Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SoundBoard - Czyli twoje własne dźwięki na serwerze :)

Yatis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

w tym poradniku, przedstawię wam bardzo przydatne rozszerzenie, zwane powszechnie "SoundBoard". Wtyczka ta, pozwala na puszczanie wybranych przez siebie utworów, wycinków głosowych lub dźwięków do trollowania ze swojego identyfikatora (nie potrzebujemy oddzielnego bota) ;)

Krok #1.

Wchodzimy na stronę:

*Skan nie podaje ponieważ jest to oficjalna strona tej wtyczki.

https://frie.se/ts3sb/

Krok #2.

Wyszukujemy okno "Download" pod którym umieszczone zostały, linki z adresami do pobrania wtyczki.

UWAGA! Wtyczka 32-bitowa nie posiada wsparcia VLC!

th9s1Km.png

Krok #3.

Pobieramy wersje 1.0b5 (jeżeli po instalacji otrzymujemy negatywny komunikat zwrotny, pobieramy wersje APIv20). 

mCojqsi.png

Krok #4.

Po instalacji przechodzimy do zakładki Plugins (Ctrl+Shift+P). Wyszukujemy zakładkę soundboard i zaznaczamy w celu uruchomienia wtyczki.

RHLvFO6.png

Krok #5.

Po uruchomieniu wtyczki w górnym panelu klienta teamspeak pojawi nam się zakładka "Plugins". Po najechaniu rozwinie nam się kolejna zakładka "Soundboard". Najeżdżamy na nią, po czym wybieramy zakładkę "Show Soundboard".

uxKULpl.png

Krok #6.

Po naciśnięciu LPM na zakładkę "Show Soundboard", pojawi nam się okno z buttonami w których możemy umieścić dany dźwięk, piosenkę etc.

UMyYSJn.png

Krok #7.

Programujemy swój pierwszy dźwięk! Jak to zrobić?

Wystarczy najechać na dany button myszką i kliknąć PPM, po czym wybrać zakładkę "Music".

zBGURDL.png

Krok #8.

Po wyborze piosenki ustalamy czy chcemy słyszeć puszczany przez nas utwór, dźwięk przez suwaki Local (pamiętamy o zaznaczeniu okien!).

Send - odpowiada za siłę dźwięku jaki słyszą osoby przebywające na kanale razem z nami.

Local - odpowiada za siłę dźwięku jaką słyszymy my.

OgiYh51.png

Wystarczy, że podczas twojej obecności na kanale klikniesz LPM na button, a po chwili usłyszysz zaprogramowany głos.

Gratulacje, właśnie stworzyłeś swój pierwszy button z wybranym przez Ciebie dźwiękiem!

Opublikowano

Bardzo dobrze wytłumaczony poradnik, lecz jak kiedys go używałem bugował mi sie mikrofon i musialem zrestartowac teamspeak'a, ale nie wiem jak tam teraz jest.
Leci plus  :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy na wersji 3.1 istnieję możliwość zainstalowania tego? Bo gdy zainstalowałem to niestety ale nie pokazała mi się zakładka "Plugins"

@Yatis

Wczoraj instalowałem owy dodatek, mając klienta 3.1, i nie działał. Więc myślę że jak wyjdzie już wersja na stałe to dadzą aktualizacje temu pluginowi. (Oby dali) :)

Chyba, że się da zainstalować, a ja o tym nie wiem. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...