Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który BF wybrać?

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pewnie było wiele takich tematów, ale ja jakoś nigdy się nie interesowałem BF`em, ja tu gracz Call of Duty.

Warto kupić BF4 na orgini? Czy może polecacie inną część? Dużo jest cheaterów, dużo osób gra, jest wiele pełnych serwerów?

Chodzi mi o zwykłą wersje, nie premium, a BF1 zapewne mi nie pójdzie.

Będę grał na rozdzielczości 1680x1050 więc z 50-60fps powinienem mieć :D

Opublikowano

Grałem w Battlefield'a 3 przez setki godzin i w końcu mi się znudził, dlatego nie jestem w stanie Ci go polecić, choć dla fabuły, uważam, że warto wydać te 30-50 złotych. Co do 4, uważam, że jest gorsza od swojego poprzednika, jak i następcy. Więc na Twoim miejscu wybrałbym Hardline, w którego mam już przegrane dobre 50 godzin, jednak na cheatera się nie napotkałem, a osób gra dużo, więc nie będziesz miał problemów z rozgrywką mutliplayer. 
Jak chcesz więcej poznać na temat Twardej linii, to zobacz moją recenzję na temat tej odsłony. :)

Opublikowano

Nie będę patrzył na kampanie, ale może kiedyś owszem. Co do Hardline to słyszałem, że nie jest to taka dobra odsłona. Nawet do multiplayer. Bardziej myślałem nad 3 albo 4, ale bardziej nad tą czwórką, bo jest nowsza i zapewne gra tam więcej osób. Poczekałbym na BF1, ale na HD7770 i Phenom ii x3 720 i 4GB ram mi nie pójdzie :D

Opublikowano

Nie będę patrzył na kampanie, ale może kiedyś owszem. Co do Hardline to słyszałem, że nie jest to taka dobra odsłona. Nawet do multiplayer. Bardziej myślałem nad 3 albo 4, ale bardziej nad tą czwórką, bo jest nowsza i zapewne gra tam więcej osób. Poczekałbym na BF1, ale na HD7770 i Phenom ii x3 720 i 4GB ram mi nie pójdzie :D

Przeczytałbyś moją recenzję, znałbyś prawdę tych "negatywnych" opinii o Hardline jeśli chodzi o multiplayer, nawet na samym początku o tym wspominałem. :)

Słyszę/widzę wiele złych opinii dotyczących tej odsłony Battlefielda. Ja uważam zupełnie inaczej - ta część jest jedną z najlepszych, a to, że nie nawiązuje do wojny normalnej, to nie oznacza, że nie przedstawia wojny w tych czasach. Według mnie kanadyjska firma chciała pokazać światu, jak wyglądają starcia w XXI wieku. Policja walczy z przestępczością o sprawiedliwość - tak właśnie wyglądają teraz wojny.

Nie warto kierować się opiniami, lecz faktami.

Skoro myślisz, że Hardline Cię nie przekona, to gorszym, ale lepszym wyborem niż czwórka jest Battlefield 3.

Opublikowano

Powiem ci tyle... W 4 możesz sporo ginąć, do póki się nie przyzwyczaisz...

Ja preferuję trzecią odsłonę... Dla nowych z tymi nowszymi Bf'ami. Kampania też dobra.

Ale również polecam Bf2, które jest za free :D

(Oczywiście mówię o multi)

Jeżeli lecisz na kampanię to polecam Bad Company 2 ;)

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Ja preferuję trzecią odsłonę... Dla nowych z tymi nowszymi Bf'ami. Kampania też dobra.

BF2 mam nawet pirata na płycie od ojca xD Za młodego bardzo dużo w niego grałem i jeżeli chodzi o te czasy to nie za bardzo.

A co do BF3 to nie będzie tak jak z innymi grami z EA, że w każdej chwili mogą wyłączyć serwery? Dużo osób tam gra? Przedchwilą zagrałem w darmową wersje od orgini w bf4 i dobrze chodzi, a serwery pełne.

Opublikowano

BF2 mam nawet pirata na płycie od ojca xD Za młodego bardzo dużo w niego grałem i jeżeli chodzi o te czasy to nie za bardzo.

A co do BF3 to nie będzie tak jak z innymi grami z EA, że w każdej chwili mogą wyłączyć serwery? Dużo osób tam gra? Przedchwilą zagrałem w darmową wersje od orgini w bf4 i dobrze chodzi, a serwery pełne.

A z jakiej to okazji mieliby wyłączyć komuś serwery? O ile się nie mylę, to gracze stawiają serwery graczom, a nie EA.

Głupie pytanie z tymi graczami. Według mnie właśnie w trójce jest najwięcej graczy. 

Opublikowano

A z jakiej to okazji mieliby wyłączyć komuś serwery? O ile się nie mylę, to gracze stawiają serwery graczom, a nie EA.

Głupie pytanie z tymi graczami. Według mnie właśnie w trójce jest najwięcej graczy. 

Zgodzę się z @Adder.

W Bf3 się nawet lepiej gra niż w Bf4, łatwiej wytrenować swoje umiejętności ;)

Na dodatek nie przeszkadzają ci liczne dodatki do broni, łatwiej jest opanować daną broń i klasę.

Na sam początek z nowymi Bf'ami polecam właśnie 3 ;)

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...