Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy w doborze karty graficznej

predator1034

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak przymierzam się do kupna karty graficznej gtx 660 (ti) albo 750 (ti).(jeżeli będzie potrzebna zmiana płyty głównej mało prawdopodobne zasilacz bardziej prawdopodobne i cpu zamierzam sobie kupić za jakieś 6 miś bo pieniędzy nie mam)
aktualnie posiadam(nie hejtujcie)
-cpu i3 530 

-gpu gts 250 1gb

-4 razy ram po 1gb,1gb,2gb,1gb

-zasilacz 450 W

budżet na kartę wynosi 450 zł

najbardziej interesują mnie używki

Czy macie jakąś kartę nivida

Kolega polecał mi tę karty

I przepraszam że to chaotycznie pisałem ale naprawdę byłem śpiący a jutro musiałem jechać na wodę

dziękuje za pomoc

Opublikowano

Więc tak przymierzam się do kupna karty graficznej gtx 660 (ti) albo 750 (ti).(jeżeli będzie potrzebna zmiana płyty głównej mało prawdopodobne zasilacz bardziej prawdopodobne i cpu zamierzam sobie kupić za jakieś 6 miś bo pieniędzy nie mam)

aktualnie posiadam(nie hejtujcie)

-cpu i3 530 

-gpu gts 250 1gb

-4 razy ram po 1gb,1gb,2gb,1gb

-zasilacz 450 W

budżet na kartę wynosi 450 zł

najbardziej interesują mnie używki

Czy macie jakąś kartę nivida

Kolega polecał mi tę karty

I przepraszam że to chaotycznie pisałem ale naprawdę byłem śpiący a jutro musiałem jechać na wodę

dziękuje za pomoc

Podaj model zasilacza.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Zasilacz z czarnej listy. Przydałoby się wymienić PSU.

Jaki byś miał budżet na wymianę zasilacza i karty graficznej?

Opublikowano

wow nie wiedziałem ale pomińmy zasilacz na zasilacz załatwie peniądze nawet jutro ale wrócimy do karty graficznej

i czy możesz mi polecić jakiś dobry zasilacz z dobrej firmy ale tani bo wydatek na karte graficzną i wiesz (wiem że tanio niczego dobrego nie ma)

Opublikowano

GTX 660Ti jest bardziej opłacalny od GTX 750Ti

GTX 660Ti: http://olx.pl/oferta/karta-graficzna-asus-gtx-660ti-2gb-gtx660-ti-dc2-2gd5-CID99-IDgQlVZ.html#83d2387d8a

można też wziąć HD7870, znalazłem dosyć śmiesznie cenową ofertę, z opisu nie wynika by karta była popsuta: http://olx.pl/oferta/gigabyte-radeon-hd7870-oc-CID99-IDgPLqZ.html#f9e82c89d3 Spróbuj najpierw z HD7870, zapytać się czy oferta dalej aktualna i czy karta sprawna. Jak jest to bierz, bo zaoszczędziłbyś 250zł. HD7870=GTX660Ti, wiadomo jedna karta jest lepsza w jednej grze a druga w drugiej, ale są na tym samym poziomie.

Co do zasilacza, przy tych kartach dobrze by było mieć zasilacz 500W+,a nawet trzeba :)

//Edit: Przy HD7870 bardzo dokładnie się dopytaj, niepokoi mnie cena i nazwa akucji, model to Asus nie GIGABYTE. Dlatego zanim kupisz dokładnie się wypytaj, jak nie pójdzie to ten GTX660Ti. Może ktoś jeszcze zapostuje oferty tutaj.

Opublikowano

Zaraz ktoś jeszcze pewnie wpadnie i da jakieś fajne modele. No jak na razie to ja bym dzwonił do faceta z tym hd7870 i się go pytał czy karta jest sprawna i czemu taka niska cena.

Opublikowano

zasilacz antec vp 500 wystarczy, a jest bardzo tani, karte bierz ta co ci podal ceasar, jak nie wypali ati hd to 660ti jest swietnym wyborem, mocna karta nawet do dzis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...