Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie co x linijek w pliku.

boooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pewnie nie tylko ja miałem taki problem, że po zrobieniu regenu nad, którym myślało się trochę czasu + "pointowanie" też go trochę zajęło okazało się, że rozstawiliśmy ich za dużo o jakieś... 1000 linijek :D Trzeba omijać mobki żeby gdziekolwiek dojść, a w dodatku client laguje. 

Więc co robimy?

1. Otwieramy nasz regen.txt, w którym zrobiliśmy zbyt dużo pointów

2. Otwieramy teraz Excel'a 

3. Pobieramy ten plik (plugin):

https://mega.nz/#!3R0CDRZR!GvoUqQRT0f6p0cNEHAmJU7gmyEq0D5rn9rTNKO0wYfM

https://virustotal.com/pl/file/22e8df8afd16ae54b4af0c9eb231a431302cb24176d6b9ab5e236f0f8e82203c/analysis/1470425688/

4.Po pobraniu go, wchodzimy w niego i w Excelu wyskoczy okienko i klikamy "ok"

5. Przechodzimy do regen.txt i klikamy "ctrl+a", powinno nam wszystko zaznaczyć i klikamy "ctrl+c"

6. Przechodzimy do Excel'a, klikamy "ctrl+v". Powinno wszystko wkleić w osobne tabelki. (tab w pliku, to tabelka w Excelu)

7. Klikamy skrót "Ctrl+Shift+U".

8. Wyskoczy okienko i wpisujemy od której linijki w Excel'u ma zacząć usuwanie, klikamy OK

9. Zaraz po tym wpisujemy linijkę z Excel'a, na której ma skończyć usuwanie, klikamy OK

10. No i w ostatnim wpisujemy co, którą linijkę ma usuwać. (Ja u siebie wpisałem co "2" i rezultat genialny)

11. Po poprawnym usunięciu klikamy "ctrl+c"

12. Przechodzimy do notepad++, naciskamy "crl+v"

13. Po wklejeniu usuwamy pozostałe taby z samego dołu.

14. Zapisujemy i wrzucamy na serwer :)

Myślę, że powinno się przydać choć to dość skromny poradnik :)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

lepiej i szybciej to server_attr + regen z src, po co się bawić z regenami skoro można mieć wszystkie w sekunde a miejsca gdzie moby się respią to attr

Ja jednak wolę nie polegać na attr, bo jeżeli coś robię, to robię to dobrze. A co do regen'u z src to widziałem jak to działa, jednak jestem przyzwyczajony do starszych metod (np. Pointer Terenzo) :)

Opublikowano

Polecam tryby szukania w Notepad++.

Szukałem po necie, ale szybciej znalazłem o tym Excelu niż w notepad++ :D A kopiować i wkleić to jest jakieś 5-10 sek dłużej niż normalnie w notepad++ więc żadna różnica :)

Opublikowano

lepiej i szybciej to server_attr + regen z src, po co się bawić z regenami skoro można mieć wszystkie w sekunde a miejsca gdzie moby się respią to attr

Ja jednak wolę nie polegać na attr, bo jeżeli coś robię, to robię to dobrze. A co do regen'u z src to widziałem jak to działa, jednak jestem przyzwyczajony do starszych metod (np. Pointer Terenzo) :)

uważasz, że to źle? po prostu po co się j**** po x czasu skoro można to mieć w 1 sekundę? ale nie bede sie spinał, bo każdy robi inaczej.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

uważasz, że to źle? po prostu po co się j**** po x czasu skoro można to mieć w 1 sekundę? ale nie bede sie spinał, bo każdy robi inaczej.

Nie mówię, że źle :) Też nie zamiaru się spinać, bo to bez sensu. Jednak jeżeli coś robię osobiście to bardzie wchodzi mi to w pamięć. Wiem gdzie coś dodałem, gdzie coś leży i jak coś działa. Niż zostawić wszystko "programom", które by to robiły za mnie :)

Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat używania tego regen generatora ? Nie znalazłem tam dokumentacji i niezbyt kumam "z czym to się je".

Wiem że korzystam z kolorów zawartej na grafice jednak dalej stoję w miejscu.

@Down: Ślicznie dziękuje.

Opublikowano

Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat używania tego regen generatora ? Nie znalazłem tam dokumentacji i niezbyt kumam "z czym to się je".

Wiem że korzystam z kolorów zawartej na grafice jednak dalej stoję w miejscu.

# Color regens x y time group 
g 008000 1500 1 1 5 11

regen_generator.exe mapa_1.txt 4x4.tga

i tyle.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...