Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego ludzie chcą na obecnych serwerach?

Divvo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwera easy lub medium z rozbudowanym is kazdy przedmiot na 30dni czas leci nawet jak nie grasz i zeby full is byl w granicach 150 no moze 140 zl i zeby co miesiac bylo trzeba kupic od nowa i czasami jakis happyhour - 20% i te same sety zbroi broni co ma kazdy serwer no moze jakis 1 unikatowy z jakiegos forum kto malo korzysta np turkmmo i farmienie ulepek najlepiej na kazdy 1 item trzeba zrobic 100dungow 

150-140zł co miesiąc na IS? to w wowie masz abonament za 50zł xD

d85312efd2f27.gif

Opublikowano

Serwera easy lub medium z rozbudowanym is kazdy przedmiot na 30dni czas leci nawet jak nie grasz i zeby full is byl w granicach 150 no moze 140 zl i zeby co miesiac bylo trzeba kupic od nowa i czasami jakis happyhour - 20% i te same sety zbroi broni co ma kazdy serwer no moze jakis 1 unikatowy z jakiegos forum kto malo korzysta np turkmmo i farmienie ulepek najlepiej na kazdy 1 item trzeba zrobic 100dungow 

150-140zł co miesiąc na IS? to w wowie masz abonament za 50zł xD

sarkazm

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pragne old school mt2 tylko tyle. I to wystarczylo by abym gral dniami

Opublikowano

Serwery ,które wychodzą teraz to jedno wielkie gówno taka jest prawda.A gracze?w większości to marionetki ,którymi sterują youtuberzy bo lecą ślepo na każdy serwer ,który powstaje ,a potem płacz ,że po miesiącu albo dwóch pada.Lecz są również gracze zdrowo myślący ,którzy chcą po prostu normalnej ,aktywnej administracji ,która wiąże przyszłość z serwerem.

Na palcach jednej ręki można policzyć stabilne serwery ,które już stoją jakiś czas ,a są niedoceniane bo jeden youtuber z drugim dostaną hajs ,wezmą marionetki(czytaj widzów) na inny serwer i elo.

Tak właśnie dzisiaj wygląda społeczność metinowa.

I tutaj się z kolegą zgodze :) i jeszcze te zjeb**e nowości, nie ma to jak stary metin no ale cóż

Opublikowano

Niczego nie chca. Wezmy pod uwage najwazniejsza ceche spolecznosci mt2.

90% tej spolecznosci to krawezniki umyslowe. Raz chca nowosci, raz chca starego klimatu.

Co jest na koncu? Ida na jakis zjebany serwer, ktory i tak zdechnie za miesiac, dwa. Owy serwer upada, gracze placza i szukaja kolejnego.

Co znajduja? Znajduja k***a to samo, bo te zjebane serwery sa praktycznie takie same. Nasrane gowna ile wlezie, najlepiej wrzucic na serwer wszystko, co znajdzie sie w dziale download.

Ida na kolejny serwer i tak w kolko, i w kolko. Potem jest placz, ze wszystko to gowno, a serwery, ktore jakos sie jeszcze trzymaja sa nudne. Problem w tym, ze gracze na to przyzwalaja, grajac na takich syfach i w nie inwestujac. "Zalezy nam, by gracze dobrze inwestowali ciezko zarobione pieniadze" - wypowiedz admina jakiegos chujowego serwera.

Ciaglosc powstawania nowych serwerow utwierdza w fakcie, ze niewiele z nich reprezentuje dobry poziom.

By powstal dobry serwer, gracze musza pokazac sprzeciw, ze nie chca syfu, ale po co ktos ma sie starac, skoro wie, ze wypusci gowno na miesiac i ludzie i tak przyjda i zaladuja.

To jest bolaczka. Jest popyt, jest podaz. Tylko jak widac, popyt jest na gowno, bo ludziom gowno wystarczy. Pograja miesiac, poplacza po zamknieciu i za miesiac rura na taki sam syf.

Opublikowano

Dzisiejsza Scena Metina2 jest co najmniej dziwna.Serwer startuje co tydzień,na mało którym po dłuższym czasie istnienia serwera gra 600+ ludzi(owszem,są i takie serwy-ale na polskiej scenie metina?można to policzyć na jednej ręce,baa aż 5 to nawet nie ma,jedyne co mi przychodzi to Invoria i Vesteris- 2 SERWY!.

Czego ludzie chcą?ludzie sami nie wiedzą...prawda jest taka,jak ktoś już to napisał że ludzmi kierują jak marionetkami Yt-uberzy.Tam gdzie większa reklama tam więcej ludzi-kończy się seria lepszych ytuberów i po serwerze.

Ja osobiście preferuje hardy-ale dzisiaj?jak coś lepszego wystartuje to 200 ludzi to szczyt na nim,jeżeli mowa o Polskich serwerach oczywiście :) 

Opublikowano

Kiedyś stawiało się serwery z pasji do metina, dziś tylko dla pieniędzy.

Kiedyś nikt nic nie umiał, a było mniej bugów niż teraz, gdzie każdy 'wszystko umie'.

Kiedyś nie było src, a było więcej nowości aniżeli dziś.

Kiedyś gracze oczekiwań za wiele nie mieli, dziś nadrabiają to z nadwyżką.

Kiedyś... można tak bez końca, ale po co?

