Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Yasuo - Pokutnik

Skajled

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

•  
  • Yasuo - pokutnik

• Poradnik by Skajled.

•  

• Słowa wstępu !

• Jako iż jestem mainem yasuo chciałbym podzielić się z wami moją wiedzą nabytą na temat tej postać i opowiedzieć wam trochę o naszym kochanym samuraju.

•  

• Zalety +

• +Silny mid oraz late game

• +Duża mobilność

• +Ogromny dmg

• +Fun to Play

• +Dużo możliwości

• +Łatwe Farmienie

• +Silne połączenie z postaciami posiadającymi knock upy

•  

• Wady -

• -Słabe early

• -Łatwy do kitowania przez adc

• -Jeżeli naffedujesz jesteś usless

• -Trudny mechanicznie

•  

• Opis umiejętności :

•  

• Pasywka

• Yasuo_Passive.png

• Droga Wędrowca :

• Daje nam 50% szansy więcej na trafienie krytyczne, podczas poruszania się Yasuo tworzy tarczę która blokuje obrażenia.

•  

• Q

• YasuoQW.png

• Nawałnica Stali :

• Nasza podstawowa umiejętność zadająca dmg, 3 użycie zmienia dźgnięcie mieczem w tornado które podrzuca i może zostać użyte wraz z naszym ulti.

•  

• W

•  YasuoWMovingWall.png

• Ściana Wichru:

• Tworzy ścianę, która blokuje wszystkie pociski przez 4 sekundy.

•  

• E

• YasuoDashWrapper.png

• Zamaszyste cięcie :

• Yasuo doskakuje do celu lądując za nim, z każdym następnym doskokiem zwiększa się jego dmg, max do 50%.

• Doskoku można użyć raz na 10 sekund na danym celu.

•  

• R

• YasuoRKnockUpComboW.png

• Ostatnie tchnienie :

• Kiedy przeciwnik jest w powietrzu, Yasuo może użyć ostatniego tchnienia i zadać mu w powietrzu 3 ciosy, oraz przedłużyć knock up o 1 sekundę. Po użyciu ultimate Yasuo otrzymuje 50% Penetracji pancerza.

•  

• Kolejność Maksowania Umiejętności.

•  

• YasuoRKnockUpComboW.png>YasuoDashWrapper.png>YasuoQW.png>YasuoWMovingWall.png

•  

• Budowanie Postaci .

•  

•  

• Frozen Force . - Tylko na topa

• Build na off-tanka.

• 3078.png3022.png3068.png3009.png3102.png3053.png

•  

• Klasyczny Mid

• 3087.png3006.png3031.png3072.png3156.png3053.png

•  

• Klasyczny Top.

• 3046.png3009.png3031.png3153.png3143.png3026.png

•  

• Tricki.

• 1.Szybkie Tornado.

•  

• E+Q+Flash = przeciwnik nie ma czasu na reakcję, natychmiastowy knock up

•  

• 2.Cios Potwierdzony.

•  

• Q+R+Ward = Kiedy przeciwnik jest za ścianą, rzucamy tornado, jęzeli usłyszymy dźwięk podrzucenie stawiamy warda i od razu ultujemy, przeciwnik jest zdezorientowany.

•  

• 3.Reset animacji.

•  

• W+Q i Q+E = Stawiamy ścianę i w tym samym momencie żucamy q, brak animacji tak samo w drugim przypadku rzucamy q i od razu dash do miniona, obie animacje są skrócone.

•  

• Dziękuje za przeczytanie Poradnika!

• Pozdrawiam Skajled.

•  

•  

•  

•  

giphy.gif

Opublikowano

Po co ta numeracja z lewej strony? :D

Jest też parę rażących błędów - 23w7602.png

2/10

@Marchwij BBCode :P Inaczej się nie dało wyskakiwał mi błąd :P

Dzięki za opinię :)

giphy.gif

Opublikowano

@Age jakie animacje ? Ty chciałeś wiedzieć jak skille wyglądają ?

