Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego ludzie chcą na obecnych serwerach?

Divvo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie serwerów jest bardzo wiele. Dosłownie co miesiąc startuje  nie jeden, a nawet dwa lub trzy serwery. Siedząc tego wieczoru przed komputerem zadałem sobie pytanie. Czego ludzie teraz chcą? Chcą ciężko pracować i dążyć do celu? Może chcą wszystko osiągnąć w jeden dzień i stać jak NPC w m1? Proszę wyraźcie tutaj swoje opinie. Czego chcielibyście na serwerze HARD? Może coś w stylu PL? Może coś takiego jak R*v** ? Zapraszam do wyrażenia opinii i dyskusji. :)

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

normalnej administracji - takiej jak na Invori oraz Vesterisie

(która się zajmuje serwerem)

Opublikowano

No ale przez to nowości zapominamy o podstawach metina, nie sądzicie? 

Kluczem do sukcesu jest skoncentrowanie umysłu na tym czego pragniemy, a nie na tym czego się boimy.

Opublikowano

Ludzie chcą innowacji, ale nie takiej która opiera się na KD +20 i dodawaniu itemków do dropu typu krzeszło +30. Zawsze lubiłem grać na serwerach medium, grywałem na serwerach takich jak yitian2/xlast troche chinoli. Teraz wychodzi Mjollnir (chyba tak to się pisze) wydaje się dość kontrowersyjny, ale chyba na tym polega jego innowacyjność. Zobaczymy co z niego wyjdzie :) Co do Vesterisa to serwer bardzo dobry, ale przejadł się okropnie, czekam na aktualizacje, ale nie dla topki, a dla graczy nisko poziomowych :) Też można się czepiać tej cholernej groty.. Jezu, nie wiem co z nią macie, ale już wole normalną mape która posiada moby z groty niż te czarne cholerne komnaty.. coś okropnego! 

Opublikowano

- Invoria

- Normalna administracja

Wybierz jedno.

Ludzie chcą nowości. Ci co teraz grają w metina to gimby.

ludzie chca nowosci? ty nie gimbie  nie wypowiadaj sie za ludzi 

nie ma starych dobrych serwerow jak pangeayt2 

tylko jakies badziewia ktore sa w metinie bez celu a najlepszym przykladem tego jest 

bu*aris

kur*a moderator nie edytuj mi posta... jeszcze mi sygnature do kompletu skasuj...

57902b28774feb9a0301c579530ab27f.jpg

Opublikowano

Na pewno bym chcial, zeby serwer nie byl na czas "dopoki nie zarobimy tyle, ze nie bedziemy musieli pracowac przez rok" bo tylko ostatniki czasy stoja serwery

Opublikowano

Po to są serwery różnych typów, by każdy wybrał coś dla siebie. Fakt faktem, za dużo jest tych serwerów i trudno

cokolwiek wybrać, bo podejście administracji i przyszłość serwerów to jedna wielka niewiadoma, znaczna większość serwerów

to gotowce i reworki starych weteranów, ale dobrze wiecie, że odgrzewanym kotletem sobie można pojeść, ale nie jest już tak

dobry jak świeży...

I właśnie przez takie odgrzewane kotlety cierpią serwery, które mają potencjał z prostego powodu.

Gracz, który pogra na jakimś gotowcu, powiedzmy, hmm, kilka dni, chce osiągnąć top i co? Dupa! Serwer zamykaja, bo brakuje na opłaty.

Potem ten sam gracz przegląda zapowiedzi i prezentacje i trafi na naprawdę dobry serwer, to nie zagra na nim, bo boi się, że sytuacja

się powtórzy.

Kolejna sprawa, wycieki plików, source, jak i gotowce są już tak powszechnie dostępne, że byle ćwok może postawić serwer, ludzie

znaleźli w tym interes do "dorabiania" sobie do kieszonkowego/wypłaty i nie dziwcie się, że na serwerach (większości) są pustki, bo

na dobrą sprawę nie wiadomo gdzie grać, bo nie wiadome jest kiedy serwer zostanie zamknięty.

