Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomijanie zadań po godzinie (Edycja request.php)

Adrian327d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem edytować case na pomijanie zadań między godziną A i godziną B, jeśli była by inna niż aktualna to wywalał by błąd w formie wiadomego tekstu ale to nie o tym ....

Niby dopisałem to co trzeba ale nadal można pomijać zadania :(

PS. Nie zwracajcie uwagi na to, że powiadomienie nadal dotyczy braku grzybków, bo najpierw musi działać, potem się zaopiekuję estetycznie :) Aczkolwiek to też jest problem, bo po próbie dodania drugiego "if" niestety jest błąd całego pliku...

case $ACT_QUEST_SKIP:

$db_data = loadDefaultData();

$fromz = 23 * 3600;
$toz = 24 * 3600;

if (($db_data['mushroom'] < 1) && ($time >= $fromz && $time < $toz)) {

$ret = array(

$ERR_NO_MUSH_BAR

);

break;

}

$db_data['mushroom'] = $db_data['mushroom'] - 1;

$qry = $db->prepare("UPDATE user_data SET mushroom = :shroom, status_end = 0 WHERE ssid = :ssid");
        $qry->bindParam(':shroom', $db_data['mushroom']);
        $qry->bindParam(':ssid', $SSID);
        $qry->execute();

finishQuest($db_data);

$ret[$SF_STATUS] = 0;

break; 

371007.gif

Opublikowano

Dzięki, zobaczę czy uda mi się zrobić :) 

Jeszcze małe pytanie, bo za cholerę nie wiem jak zmienić teksty u góry ekranu gry, mianowicie: OWH, Prywatność, O nas ... itd.
Szukałem po całych plikach, nawet do swf zajrzałem i niestety nie znalazłem odpowiedzi :/ pliki tekstowe niby zawierają id o tych wartościach ale ich zmiana daje tyle co nic

i drugie małe pytanie, ikonka linku u grzybiarza, tak jak przy itemshop jest $, a przy Kuponie ta oryginalna, tak też szukając po całym papaya_cfg.php nie znalazłem odpowiedzi, odnośniki images sprowadzają się głównie do tła i "oczu" dealera :/

Mam pliki od Zeusa i nie bardzo mam taki ACT, jedyne o id 10 to 

$ACT_ENDQUEST = "010";
$ACT_TAVERN_ENTER = "010";

371007.gif

Opublikowano

Dobra górny tekst udało się zmienić, co najbardziej mnie bawi to fakt, że wcześniej zmieniałem te same wartości lecz zapomniałem ich uploadować haha :D
Okazało się, że OWG jest w 272 linijce ale to żaden problem...

Tak jak edytowałem wyżej:

$ACT_ENDQUEST = "010";

Lecz nadal to nie zmienia faktu, że to raczej powinno być zawarte w tym ACT_QUEST_SKIP, pozostaje mi pobrać Twoje pliki (ponownie) GILU i poszukać w miarę dobrego rozwiązania :/ ach te problemy przy próbie stworzenia serwera Hard

371007.gif

Opublikowano

Dobra górny tekst udało się zmienić, co najbardziej mnie bawi to fakt, że wcześniej zmieniałem te same wartości lecz zapomniałem ich uploadować haha :D

Okazało się, że OWG jest w 272 linijce ale to żaden problem...

Tak jak edytowałem wyżej:

$ACT_ENDQUEST = "010";

Lecz nadal to nie zmienia faktu, że to raczej powinno być zawarte w tym ACT_QUEST_SKIP, pozostaje mi pobrać Twoje pliki (ponownie) GILU i poszukać w miarę dobrego rozwiązania :/ ach te problemy przy próbie stworzenia serwera Hard

Sprawdź która nazwa jest wykorzystywana, na pewno nie obie i wklej podany akt tutaj

Opublikowano

GILU chwała Ci! Kilka sekund szperania w Twoich plikach (fakt ACT nazywa się $ACT_TAVERN_ENTER)
i w formie komentarza:

$current_hour = date("G", strtotime("now"));

if ($current_hour >= 23 || $current_hour < 1)

{

$ret [0] = $RESP_QUEST_SKIP_ALLOWED . $ret [0];

}

else

{

$ret [0] = '010' . $ret [0];

}    

Pozostaje tylko problem ikonek w papaya no i średnio działające lustro u zeusa :/

Od samego początku używałem plików Zeusa, potem Twoich które są o niebo lepsze ale ostatecznie chciałem przywrócić dane mysql graczy i za dużo zabawy było w edycji wszystkich postaci pokolei pod Twoją bazę, koniec końców wróciłem do plików zeusa i cóż po tylu edycjach requesta nie chcę od nowa szukać tego i dodawać do Twojego ech :/

Jeszcze raz dzięki GILU

........

Nie chwal dnia przed zachodem słońca .... za każdym razem jak wejdę do karczmy pokazuje się ta sama misja i tylko losowa ikona potworka :D kocham te błędy <3

Dobra już jest dobrze, za dużo kodu skasowałem aj, aczkolwiek nadal mogę pomijać przed 23 damn :<

Oooo, a teraz nie pokazuje nawet kiedy koniec questa, jest tylko przerwij które nie działa :D

Działa!!!!!! 

371007.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...