Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sluchawki od telefonu

Tawiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy jak podłącze słuchawki od telefonu to będą działały słuchawki i mikrofon czy tylko słuchawki? 

Opublikowano

A masz w słuchawkach mikrofon ? 

Jak masz osobny mikrofon powinno działać.

Tak mam w sluchawkach mikrofon. 

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał przejściówkę z jednego jack'a na dwa, które wchodzą do wejścia na mikrofon i słuchawki, to prędzej możesz coś pomyśleć.

Normalnie jak masz wpięte do jednego wejścia, gdzie dźwięk wychodzi, to mikrofon nie zadziała ;)

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał przejściówkę z jednego jack'a na dwa, które wchodzą do wejścia na mikrofon i słuchawki, to prędzej możesz coś pomyśleć.

Normalnie jak masz wpięte do jednego wejścia, gdzie dźwięk wychodzi, to mikrofon nie zadziała ;)

Zadziała o ile jego wejścia w przednim/tylnym panelu obsługują 4pinowe jacki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jakim cudem w jednym wejściu, możesz wprowadzić dźwięk i jednocześnie wyprowadzić? Magia?

Opublikowano

Jakim cudem w jednym wejściu, możesz wprowadzić dźwięk i jednocześnie wyprowadzić? Magia?

Tak, dokładnie, magia. Magia czarownika z linią krwi świętego wodza Robema.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

No to życzę powodzenia w podłączaniu do jednego wejścia słuchawki (bez przejściówki), które tylko wyprowadzają dźwięk ;)

Opublikowano

No to życzę powodzenia w podłączaniu do jednego wejścia słuchawki (bez przejściówki), które tylko wyprowadzają dźwięk ;)

ADAPDEL65344-1.png

Czteropinowy jack - nadal "wyprowadza" tylko dźwięk xD

http://electronics.stackexchange.com/questions/74393/sending-data-using-4-pin-3-5mm-jack-into-smartphone

Nadal mów, że czteropinowy jack "wyprowadza" dźwięk.

Tyczy się to telefonów (Mobile Lider xD), laptpów, i tutaj zaskoczenie, nawet komputerów, również do tego można dodać konsole nowej generacji. Doinformuj się i przestań prowadzać ludzi w błąd.

Opublikowano

@Zeciarz

Popracuj nad rozumowaniem prostych zdań, panie Moderatorze. Pisałem specjalnie w nawiasie (bez przejściówki), ale najwidoczniej kogoś tutaj ponosi duma "działu Elektroniki".

Zaufana osoba xD

PS. Chciałbym zobaczyć, jak podłączysz słuchawki od telefonu do tej twojej przejściówki, żeby uzyskać efekt w/e & w/y. Nie chodzi tutaj o telefon ;)

ADAPDEL65344-1.png

Opublikowano

^ widzę, że zaufanego Technika teraz każdemu rozdają kto błachy na rangi :> W takim gronie panie stary kid modzie nie zajdziemy!

Z jednego wejścia słuchawek można uzyskać dźwięk oraz mikrofon, w starych słuchawkach mikrofon jest wbudowany do słuchawek :> Jutro podeślę Ci na PW zdjęcie!

Nie wprowadzaj w błąd ludzi.

Opublikowano

@Zeciarz

Popracuj nad rozumowaniem prostych zdań, panie Moderatorze. Pisałem specjalnie w nawiasie (bez przejściówki), ale najwidoczniej kogoś tutaj ponosi duma "działu Elektroniki".

Zaufana osoba xD

PS. Chciałbym zobaczyć, jak podłączysz słuchawki od telefonu do tej twojej przejściówki, żeby uzyskać efekt w/e & w/y. Nie chodzi tutaj o telefon ;)

ADAPDEL65344-1.png

To był akurat przykład jak taki jack wygląda, jak chcesz się tak bawić, to wystarczy, że urwiesz/odpiłujesz, nie wiem zjesz kawałek kabla z jackiem i dolutujesz jacka 3.5mm 4 pinowego.

ALE NO TAK DUMA MI NA TO NIE POZWALA xD

PRZYKŁAD, BO WIDZĘ, ŻE KTOŚ NIE ROZUMIE

Headsety (bo to nie słuchawki), które dostajesz razem z  takimi telefonach, o których panie znawco robisz ciekawostki, są już gotowe do użycia, bez żadnego wkładu osoby, typowego "znawcy" i jego lutownicy, bo już 4 ppinowy jack się tam znajduje. I żadnej przejściówki do tego nie potrzebuje. Możesz sobie to rozłożyć przejściówką 4pin > 2x3pin. ALE OCZYWIŚCIE TO JA JESTEM TEN BEZ WIEDZY xD

JAKBYŚ jeszcze miał jakieś wątpliwości typowe headsety dla graczy, słabej firmy Razer (model słuchawek - Kraken Pro), również mają taką bardzo zaawansowaną technologię zastosowaną.

Opublikowano

@Borygard

Podłącz mi słuchawki z telefonu do w/y w laptopie, PC bez przejściówki i zaprezentuj ten działający mikrofon. 

Co ma ranga technika do elektroniki? 

@Zeciarz

popcorn-blank.gif

Ok, dalej nie prowadzę tej marnej konwersacji, bo idziesz w swoje, Ja w swoje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, mam pytanie czy jak podłącze słuchawki od telefonu to będą działały słuchawki i mikrofon czy tylko słuchawki? 

Słuchawki z mikrofonem są specjalnie spersonalizowane do działania podwójnego I/O, dlatego bez problemu przechodzi to przez sygnał wydawany telefonowi, żeby i to i to działało. 

Nie rozumiem po co jakieś przejściówki czy inne pierdoły... 

Jak ktoś bardzo chcę mogę przestawić schematy bramek logicznych, gdzie jest to ładnie wyjaśnione wszystko :)

k4L2ZMS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...