Twoje pytanie drogi autorze jest wg mnie źle zadane, właściwe pytanie jest co przeszkadza nam w metinie i ja odpowiem, że zbyt

duża losowość. Nie mamy wpływu na niektóre kluczowe elementy gry takie jak złośliwy kowal, stajenny, czy biolog, lub umieszczanie KD / bony w EQ itd

to jest czysty algorytm liczb losowych (chyba to się fachowo nazywa gaussowskie błądzenie przypadkowe).

Byle jak, byle szybko, "na odpierdol się" robią serwery i mamy slumsy mt2, zobaczcie dział pomoc na serwerze metin2...

Pewne grono graczy machnie 2x 3x mapki w WE i już uważają się za pro mapperów, inne grono zaś uważa, że ogarnia C++ bo przejżało parę

tematów o c++.

Żeby jednak tak nie demonizować to powiem, że ludzie z MPC mają potencjał by stworzyć naprawdę dobre serwery, ale nie potrafią w sobie

tego potencjału dostrzec i widząc prezkę z serwerem "A" robią ctrl+c + ctrl+v zmieniając tylko nieliczne elementy i mamy niemal

kopię serwera "A" pod nazwą serwer "B".

Jak się robi serwer, to wszystko trzeba poprawiać, by czymś się wyróżnić, dobór plików serwerowych nie jest tak ważny jak idea serwera.

arijh2.jpg

Opublikowano

- Invoria

- Normalna administracja

Wybierz jedno.

Ludzie chcą nowości. Ci co teraz grają w metina to gimby.

ludzie chca nowosci? ty nie gimbie  nie wypowiadaj sie za ludzi 

nie ma starych dobrych serwerow jak pangeayt2 

tylko jakies badziewia ktore sa w metinie bez celu a najlepszym przykladem tego jest 

bu*aris

kur*a moderator nie edytuj mi posta... jeszcze mi sygnature do kompletu skasuj...

STARYCH SERWER JAK PANGEA NO K***A NIE WIERZE

TO PRIV Z 2K14 XDDDD FAKTYCZNIE STARY...

Tego czego brakuje obecnym serwerom to bra k***a stabilnosci i myslenia w przod administracji ;) Na PandoraMT2,DragonMT2,EliteMT2,AtlantisMT2 brakowalo wrecz administracji,nowosci itp a staly w c**j i ludzie tam grali

Wezcie zrobcie poprostu cos zeby zatrzymac ludzi i chociaz by sie walilo to niech ten serwer stoi,a ludzie jak sie przywiaza do gry bez problemow to beda tam grac albo zajmijcie sie serwerem jak na Vesterisie,Vesteris byl niewypalem,poczym wprowadzili w c**j rzeczy+lekki rozglos i tak powstal jeden z najlepszych serwerow :)

Zaangazowanie+Stabilnosc i napewno sie uda ;)

a pomoglaby tez mniejsz ailosc prywatnych serwerow,bo ludzie na kazdym jaja cos fajnego ale znowu na innym privie jest to czego nie ma tutaj itp i ludzie smai nie wiedza czego chca.

napisalem pewnie z bledami i maslo maslane ale pisalem to na jednym wdechu xD

Opublikowano

Ludzie sami nie wiedzą czego chcą, dopóki ktos im tego nie da ;)

Ktoś kiedyś mądry

Moim zdaniem chcą:

1. Profesjonalnej administracji
  2. Nowości, ciekawych systemów *
  3. Starego klimatu *
  4. Balansu w rozgrywce
  5. Gry bez bugów

* wybierz jedno. 

