Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Asus Gamer VS LENOVO Ideapad 100

Mr.Burn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Który laptop polecacie? Laltop potrzebny mi będzie na studia + wykonywane będzie na nim wiele czynności na raz. Chodzi mi, żeby nie ścinał. W gry raczej nie będę grał (mam PS4, więc luz). No może jedynie w przeglądarkowe. Chodzi mi bardziej o stawiani tzw. botów, odpalony facebook, GG itd itp. No więc który wybrać? A może macie jakieś własne propozycje? Cena tak do 1900zł.

ASUS:

http://allegro.pl/laptop-asus-do-gier-4x2-4ghz-8gb-1tb-geforce-i6292107591.html

LENOVO:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-ideapad-100-i5-8gb-ssd-win10-zestaw-i6326390963.html

Pozdrawiam, Damian.

VPS: ON

Więcej na PW.

Opublikowano

1) Kwota przeznaczona na zakup: 
2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)
4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
5) Osobiste preferencje:
6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

1) Kwota przeznaczona na zakup: 

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

1. Max 1800-1900zł

2. 15 cali i większa

3. Gry przeglądarkowe, wiele programów działających w tle, praca biórowa, GG, facebook itd

4. Brak

5. Brak

6. Nie wymagany

Więcej na PW.

Opublikowano

Tutaj masz zestawienie

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156-cala-na-sierpie%C5%84-2016-r/

Dell Inspiron 3543 i5-5200U/4GB/500 GF920M

Renomowana marka dell, Łatwy dostep do podzespołów, całkiem solidna obudowa, dobry stosunek ceny do wydajności, umiarkowane temperatury. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie serwisanta i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Lenovo Z51-70 i3-5005U/8GB/1000/DVD-RW R7 M360

Matryca FULL HD półmatowa, niskie tempratury, ładna stylistyka (design) przy tym aluminiowe wnętrze laptopa, dobre głośniki JBL – graja na naprawdę przyzwoitym poziomie, dobra wydajność w niskiej cenie. Jest to nowa odsłona Lenovo z50-70.

Acer E5-575 i5-6200U/4GB/500

Procesor 6 generacji skylake, nowy model, matowa matryca.

ASUS R556LJ-XO164D i5-5200U/4GB/1TB/DVD GF920M

Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury jak przystało na Asusa,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie. 

Dell Inspiron 5558 i3-5005U/8GB/1000 GF920M

renomowana marka dell, dobry dostęp do niektórych podzespołów, niskie tempratury, pokrywa serwisowa. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Opublikowano

Tutaj masz zestawienie

http://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptop%C3%B3w-156-cala-na-sierpie%C5%84-2016-r/

Dell Inspiron 3543 i5-5200U/4GB/500 GF920M

Renomowana marka dell, Łatwy dostep do podzespołów, całkiem solidna obudowa, dobry stosunek ceny do wydajności, umiarkowane temperatury. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie serwisanta i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Lenovo Z51-70 i3-5005U/8GB/1000/DVD-RW R7 M360

Matryca FULL HD półmatowa, niskie tempratury, ładna stylistyka (design) przy tym aluminiowe wnętrze laptopa, dobre głośniki JBL – graja na naprawdę przyzwoitym poziomie, dobra wydajność w niskiej cenie. Jest to nowa odsłona Lenovo z50-70.

Acer E5-575 i5-6200U/4GB/500

Procesor 6 generacji skylake, nowy model, matowa matryca.

ASUS R556LJ-XO164D i5-5200U/4GB/1TB/DVD GF920M

Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury jak przystało na Asusa,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie. 

Dell Inspiron 5558 i3-5005U/8GB/1000 GF920M

renomowana marka dell, dobry dostęp do niektórych podzespołów, niskie tempratury, pokrywa serwisowa. Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). 

Super. Dzięki :) Napewno coś sobie z tego wybiore :)

Zastanawiam się pomiędzy: ASUS R556LJ-XO164D i5-5200U, a Dell Inspiron 3543 i5-5200U.

A jeszcze pytanie: Czy przykładowo ten ASUS do gier nie jest bardziej wydajny? 4 rdzenie, 8GB RAM... czemu on nie? :)

Więcej na PW.

Opublikowano

@Mr.Burn

Nie, to procesor tabletowy to ze ma 4 rdzenie nic mu nie daje.

Jest jakies 90 % słabszy od i3U

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2412&pid2=2305&compare=pentium-n3700-1-6ghz-vs-core-i3-5005u-2-0ghz

Juz nie wspominając od I5U :P

To jest marketing te procesory N do niczego się nie nadają.

Opublikowano

@Mr.Burn

Nie, to procesor tabletowy to ze ma 4 rdzenie nic mu nie daje.

Jest jakies 90 % słabszy od i3U

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=2412&pid2=2305&compare=pentium-n3700-1-6ghz-vs-core-i3-5005u-2-0ghz

Juz nie wspominając od I5U :P

To jest marketing te procesory N do niczego się nie nadają.

O to mi wieele wyjaśniłeś :P A z tych dwóch, ASUS/DELL to który byś wybrał osobiście? :)

Więcej na PW.

Opublikowano

Pewnie Asusa z racji matowej matrycy :)

I mi właśnie bardziej odpowiadał :) Ok, dzięki Tobie wiem, jaki laptop kupić :)) Dzięki wielkie !

Więcej na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...