Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS`ami w CS:GO

KuuuBaaa123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Dostałem nowego laptopa Asusa z parametrami Intel Core i5-5200U, up to 2,7 GHz Ram 4GB Windows 10 64 bit oraz Nvidia 920M.

I problem jest w tym gdy zmieniam ustawienia graficzne na dowolne to raz jest ponad 120 fps i się utrzymują jakiś czas a zaraz poniźej spadają poniżej 60 fps i tak zostają do czasu gdy znowu nie będę się bawił tymi ustawieniami to nie zależy na jakich mam ustawione czy wysokie czy niskie itp. Mam w menu stałe 120 fps. Zasilacz mam ustawiony na wysoką wydajność w plikach uruchamiania mam -nod3d9ex -novid -nojoy -high -threads 4. Dodam jeszcze że wszystkie sterowniki mam aktualne.

Z poważaniem

Jakub z Bydgoszczy

Wszyscy słuchają Reggae dla szpanu lub z powodu zioła. Ale tą muzykę trzeba po prostu czuć...

Opublikowano

Lepiej jakbyś podał model laptopa ;)

Sprawdź z tymi ustawianiami uruchamiania:

-novid -high -tickrate 128 -nojoy -cl_forcepreload -threads 4 -processheap -snd_headphone_pan_exponent 2-snd_front_headphone_position 45 -snd_rear_headphone_position 135 -nod3d9ex +cl_forcepreload 1
Opublikowano

Model to : ASUS X555L Series Wersja jak wyżej z i5

Wszyscy słuchają Reggae dla szpanu lub z powodu zioła. Ale tą muzykę trzeba po prostu czuć...

Opublikowano

Sprawdziłem i zastosowałem zalecane ustawienia z mapki oraz zrobiłem test. Najniżej fpsów otrzymywałem gdy patrzyłem na smoke`a lub w nim się znajdowałem. Spadały do 10. A normalnie między 60-75.

Opublikowano

Laptop...

Sprawdź temperatury rdzeni, jest lato a lapek to jak piekarnik. Skoro na początku masz 120 a później spadają to może się przegrzewać.

W panelu nvidii, wyłącz wszystkie rozmycia, efekty itp, daj wszystko na wydajność nie na jakość.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzałem wydajność karty graficznej w programie Valley Benchmark. Maksymalna temperatura wynosiła 63 stopni Celsjusza. Zasilacz mam cały czas na wysoką wydajność. Grafikę trochę podkręcałem  programie MSI Afterburner i sprawdzałem osiągi zgodnie z programem już wspomnianym.  

Opublikowano

usuń całe te parametry startowe i zobacz jak chodzi normalnie, cs daj na low i vsync off.

generalnie to powyżej 60 fps powinneś mieć

Czego ty oczekujesz od tego procesora? : D Jesteś skazany na 4:3 black bars na niskiej rozdziałce, wszystko na low i się módl o 100 fps.

nie pierdol głupot.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Już jest wszystko dobrze bawiłem się różnymi ustawieniami i otrzymałem efekt stałych +120 fps. Dzięki wszystkim za porady  :)  Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...