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Dobrego mediuma ze masz np 250 Max i nie wbijesz tego w 2 dni jednym z najlepszych med serwerów był dreikonie. Dziwie się ze nikt jeszcze nie zrobił podobnego serwera

Opublikowano

Ja bym chciał tylko uczciwej administracji i stabilności, wymagam zbyt wiele? Potrafie grać na jednym serwerze pół roku, i wkurza mnie to że obecnie serwery stoją po miesiąc. Dlatego gram tylko na Vesterisie :>

Tylko Metin2

Opublikowano

normalnej administracji - takiej jak na Invori oraz Vesterisie

(która się zajmuje serwerem)

- Invoria

- Normalna administracja

Wybierz jedno.

Ludzie chcą nowości. Ci co teraz grają w metina to gimby.

Ja tam osobiście chciałbym klasycznego Metina sprzed 3-4 lat. I ja właśnie tego oczekuję aktualnie od serwera Metin2, bo to co dostajemy teraz to ciężko już nawet Metinem nazwać :P Swoją drogą gdyby ktoś znał serwer spełniający moje jakże skomplikowane wymagania to prosiłbym o nazwę takiego ^^

Opublikowano

Według mnie największymi problemami dzisiejszych serwerów to :

1. Podejście administracji pod szybki zarobek. Czyli zainwestować, złapać zaufanie, zarobić i odstawić.
2. Zbyt dużo zbędnych syfów. Wiadomo, że nie ma co stać w miejscu i warto próbować nowości ale wszystko dla człowieka tylko z umiarem :) 
3. Serwery są zbyt oparte na IS. Logiczne, że nikt nic nie robi za darmo jednak dawne serwery również posiadały IS a jakoś graczy "najlepszych" nie wyróżniała ilość wydanych pieniędzy.
4.Przygotowanie. Bety są zdecydowanie za krótkie co pozwala graczom na szybki zarobek.
5.Według mojej skromnej opinii, serwer EASY to jak stare 4funa niestety tych typów jest obecnie najwięcej. Osiągniecie "wszystkiego" z reguł trwa od 3dni do tygodnia co powoduję straszną monotonię.
6.Administracja zapomina o kwintesencji Metina2 jak np. OX czy wojny gildi.
7.Patrząc na wiele prezentacji stwierdzam, że jeden za drugim kopiuję te same pliki po czym dodaję jedną swoją zmiankę opisując to "autorstwem". W skrócie zbyt wiele odgrzewanych kotletów z nową panierką. 

Podsumowując, jeśli sam siebie nie oszukujesz i chcesz rzeczywiście zrobić serwer w jakimś większym celu niż tylko zarobić to osiągniesz swój cel. Wystarczy trochę własnej wyobraźni i wkładu finansowego żeby powalić 90 % kotletów którymi ludzie już rzygają.

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Dobre podejście administracji, dobrze przemyślane nowe systemy, rozwinięcie starych systemów, nienastawienie się na zarobek z serwera - czasowe kostiumy po 30 zł itd xD

Opublikowano

Jestem ciekaw ile przyszłych właścicieli serwerów (o ile tacy zaglądali do tematu) wyciągną wnioski z tego co ''my'' gracze piszemy.

Niestety, ale jesteśmy jebani w dupę (bez wazeliny), przez większość właścicieli dzisiejszych serwerów metin2.

Nawet nie wiemy, że gramy na serwerze osoby na której graliśmy poprzednio, coraz więcej tchórzy kryje się pod innymi nickami.

Developerzy liczą na szybki zarobek, czyli stawiają serwer na max 2 miesiące, a jak zwróci im się 2 krotnie, to zamykają biznes i robią kolejny serwer.

I tak to się ciągnie, ale wraz z zarobionymi zł, mają coraz bardziej wyjebane (coraz rzadsze aktualizacje, brak reklamy itd).

Jeśli chodzi o mnie, to chciałbym serwer Hard/Medium. Z dopracowanymi systemami, angażującą się administracją, która ma koncepcje na serwer i jest słowna.

Chce tego, co większość dobrych graczy metin2, tyle.

# Nigdy nie dostał perma na 30 dni - S.A.B.A.L

Opublikowano

Powrotu Metinów typu EliteMt2, nic więcej.

Ale po cholerę tworzyć serwer tego typu, skoro ludzie wbiją z ciekawości, będą grali może z 2 tygodnie, a po tym czasie będą pustki, bo to już było i ludzie już to przerabiali. Było kilka serwerów na wzór Elite, Pandory czy Dragona, żaden nie działa do dzisiaj ;)

# Nigdy nie dostał perma na 30 dni - S.A.B.A.L

Opublikowano

Przede wszystkim ludzie potrzebują stałego serwera (który nie padnie po miesiącu). Ludzie również oczekują czegoś nowego, co ich przyciągnie, czego nie ma na innych serwerach.

Opublikowano

W obecnych serwerach jest za dużo itemów zbroi,kostiumów  i te monotonne dungeony kto to wymyślił... Gospodarka handlowa praktycznie nie istnieje dobrze wspominam Yitian2 gdy maxymalnym lvl'em był 99 grałem na nim z pół roku a dzisiejsze serwery staja sie nudne po dwóch dniach grania liczy sie tylko kasa z Is aby kupywac  Kolczyki,wierzchowce, itp dodajace bonusy

Opublikowano

Po 1 ogarniętej administracji,taka która będzie codziennie chociażby doglądała czy na serwie nie pojawili się cheaterzy. Po 2 klimatu metina. Prawdziwego klimatu gdzie trzeba było przysiąść się dłużej,aby coś osiągnąć.Po 3 ogarniętego systemu ulepszania. Tutaj mam na myśli szczególnie fakt,że nie trzeba robić 20 broni z kd +10,100 biżuterii,itp. Wiele osób w tym również ja wolałoby taki serwer oldschool niż te nowe pierdoły. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...