Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót z imprezy

grek102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ogółem mam takie pytanie. Macie jakieś sposoby na to, by po imprezie zakraplanej alkoholem na drugi dzien nie miec zwrotów akcji, etc? :D

Opublikowano

Przed snem tabletki na ból głowy, dużo wody i rano jak młody bóg się prawie czujesz ;)

368216.png

Opublikowano

Gościu o imprezach i alkoholu na forum, gdzie większość użytkowników nie ukończyło gimnazjum. Powiem Ci tak, po prostu nie pij, jak masz takie problemy. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Pierwsza to kwestia organizmu - jak masz ujowy to czego byś nie zrobił to łeb/wątroba i tak Cię będzie na drugi dzień napierdalał. Druga sprawa to rzecz jasna czy mówisz o typowych imprezach czy o domówkach, jeżeli o tych pierwszych to raczej ciężko cokolwiek przedsięwziąć - jedyne co to dobrego kebsa przyjąć zanim pójdziesz spać, zaś co się tyczy domówek to dobra popita i tłusta zagrycha to podstawa! Trzecia rzecz to już niestety walczenie ze skutkami, a nie zapobieganie od zwykłego klina "na dzień dobry", poprzez banana (bo alko wypłukuje witaminy m.in. magnez), aż po sok pomidorowy (osobiście odradzam) czy wodę kokosową. Można ewentualnie jeszcze jakieś specyfiki co reklamują w TV przyjąć lecz osobiście nigdy nie próbowałem.

Gościu o imprezach i alkoholu na forum, gdzie większość użytkowników nie ukończyło gimnazjum.

Wyobraź sobie, że jest dość sporo użytkowników na tym forum, którzy są już pełnoletni i to nawet od dość długiego czasu...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Gościu o imprezach i alkoholu na forum, gdzie większość użytkowników nie ukończyło gimnazjum. Powiem Ci tak, po prostu nie pij, jak masz takie problemy. 

Sam masz 15 lat chłopcze xDDD

Ja na imprezach ograniczam picie do minimum. A jeśli już to na następny dzień sobie rozpuszczam te 2kc w wodzie i jest trochę lepiej.

Opublikowano

Pij bimber zamiast wódki czy innego alkoholu i dużo jedz. Po dobrym bimbrze łeb nie boli następnego dnia ew. troche słabo może Ci być.

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Powiedział koleś z chinskimi bajkami na avk XDDDD

najlepszy dzisiaj

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Pij z głową, jak wiesz, że jest już ciężko to odpuść na jakiś czas. Unikaj kielona zagłady.

Zjedz przed coś solidnego (oprócz jajek!), zagryzaj czymś podczas picia, a rano zimny sok z owoców i jakieś ostre jedzenie.

Opublikowano

Pij z głową, jak wiesz, że jest już ciężko to odpuść na jakiś czas. Unikaj kielona zagłady.

Zjedz przed coś solidnego (oprócz jajek!), zagryzaj czymś podczas picia, a rano zimny sok z owoców i jakieś ostre jedzenie.

Czemu oprócz jajek?

Tego nie sprawdzałem, ale słyszałem, że rano należy zjeść angielskie śniadanie - bekon, jajko sadzone :)

Opublikowano

Czemu oprócz jajek?

Tego nie sprawdzałem, ale słyszałem, że rano należy zjeść angielskie śniadanie - bekon, jajko sadzone :)

To taki mit słyszany na imprezach - jajka dopóki się nie strawią, to zatrzymują alkohol, a później cie jebnie nie wiesz kiedy. Nie umiem tego naukowo opisać i nie wiem czy to nie placebo, ale przetestowałem to kiedyś i zadziało (w złą strone oczywiście).

A co do angielskiego śniadania, na kaca - można, jeszcze jak.

Opublikowano

@Zavetti - tak jak pisałem wyżej - najwięcej od organizmu zależy (no i placebo też swoje zadziałało), aczkolwiek pamiętam imprezę na której wpierdalałem jajka z majonezem (może właśnie on sprawił) i nic mi nie było.

Co do jajeczniczki na drugi dzień - nie próbowałem nigdy, ale czego by nie mówić to ROSOŁEK NA DRUGI DZIEŃ CZYNI CUDA !!!

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...