Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl czy Balmora?

white95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad jedną rzeczą, mianowicie.

Czekać na start nowego serwera na PLu który nastąpi nie wiadomo kiedy czy isć grać na balmore S3, która pokrojem będzie przypominać PLa.

Zadecyduje i tak sam ale jestem ciekaw jakie sugestie mi podsuniecie :)

Opublikowano

Balmora nie będzie przypominać pl

Szczerze? Jak masz $$ żeby trochę w is powalic to idź na pl, na balmore się już czeka i czeka, a nic nawet nie wiadomo kiedy beta etc, zresztą wiesz jak to Fubu, przekręty mogą być, a może i nie być.

Opublikowano

No właśnie jak masz czas i kase i ci polecam na PL iść .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Jak masz mnóstwo pieniędzy to czekaj na globala, jak trochę mniej to czekaj na balmorę. Tak czy siak to będzie to mniej więcej to samo - 120lvl, lykan itd. tylko balmora będzie łatwiejsza i wydasz trochę mniej na IS. Jedynie w przypadku globala masz pewność, że jeszcze postoi, gdy z balmorką aka triadica edited może być jak z s2.

tenor.gif

Opublikowano

Wy troche nie ogarniacie tego ich rozdawania...

Po 1 to jest w formie konkursu.

Po 2 serwer ma juz pare lat. I to ze ktos dostanie skila na G5, a miał na M10 to az tyle w gospodarce serwera nie zmienia. FuBu czesto przy tym "wjezdzie na konto" mowi ze od razu wszystkiego nie da, ze starczy stalka +8. Czy skill na G5 ...

Po 3 na nowej balmorze takie "konkursy" na pewno nie będą  w pierwszych miesiacach, takze don't cry ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Lepiej wybierz balmore na pl-u będzie tylko dużo typa na początku bo będą grać dla zarobku a potem serwer zmieni się i będzie wyglądać jak każdy inny.

Opublikowano

Moim zdaniem PL pociągnie dłużej niż Balmora i ja na to głównie zwracam uwagę, bo jak zabieram się za grę na hardzie to zależy mi aby długo stał. Balmora to serwer prywatny i kiedyś padnie. Nie mówię, że PL nigdy nie doczeka się końca ale nie oszukujmy się. PL wytrwa dłużej.

Opublikowano

Moim zdaniem PL pociągnie dłużej niż Balmora i ja na to głównie zwracam uwagę, bo jak zabieram się za grę na hardzie to zależy mi aby długo stał. Balmora to serwer prywatny i kiedyś padnie. Nie mówię, że PL nigdy nie doczeka się końca ale nie oszukujmy się. PL wytrwa dłużej.

Oj akurat tutaj bym się kłócił. Zobacz co dzieje się na PL'u teraz ... nikt tak naprawde nie wie jakie GF ma zyski i jak długo bedzie im sie to opłacać. Mysle ze otworzenie nowego serwera to bedzie ich ostatni chwyt, potem serwer bedzie taki jak kazdy inny, hajs przestanie sie zgadzać i albo fuzje, albo sprzedadza to innemu wydawcy (co moze byc jeszcze gorsze) albo zamkną w pizdu. 

A Balmora moze stać nawet wiecej niz S1. Z 5 lat pociągnie ;). Poza tym i tak kazdy z was po roku (a nawet 0,5) idzie na inny serwer ^^

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ja osobiście jeśli miałbym wybierać między PL a Balmorą, na poważniejszą grę, to zdecydowanie wybrałbym PL. Większość go odrzuca z powodu trudności rozgrywki, powtarzane w kółko, że tylko IS się liczy itp. IS się liczy, ale można bez problemu osiągnąć dużo bez niego, po prostu trzeba mieć odpowiednie sposoby na zarobek i odpowiednią ilość czasu.. ja wróciłem niedawno na PL'a, Negros, gra się bardzo miło, a zarobek to nie problem. A co do balmory... s1 stoi te 5 lat, i co z tego? Gra tam mało osób + fenomen s1 już się nie powtórzy, s2 stracił graczy w kilka miesięcy po starcie, wątpię, że na s3 będzie wiele graczy latami, a nawet jeśli, to i tak bardziej stabilny jest PL...

Gwarancja, że admin nie sprzedaje itemów 5b za PLN na lewo ani nie faworyzuje danej gildii :P

Opublikowano

Bakany na PL jest teraz dużo zajęć ;) 

Alchemia, nowe mapki etc. Jest co robić ;) 

Co do nowego serwera PL`a - to jedynie plotki. Otwarcie nowego = opustoszenie istniejących = kolejne fuzje = nierentowny interes dla GF

Opublikowano

Tak wgl banują teraz na pl-u za kmr moda jak się używa tylko takie funkcje jak np exp bot i szukanie metinów? Chodzi mi głównie o to czy w logach się to zapisuje :P

Opublikowano

No własnie, same plotki o nowym serwerze i żadnych konkretów.

Natomiast jak tak dalej pójdzie to prędzej doczekamy sie nowego globala niż tej balmory xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...