Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka Zowie do Qck Heavy

TinaMK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakiś czas temu kupiłem podkładkę QCK Heavy (steelseries)

Od pewnego czasu zastanawiam się nad myszką, jutro wybieram się do innego miasta i planuje ją kupić ( u mnie nie ma akurat )

Potrzebuję pomocy, mianowicie chodzi o myszkę ZOWIE

a dokładniej chciałbym kupić Zowie by Benq

Ogółem mysz ma chodzić na qck heavy, i będzie uzywana do profesjonalnej gry CS:GO

Gram na 400 dpi / 1.5 sens / 6/11 windows

Jesli ktos ma jakies przydatne informacje, bądź używa jakiejś myszki w tym komplecie, będzie mi miło jeśli się nimi podzieli, dziękuje !

mam na oku:

Zowie FK2

Zowie Ec1-a / Ec2-a

Zowie Za12/Za13

z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

A jakie informacje chcesz? Napisałeś tylko, że potrzebujesz pomocy i przydatnych informacji. Podać długość, szerokość, ilość kliknięć? :v

tenor.gif

Opublikowano

Pierwsze co powinieneś zrobić to rozważenie, czy poszukujesz myszki profilowanej czy też symetrycznej. Niektórzy grają tylko na symetrycznych i profilowanych nie trawią i vice versa.

Jeśli preferujesz profilowane - bierz pan ec-a.

Rozważ też inne myszki takie jak dm1 pro czy też rival 300 (jest też deathadder chroma, ale widzę, że w budżecie się nie zmieści)

Powodzenia w wyborze :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

W budżecie zmieści się, do 350zł nawet bym wydał aby mieć najlepszą pod siebie myszkę na lata,

chodzi o to że nie wiem którą ludzie polecają, rozmyślam najbardziej nad fk2 lecz jeszcze nie wiem jak będzie leżec w łapie...

na myszkach bardzo się nie znam bo gram juz długo na a4tech bloody v7 przystosowała się ręka i tyle :(

przycisków duzo miec nie musi, bedzie to myszka pod cs go wiec tylko to co przydatne

Opublikowano

fk jest bardziej płaska od za, ec jest profilowana

deathadder chroma, ss rival, myszki zowie, dm1 pro

co nie wybierzesz będziesz zadowolony, w tym wypadku niech zadecyduje komfort użytkowania :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

fk2, za11 za12 za13, oraz ec1-a / ec2-a, <-- to myszki zowie by benq tak?

bo chyba nie powinienem juz kupowac fk1 ze wzgledu na to ze fk2 jest to jej odswiezona wersja

czy ktoras z myszy nie bedzie mi dzialac na qck heavy? jakies problemy czy cos?

Opublikowano

fk1 i fk2 to ta sama myszka, z tym że 2 jest mniejsza, analogicznie działa to w przypadku za i ecX-a

Zowie by benq z tego co kojarzę ma lepszy scroll od tych zwykłych myszek zowie. Ty akurat niekoniecznie musisz trafić na zowie by benq. W sklepach stacjonarnych często można trafić na jeszcze stare wersje (co nie znaczy, że złe). Podsumowując - niezależnie czy kupisz jeszcze starszą wersję czy nowszą - będziesz zadowolony. I tak, będą działały na tej podkladce.

I serio, Rozważ jeszcze dm1 pro, technicznie ta myszka przebija wszystkie myszki zowie i jest najlepsza jaką kiedykolwiek miałem (a miałem ich naprawdę sporo, łącznie z wszystkimi wymienionymi w tym temacie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...