Btw. Ślepy jesteś mam rozumieć ? Polecam założyć okulary i przeczytać mój post wyżej.

giphy.gif

Opublikowano

• Droga Wędrowca

• Daje nam 50% szansy na trafienie krytyczne, podczas poruszania się Yasuo tworzy tarczę która blokuje obrażenia.

Nie daje 50% szansy na kryta tylko ją podwaja i sprawia, że kryty zadają 90%dmg

Opublikowano
  • Droga Wędrowca :

• Daje nam 50% szansy na trafienie krytyczne, podczas poruszania się Yasuo tworzy tarczę która blokuje obrażenia.

•  

Serio? Marny z Ciebie main skoro nie pojmujesz nawet działania podstawowych umiejętności. W samym poradniku brak jakichkolwiek użytecznych informacji, już nie mówię żeby były poprawne. O estetyce też nie warto wspominać, bo te numerki po lewej stronie to tylko część "brzydoty" do której mógłbym się tutaj doczepić.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@Synek

Moderator a nie potrafi czytać ze zrozumieniem ? Propsy xD

Według mnie moderator powinien wiedzieć co to jest BB Code i posiąść wiedzę czytania ze zrozumieniem ale ja nie znam standardów forum.

giphy.gif

Opublikowano

Przeczytałem Okrutnik, myślałem że szkalują tu zbrodniarza. Zawiodłem sie, wychodze.

Edit - 2xUp, nvm, moja wiara w polskich internautów odzyskana!

@Up - Typie, napisałes że pasywka Yasuo daje 50% crit chance, no chyba nie moderacja tutaj nie potrafi czytać ze zrozumieniem, tylko ty nie potrafisz w ogóle myśleć xD
Zresztą po przeczytaniu reszty jego postów tutaj stwierdzam, że typ jest trollem, bo aż tak głupim nie można być xD

Opublikowano

•  
  • Yasuo - pokutnik

• Poradnik by Skajled.

•  

• Słowa wstępu !

• Jako iż jestem mainem yasuo chciałbym podzielić się z wami moją wiedzą nabytą na temat tej postać i opowiedzieć wam trochę o naszym kochanym samuraju.

•  

• Zalety +

• +Silny mid oraz late game

• +Duża mobilność

• +Ogromny dmg

• +Fun to Play

• +Dużo możliwości

• +Łatwe Farmienie

• +Silne połączenie z postaciami posiadającymi knock upy

•  

• Wady -

• -Słabe early

• -Łatwy do kitowania przez adc

• -Jeżeli naffedujesz jesteś usless

• -Trudny mechanicznie

•  

• Opis umiejętności :

•  

• Pasywka

• Yasuo_Passive.png

• Droga Wędrowca :

•  

• Q

• YasuoQW.png

• Nawałnica Stali :

• Nasza podstawowa umiejętność zadająca dmg, 3 użycie zmienia dźgnięcie mieczem w tornado które podrzuca i może zostać użyte wraz z naszym ulti.

•  

• W

•  YasuoWMovingWall.png

• Ściana Wichru:

• Tworzy ścianę, która blokuje wszystkie pociski przez 4 sekundy.

•  

• E

• YasuoDashWrapper.png

• Zamaszyste cięcie :

• Yasuo doskakuje do celu lądując za nim, z każdym następnym doskokiem zwiększa się jego dmg, max do 50%.

• Doskoku można użyć raz na 10 sekund na danym celu.

•  

• R

• YasuoRKnockUpComboW.png

• Ostatnie tchnienie :

• Kiedy przeciwnik jest w powietrzu, Yasuo może użyć ostatniego tchnienia i zadać mu w powietrzu 3 ciosy, oraz przedłużyć knock up o 1 sekundę. Po użyciu ultimate Yasuo otrzymuje 50% Penetracji pancerza.

•  

• Kolejność Maksowania Umiejętności.

