Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwnie mała liczba FPS

TheTigeRR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam podczas grania w Metin2 jak i prywatne serwery mam małą ilość FPS. Mój pc: Procek Intel Pentium 3825U taktowanie 1.90 GHZ Ram 4GB i karta graficzna Zintegrowana Intel HD Graphics oraz dedykowana NVIDIA GeForce 920m.  Jako domyślną kartę mam ustawioną GeForce'a.  Jest jakakolwiek możliwość, że metin pomimo domyślnego 920m odpala się na karcie zintegrowanej? (Dodam iż gry takie jak Need For Speed mw 2012 albo COD Modern Warfare 2 działają na wysokich w 60 fps'ach bez spatków ...)

Opublikowano

Witam podczas grania w Metin2 jak i prywatne serwery mam małą ilość FPS. Mój pc: Procek Intel Pentium 3825U taktowanie 1.90 GHZ Ram 4GB i karta graficzna Zintegrowana Intel HD Graphics oraz dedykowana NVIDIA GeForce 920m.  Jako domyślną kartę mam ustawioną GeForce'a.  Jest jakakolwiek możliwość, że metin pomimo domyślnego 920m odpala się na karcie zintegrowanej? (Dodam iż gry takie jak Need For Speed mw 2012 albo COD Modern Warfare 2 działają na wysokich w 60 fps'ach bez spatków ...)

Nic dziwnego, że masz małą liczbę FPS :) Metin to stara gra a z optymalizacją słabo.

Opublikowano

Nic dziwnego, że masz małą liczbę FPS :) Metin to stara gra a z optymalizacją słabo.

Tylko że widuje osoby które mają stałą 60 na dt z ponad 100 mobami a mi laguje przy 50.

Opublikowano

Właśnie mnie też to dziwi jakim cudem ludzie mają w dt stałą liczbę klatek, a ja mam pokaz slajdów. A Wiedźmin 3 działa na wysokich.

Opublikowano

Właśnie mnie też to dziwi jakim cudem ludzie mają w dt stałą liczbę klatek, a ja mam pokaz slajdów. A Wiedźmin 3 działa na wysokich.

Lenovo y510p, gt 755m, 16gb ram, dysk 500gb ssd

Wiedźmin działa w 40fps na najniższych ustawieniach

W dt stałe 60 klatek

Opublikowano

O jakim metinie tu mówimy ? Globalu ? Czy privie ?

Zauwazyłem duzą różnice miedzy roznymi clientami, niektore po prostu są zjebane. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Metin to stara gra , słabo zoptymalizowana.    Możesz mieć kompa z nasa , a i tak będą lagi

Opublikowano

DT, V2, AV2 na tych mapach zazwyczaj można dostawać najwyższe spadki FPS.

Niestety takie renderowanie i te cholerne skupiska, chociaż w AV2 o dziwo jest to podzielone.

Zawsze można optymalizować klienta w zmianę tekstury lub modelów potworów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...