Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Invalid image selected" - błąd przy wgrywaniu ikonki ts3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, tworzyłem sobie wczoraj/dzisiaj rangi na swoim prywatnym tsie i napotkałem pewien problem przy wgrywaniu jednego z obrazków, mianowicie wyskakuje taki oto błąd:

7c3cb1d5a97f4d23b4334116fb577e2f.png

Nie wiem co powoduje, iż nie mogę wgrać tego konkretnego obrazka. Co złego jest z tym zdjęciem? Do tej pory takiego problemu nie napotkałem, a paczka z której wgrywam zawsze uploadowała ikonki bez problemu. Dla porównania sprawdziłem dwie ikony z tej samej paczki, dollar (zuploadowana) oraz 18+ (problem przy uploadowaniu):

6641be2453c842dda3a19a0633ca2f2e.png

Oba pliki mają rozszerzenie .png, oba bliki mają podobną wagę - no chyba, że te 70 bajtów robi taką diametralną różnicę. Ktoś ma pojęcie na czym może polegać problem?

Opublikowano

@MM55 właściwości plików wrzuciłem w screenach, jedna waży 811b, a druga 885b. Pierwsza przechodzi normalnie, przy drugiej występuje owy błąd.

fda277af475d49aa976ad53c5946e7bc.png

Taką wartość ma każda ranga oparta o permisje zwykłego użytkownika, dopiero rangi administratorów mają tę wartość zmienioną na 8192.

Opublikowano

@MM55 właściwości plików wrzuciłem w screenach, jedna waży 811b, a druga 885b. Pierwsza przechodzi normalnie, przy drugiej występuje owy błąd.

fda277af475d49aa976ad53c5946e7bc.png

Taką wartość ma każda ranga oparta o permisje zwykłego użytkownika, dopiero rangi administratorów mają tę wartość zmienioną na 8192.

i_max_icon_filesize

ustaw na -1.

Jeżeli to nie pomoże to ikonka którą próbujesz wrzucić jest w złym wymiarze bądź istnieję w innym formacie.

Edit: Jeżeli posiadasz serwer na wirtualnej maszynie to spróbuj przez aplikację YatQA.

@Patrix0n

Opublikowano

@Lukass wymiary ikonki to 16x16 w rozszerzeniu .png, więc powinno się wszystko zgadzać. Nawet z wartością ustawioną na -1 wyskakuje powiadomienie, że wybrany obrazek jest niepoprawny. Nie wiem co to może znaczyć, rozmiar, rozszerzenie oraz wymiary się zgadzają.

4c68e2df83ae40f292377dde3418da98.png

Opublikowano

@Lukass wymiary ikonki to 16x16 w rozszerzeniu .png, więc powinno się wszystko zgadzać. Nawet z wartością ustawioną na -1 wyskakuje powiadomienie, że wybrany obrazek jest niepoprawny. Nie wiem co to może znaczyć, rozmiar, rozszerzenie oraz wymiary się zgadzają.

4c68e2df83ae40f292377dde3418da98.png

Czy mógłbym wejść na twój serwer i zobaczyć?

@Patrix0n Inne ikony dzialaja normalnie ?

P.S. Lepiej zajmij sie Antarisem :)

Weź wyjdź skoro nic nie wnosisz do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...