Takie tematy były zakładanie juz niejednokrotnie... 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ludzie sami nie wiedzą czego chcą kiedyś eq bonowało się ręcznie, bonusy nie były maxymalne, siedziało się po kilka h i klikało na te ... pelerynki a teraz wszyscy idą na łatwizne . Owszem niektóre rzeczy są przydatne aczkolwiek nie wiem czy to miało iść w kierunku bocenia przez wszystkich na wh itp . Nikomu się już nie chce siedzieć 1 miech na serverze i robić eq bo oni chcą wbić maxa w 1 dzień a eq w tydzień . Niedługo może będzie tak że max eq i lvl na start i gra tylko będzie się opierać na bonach i pvp . 

Opublikowano

Nie liczą się nowości i innowacje tylko ogarnięta administracja i serwer, mieć na niego pomysł oraz po czasie nie mieć na niego po prostu wywalone.

Opublikowano

po co hard? jest ravia, balmora s1/2/3, torreador, cagroso więc nie masz szans się przebić

ludzie oczekują nowych urozmaicen ale nie rakich jak kostiumy, pety w IS :)

Opublikowano

Po to są serwery różnych typów, by każdy wybrał coś dla siebie. Fakt faktem, za dużo jest tych serwerów i trudno

cokolwiek wybrać, bo podejście administracji i przyszłość serwerów to jedna wielka niewiadoma, znaczna większość serwerów

to gotowce i reworki starych weteranów, ale dobrze wiecie, że odgrzewanym kotletem sobie można pojeść, ale nie jest już tak

dobry jak świeży...

I właśnie przez takie odgrzewane kotlety cierpią serwery, które mają potencjał z prostego powodu.

Gracz, który pogra na jakimś gotowcu, powiedzmy, hmm, kilka dni, chce osiągnąć top i co? Dupa! Serwer zamykaja, bo brakuje na opłaty.

Potem ten sam gracz przegląda zapowiedzi i prezentacje i trafi na naprawdę dobry serwer, to nie zagra na nim, bo boi się, że sytuacja

się powtórzy.

Kolejna sprawa, wycieki plików, source, jak i gotowce są już tak powszechnie dostępne, że byle ćwok może postawić serwer, ludzie

znaleźli w tym interes do "dorabiania" sobie do kieszonkowego/wypłaty i nie dziwcie się, że na serwerach (większości) są pustki, bo

na dobrą sprawę nie wiadomo gdzie grać, bo nie wiadome jest kiedy serwer zostanie zamknięty.

Twoje pytanie drogi autorze jest wg mnie źle zadane, właściwe pytanie jest co przeszkadza nam w metinie i ja odpowiem, że zbyt

duża losowość. Nie mamy wpływu na niektóre kluczowe elementy gry takie jak złośliwy kowal, stajenny, czy biolog, lub umieszczanie KD / bony w EQ itd

to jest czysty algorytm liczb losowych (chyba to się fachowo nazywa gaussowskie błądzenie przypadkowe).

Byle jak, byle szybko, "na odpierdol się" robią serwery i mamy slumsy mt2, zobaczcie dział pomoc na serwerze metin2...

Pewne grono graczy machnie 2x 3x mapki w WE i już uważają się za pro mapperów, inne grono zaś uważa, że ogarnia C++ bo przejżało parę

tematów o c++.

Żeby jednak tak nie demonizować to powiem, że ludzie z MPC mają potencjał by stworzyć naprawdę dobre serwery, ale nie potrafią w sobie

tego potencjału dostrzec i widząc prezkę z serwerem "A" robią ctrl+c + ctrl+v zmieniając tylko nieliczne elementy i mamy niemal

kopię serwera "A" pod nazwą serwer "B".

Jak się robi serwer, to wszystko trzeba poprawiać, by czymś się wyróżnić, dobór plików serwerowych nie jest tak ważny jak idea serwera.

Bardzo ładnie ujęte.

Od siebie napiszę, że serwer musi mieć "to coś".

