Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szczerze dziękuję za Znerfienie mojego serwera (jak i kilku bądź kilkunastu innych serwerów) Administracji Enderchest'a

Wypowiadam się w swoim imieniu jak i w imieniu pozostałych osób którzy mieli serwer na maszynie gs88.enderchest.pl

jak wygląda sytuacja ? kiedyś mogłem z całego serca polecić hosting Enderchest.pl a zwłaszcza zestaw Universal - Chicken 32 GB ramu i solidny procesor który nie pozwalał na lagi.

W tedy posiadałem 60 graczy na serwerze i jak były lagi to tylko z mojej winy. Aczkolwiek nie były dostrzegalne przez większość osób.

Pewnego razu nagle Hosting wydał update na "rdzenie CPU" od tego momentu mam jeden rdzeń 1x3.5 Ghz Nieznanego procesora. można zgadywać czy to AMD FX-8320 Vishera 8-Core 3.5 GHz czy jakiś intel Xenon.

po pewnym czasie też zauważyłem że mam 15 GB ramu, ale ok, mój serwer nie potrzebuje tyle więc spoko.

ale przez ostatnie 3-4 dni mam 10 GB Ramu co mnie drażniło bo to miał być "nielimitowany ram" i co wieczór zgłosiłem że miałem 10 GB ramu i oddali mi te 5 GB to na następny dzień znów miałem 10 GB zamiast 15.

92b8d3c36b5f43e7aa0bd2a6fec3faef.png

A teraz najciekawsze. wczoraj mój serwer wreszcie zaczął ożywać, było 47 Graczy online, zużycie CPU wahało się od 20% do 60% TPS sprawdzałem bywało czasem 19.50 TPS a zazwyczaj 19.95 - 19.97.

Dziś rano dostałem na FB wiadomość "co się dzieje z serwerem?" ja mu na to "Nic się nie dzieje, wszystko jest ok."

włączam komputer wchodzę na serwer wpisuje /gc a tu TPS 14.72 (26 online). Loguję się na panel serwera a tam stałe 100% CPU

b73320ce462e4b73a6c2d4f7a9e947f2.png

Uruchomiłem serwer ponownie, po jakimś czasie 16 graczy a status taki sam 100% CPU

a dla czego z dnia na dzień lagi ? niech Enderchest powie!

60109e469acc4f7aac585c04bc071251.png

do BOK już zgłosiłem sprawę.

Edytowane przez MKMethosPL
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dlatego większe serwery powinno się zakładać na vps'ach

Enderchest jest tani i dobry jeśli chcesz pograć z kolegami. Wtedy jest super tanio i dość wydajnie by to obsłużyć

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Może w końcu większość zacznie zakładać serwery na porządnych i przede wszystkim własnych maszynach a nie na hostingach "bez limitu", zawszę jest jakiś limit.

btw, ja im współczuje jak klient pisze do nich zaczynając zdanie z małej litery i prosząc o takie żądania, już nie wspomnę o tym "fajnie" xDDD

Opublikowano

enderchest byl kiedys dobry. Niestety z dnia na dzien jest coraz gorzej :(

Polecam stawiac serwery na vps/dedyk

ram bez limitu nie istnieje ;p

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio postawili host o nazwie hostandplay.pl patrze hmm Garrys mod no ok kupie na testa i co sie okazalo?

Limit dysku liczony smiesznie mod wazy ok 100mb  a oni licza 500mb smieszne normalnie ;v\

@NiepolecamEnderchestaAndHostandplay(jedno gowno jeden wlasciciel)

Edytowane przez FabianXDGame

76561198081948961.png

Opublikowano

Jak Ty masz 45-60 graczy i 10 GB RAM i nie starcza? Co to za serwer? XSkyBlock.pl ma 6 GB RAM i jeszcze jest to VPS z OVH.COM za 60 zł mies. i zawsze jest 20 TPS, a zawsze w godzinach popołudniowych jest tam więcej niż 60 graczy. Większe serwery, takie jak dragon-survival.eu to na dedykach, a małe serwery na VPS, a enderchest to co najwyżej dla osób, które mają problem z konfiguracją serwera, bo 18 lat nie trzeba mieć. Patrz: lvlup.pro.

