Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dark Souls 3 - co muszę zmienić w moim komputerze aby gra chodziła płynniej?

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki sprzęt :

Procesor AMD Athlon II X3 460 3.40 GHz, 8GB ram, system windows 10, karta graficzna nvidia geforce gtx 550 ti

Co musiał bym wymienić, żeby gra chodziła płynnie? Teraz jest tragedia, ledwo się włączyła :D Myślałem nad zmianą karty graficznej, tylko nie wiem czy to pomoże.

Opublikowano

Komputer wymień, jak Ci się ledwo włączyła na tym. Kupisz dobrą kartę jak procesor stary jak Świat, nieopłacalne.

Opublikowano

Komputer wymień, jak Ci się ledwo włączyła na tym. Kupisz dobrą kartę jak procesor stary jak Świat, nieopłacalne.

Może przesadziłem z tym że ledwo się włączyła. Chodzi, tyle że mało fps ( nie wiem jak to sprawdzić, ale na oko nie więcej niż 20 ). Grafika mi nie przeszkadza, może być najniższa, ważne żeby płynnie chodziło.

Opublikowano

@Oski0202

Gram na rozdzielczości 1920x1080 na najniższej jakości. Myślałem nad kartą do +/- 500zł. Zauważyłem, że moja obecna nie spełnia nawet minimalnych wymagań, więc wymiana jej, to pierwsze co mi przyszło na myśl. Nie znam się na tym i nie wiem czy nowa karta graficzna poprawi płynność gry przy moim procesorze. Wzorowałem się na tej stronce http://pclab.pl/art69219.html

Opublikowano

Poprawi, chociaz procesor slaby (potem zmienisz platforme), to karta sie przyda, zwlaszcza do full hd, dalej nie podales zasilacza, uzywki moga byc? bo za 500zl nic nie ma (700 juz tak). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ten zasilacz jest z czarnej listy, moze ci spalic caly sprzet, wiec tak, konieczny.

Mam go już ponad 5 lat, do tej pory spalił tylko kabel, więc nie tak źle xD

Opublikowano

Pokaz jakie masz wtyczki w tym zasilaczu, ale robisz to na wlasne ryzyko, ka karta ma tylko jeden wentylator, jest gorzej chlodzona, ale tez sobie poradzi, jak cos to mozesz ja wziac. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...