•  

• YasuoRKnockUpComboW.png>YasuoDashWrapper.png>YasuoQW.png>YasuoWMovingWall.png

•  

• Budowanie Postaci .

•  

•  

• Frozen Force . - Tylko na topa

• Build na off-tanka.

• 3078.png3022.png3068.png3009.png3102.png3053.png

•  

• Klasyczny Mid

• 3087.png3006.png3031.png3072.png3156.png3053.png

•  

• Klasyczny Top.

• 3046.png3009.png3031.png3153.png3143.png3026.png

•  

• Tricki.

• 1.Szybkie Tornado.

•  

• E+Q+Flash = przeciwnik nie ma czasu na reakcję, natychmiastowy knock up

•  

• 2.Cios Potwierdzony.

•  

• Q+R+Ward = Kiedy przeciwnik jest za ścianą, rzucamy tornado, jęzeli usłyszymy dźwięk podrzucenie stawiamy warda i od razu ultujemy, przeciwnik jest zdezorientowany.

•  

• 3.Reset animacji.

•  

• W+Q i Q+E = Stawiamy ścianę i w tym samym momencie żucamy q, brak animacji tak samo w drugim przypadku rzucamy q i od razu dash do miniona, obie animacje są skrócone.

•  

• Dziękuje za przeczytanie Poradnika!

• Pozdrawiam Skajled.

•  

•  

•  

•  

Popraw. :)

Opublikowano

ten poradnik jest tak żałosny że szkoda gadać, gram w lola od bardzo dawna, ale przedchwilą dowiedziałem się ze yasuo dostaje 50% crita na start.

Opublikowano

@Sp1di dla brązów nie przydatny bo na takich dywizjach nie grają tam yasuo :) + kolejny % z mojego raportu

@Archerath dzięki za opinię już poprawione.

Szczerze mówiąc nie wiem co masz na myśli porównując mnie do brąza, ponieważ nigdy nie byłem w tej zacnej dywizji. Main gold, smurf wysoki silver, chyba nie mamy o czym gadać?

Opublikowano

@Sp1di dla brązów nie przydatny bo na takich dywizjach nie grają tam yasuo :) + kolejny % z mojego raportu

Szczerze mówiąc nie wiem co masz na myśli porównując mnie do brąza, ponieważ nigdy nie byłem w tej zacnej dywizji. Main gold, smurf wysoki silver, chyba nie mamy o czym gadać?

istnieje coś takiego jak wysoki silver?

Opublikowano

wysoki silver to 1-2 

Opublikowano

wysoki silver to 1-2 

i czym się różni od s5-3?

Opublikowano

wysoki silver to 1-2 

i czym się różni od s5-3?

w s5 są słabsi gracze

giphy.gif

Opublikowano

poradnik po prostu useless - build i tricki sa identyczne jak z filmików Redmercy, do tego to nie są wszystkie tricki które można wykonać na yasuo, nie wspomniałeś o działaniu e, o resecie q, cheese q - brakuje tu tak podstawowych informacji o yasuo, a nawet bzdury piszesz, cytuje:

• Wady -

• -Słabe early

yasuo i słabe early? chyba na poziomie silvera - na lvlu 1 yasuo można zrobic fblooda bez większych kłopotów, zjada właśnie na tych początkowych lvlach postacie typu irelia, yasuo, gp, na drugim lvlu może bardzo łatwo obijać za free przeciwnika.

do tego, nie wspomniałeś o cooldownie na e na minionach i przeciwnikach wraz z maxowaniem E, co jest dosyć ważne.

brak kontr na takiego yasuo jak jax, renekton itd., a także opisu jak z takimi championami w laning phase sobie poradzić.

brak animation cancellingu na yasuo, co jest mega przydatne w początkowej fazie gry.

po poradniku stwierdzam, że mało grasz yasuo, a zabierasz sie za uczenie innych osób - popraw błędy, a może coś z tego będzie, bo jak na razie to tylko potrafisz przenieść słowa na tekst od innych osób.

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...