Opublikowano (edytowane)

bo myślałem że lagi są przez RAM a okazało się że serwer nie przekracza 5 GB a lagi były przez CPU

a co Enderchest zrobiło? (Wczoraj)

a8a6a0e4660c43f6aa655ff89756a899.png

BRAWO DLA ENDERCHESTA ! :oklaski: (Dziś rano)

e8396c7f1ac54d72b8485907f0412583.png

Edytowane przez MKMethosPL
Opublikowano

Tak niestety jest z ofertami 'bez limitu'. Obiecują dużo a potem dochodzi do takich akcji jak wyżej. Choć dziwne bo znam wiele serwerów które działają na tymże hostingu i nie mają takich problemów.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Nikt nie lubi enderchest i to nie jest żaden sekret, jedyny plus tego hostingu, jest taki, że dodaje automatycznie serwer na mclista.pl i można kupić tam premium za pieniądze z serwera (o ile nic się nie zmieniło). Nie dość że drogie są tam serwery to jeszcze za wsparcie techniczne trzeba płacić- żenada :). Nie mówiąc już o tym że nie ma żadnej ochrony przeciwko botom. ZERO PROFESJONALIZMU. :). Pozdrawiam.

Tak na marginesie to w temacie "spis hostingów serwerów minecraft" moim skromnym zdaniem głosowanie jest sfałszowane ;).

Opublikowano

^_^ Enderchest... ahh jedno z najgorszych co może być...

na przyszłość zapraszam do pukawki :)...

mili ludzie i polecam zmienienie typu konwersacji z "oficjalny" na "luźny" każdemu milej się pracuje

prawdę mówiąc nie dziwi mnie to :)...

sam posiadałem wiele serverów ale wszystkie na pukawce i czasami fakt faktami były np. problemy że

oferta bez limitu a czegoś serverowi brakuje ale administracja w kilka sekund bez zbędnych problemów poprawiała wszystko

w sumie juz samo wejście na stronę ender i pukawki robi różne wrażenie...

moim zdaniem na zysk pukawki ;x...

Opublikowano

Bo więcej osób szło na Pakiet Universal, serwery były tańsze i wgl. I teraz skasują serwer po terminie albo trzeba wrócić do droższej i gorszej usługi... Porażka.

Opublikowano

Ten hosting jest chujowy.

Nigdy z tego korzystać nie chciałem i z tego co pamiętam to kiedyś żeby było dostać pomoc w supporcie trzeba było jeszcze coś tam zapłacić nie wczytywalem się w to odrazu weszłem bo wiedziałem że to jest gówno.

Swój pierwszy serwer założyłem na mineserv polecam.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Tak nagle wycofali pakiet serwerów Universal? Ceny mają bardzo dobre, lecz

niestety chyba przeniosę się na lepszy hosting... Myślę o slotex.pl, wiele osób

ten hosting krytykuje. Lecz ja po zakupieniu testowego serwera za 30zł nie

odczuwałem złego działania serwera na tym hostingu... Prawda - encha nie ogarniesz ;)

A VPSa to polecam tylko dla tych, co są w temacie i potrafią sobie poradzić z bardziej

zaawansowanym prowadzeniem serwera. Tam już nie ma BOKu, ItemShopów itp :)

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Jak ktoś chce robić porządny serwer kupuje maszyny na OVH, a nie na hostingach - Nigdy takie hostingowe maszyny nie sa dobre do utrzymania serwerow, sa one przeznaczone raczej jak chce się pograć ze znajomymi w wiekszym gronie u nie musieć bawić się w hamachi.

Opublikowano

Przejdź na VPS.

Rozumiem hosting - automatycznie robi serwer Ty tylko wgrywasz pluginy ale zawsze musi im coś wypaść i jest usterka przez co Ty tracisz.

Na VPS może i robisz serwer od początku ale jest stabilnie + masz do wszystkiego dostęp.

Opublikowano (edytowane)

Czytam komentarze, i nieraz śmiać mi się chce... Niby dlaczego waszym

zdaniem maszyny Hostingowe nie są dobre do utrzymania serwerów? :)

Dla mnie dla osób nie chcących ryzykować VPSem jest to najlepsza opcja.

Co z tego, że ma się pełen dostęp do maszyny skoro w razie problemów

Biuro obsługi klienta nie pomoże? Liczysz sam na siebie. Nie wiem czy

gdzieś na hostingach z VPS jest jakiś BOK.. A już napewno nie ma takiego

gdzie będą Ci pomagać w problemach dot. serwera Minecraft. 

Wiadomo, że jest stabilnie. To też zależy od Pingu, a ping zależy m.in od

położenia Maszyny. Wolałbym hosting z niskim pingiem i PLmaszyną niż

VPSa, gdzie płacisz o wiele więcej. Oczywiście - miałem VPS ale wolałem

go sprzedać, nie miałem zamiaru bawić się w te problemy itp. Bardziej

polecam hosting. A ostatnio, m.in od tego postu Enderchest mnie zniechęca.

I po co wmawiać na siłę - że serwery na hostingach to gów*a a VPSy to boże cudo :)

Wszystko ma swoje + i - :)

Edytowane przez Givenchex

Grands Gerther Givenchex