• Od razu mówię stanowcze "nie" wszelakim reworkom, bo w moich oczach jest to tylko naciąganie na kasę i sposób na zarobek przez Administracja.
  • Prezentacja serwera musi być wystarczająca, muszą być w niej elementy, których jeszcze nie spotkałam. Jak widzę 25658276582752 raz te same rzeczy to naprawdę rzygać się chce. Rozumiem, że takie rzeczy są miłe dla oka, ale gdy przeglądam prezentacje/zapowiedzi serwerów metina i widzę, że w każdym jest praktycznie to samo to odechciewa się w ogóle na to patrzeć.
  • Ciekawa fabuła serwera. Bądź co bądź misje są dla mnie ważne. Jestem osobą, która zamiast expić woli pochodzić i porobić fabularne questy. Nie, nie zabij 2k ludzi. To jest nudne. 
  • Tak jak już ktoś wspomniał - ogarnięta administracja. Jeżeli serwer mnie zaciekawi, zerkam na forum, żeby przyjrzeć się, kto jest w szeregach "władzy". Jeżeli widzę, że serwer prowadzą osoby, które miały już X projektów i każdy przypuśćmy stał miesiąc to dziękuję za taką grę. 
  • Muszę ocenić czy serwer ma przyszłość i czy warto w ogóle marnować miejsce na dysku, by go pobrać.
  • Miło jest jeśli opisane są jakieś autorskie rzeczy na serwerze (chociażby eventy, które kiedyś będą).
  • Osobiście nie lubię "mrocznych" klimatów. W*****a mnie to, że dana mapa jest ciemna, bo czuje się jak osoba niewidoma. 
  • Ciekawe rajdy, dungeony.
  • Jakiś "lepszy" system ulepszeń, aniżeli schemat: zabij X bossów, żeby wydropić X ulepszacz, potem wydrop z moobów jakieś tam rzeczy i z metinów. Żeby było bardziej ekstra pochodź na dungeon jak maszyna, tak ze sto razy, by móc ulepszyc całe eq. System farmienia - sorry, nie. Lubię dropić, ale bez przesady. 
  • Przyjemny exp, żeby nie był monotonny, coś się działo pomiędzy i jako tako był motywacją(?). Expienie jest chyba najnudniejsze w metinie.. Spacja, potka, pelerynka..
  • Innowacyjne systemy, turnieje itd.
  • Kontakt z administracją. 
  • Nie lubię serwera, w którym w tydzień jesteś w stanie osiągnąć wszystko. Takie coś irytuje..

Nie wiem co jeszcze, ale teraz mi przychodzi jedynie to na myśl :> Mimo, że ludzie chcą czegoś nowego, to jednak nadal pozostaje sentyment do staroci. :>

Opublikowano

Z tego co widzę to społeczność metina jest tak spaczona ,że jedynego czego chcą to żeby ktoś ich wyrżnął ostro na hajs w jak najszybszym czasie :3 I to najlepiej kilka razy ;3

Opublikowano

Serwery ,które wychodzą teraz to jedno wielkie gówno taka jest prawda.A gracze?w większości to marionetki ,którymi sterują youtuberzy bo lecą ślepo na każdy serwer ,który powstaje ,a potem płacz ,że po miesiącu albo dwóch pada.Lecz są również gracze zdrowo myślący ,którzy chcą po prostu normalnej ,aktywnej administracji ,która wiąże przyszłość z serwerem.

Na palcach jednej ręki można policzyć stabilne serwery ,które już stoją jakiś czas ,a są niedoceniane bo jeden youtuber z drugim dostaną hajs ,wezmą marionetki(czytaj widzów) na inny serwer i elo.

Tak właśnie dzisiaj wygląda społeczność metinowa.

d85312efd2f27.gif

Opublikowano

Serwera easy lub medium z rozbudowanym is kazdy przedmiot na 30dni czas leci nawet jak nie grasz i zeby full is byl w granicach 150 no moze 140 zl i zeby co miesiac bylo trzeba kupic od nowa i czasami jakis happyhour - 20% i te same sety zbroi broni co ma kazdy serwer no moze jakis 1 unikatowy z jakiegos forum kto malo korzysta np turkmmo i farmienie ulepek najlepiej na kazdy 1 item trzeba zrobic 100dungow 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...