pojawić w tym tygodniu! 

Co do reklamy, wiem, że jest ona dźwignią handlu :D, jednak nie znam się na tym za bardzo i poszukuję takowej osoby - PW. ;)

Piszcie co chcielibyście jeszcze dodać! 

17abys.png              

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...