Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro, Nieletni, Podatki

yukomee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do 10 lat, stary nie przesadzasz? 

Lol, to mi chyba grozi dożywocie.

Konto Allegro i bankowe na prawdziwe dane, nie używasz VPN = Spotka cię sroga kara, tobie raczej nic nie grozi, ale twoim rodzicom - owszem. Ogólnie nie wiem co ostatnio taka moda na donosicielstwo, straszne mnie drażni ta cebula, która zazdrości innym lepszego bytu.

Oczywiście, jeżeli sprzedawałeś fejkowe klucze lub kradzione konta jakich na allegro masa - To życzę ci minimum trzystumiesięczniaka w kiciu.

Niee sprzedawałem wszystko co miałem naprawdę. Mam około 50 pozytywów i 0 negatywów, więc nie mogłem okradać.

Opublikowano

Od rzeczy używanych nie płaci się podatku jeśli były w twoim posiadaniu dłużej niż pół roku, podobnie dla wirtualnych rzeczy jeśli nie prowadzi wielokrotnej sprzedaży jednego przedmiotu/usługi. Czyli jak było kilka gier i kilka przedmiotów z tych gier to nic się nie płaci. 
To samo dotyczy transakcji mniejszej niż 1000 zł za sztukę towaru. Raczej takich towarów i usług to nie sprzedawał.

Zwykle podatek  płacą  tylko ci co prowadzą działalność gospodarczą związaną z tego typu sprzedażą ( przekroczone 150 tys w roku ) 

I tyle jeśli idzie o głupoty co pisali inni w temacie i straszenia dziecka.

http://www.pit.pl/ehandel-a-podatki--jak-legalnie-kupowac-i-sprzedawac-w-sieci--aukcje-i-podatki/umowy-do-1000-zl--podatki-w-internecie-10237/

Sam sprzedawałem kiedyś za ok 400-700 zł miesięcznie wirtualne przedmioty, w izbie skarbowej powiedzieli że nie trzeba nic płacić bo zbyt mały dochód ( ok 6-7 tyś wyszło rocznie ) . 

Zresztą ten email to pic na wodę, podatek płaci się na koniec roku podatkowego czyli od stycznie do kwietnia wraz z rozliczeniem podatkowym. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...