Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na wersje 1.9 czy 1.8?

1.9 czy 1.8?  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. na jakiej wersji będzie więcej graczy?

• 1.9
      8
    • 1.8
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem wersja ma drugorzędne znaczenie. Ważniejsze, co masz do zaoferowania graczom i czy potrafisz serwer wypromować. 

Osobiście wybrałabym 1.9.

Gość Marichcje
Opublikowano

Według mnie więcej osób będzie na wersji 1.9, zwłaszcza jeżeli będzie można wejść na 1.10.

MineCraft się rozwija i jego gracze również :)

Opublikowano

Moim zdaniem wersja ma drugorzędne znaczenie. Ważniejsze, co masz do zaoferowania graczom i czy potrafisz serwer wypromować. 

Osobiście wybrałabym 1.9.

Wersja także jest ważna, ponieważ z tego co patrzę na serwery porównując je gracze po prostu nie chcą chyba się przenosić na wersje wyższe skoro jeszcze siedzą na 1.7 co jest smutne lecz prawdziwe. Co do zaoferowania to nie widziałem nigdy na scenie polskiego minecraft czegoś takiego.

Pozdrowionka Gosia :)

Według mnie więcej osób będzie na wersji 1.9, zwłaszcza jeżeli będzie można wejść na 1.10.

MineCraft się rozwija i jego gracze również :)

Czy rozwijają się to nie wiem akurat, ponieważ na serwerach 1.9 gra od 10-20 osób ;/

Opublikowano

Najwięcej osób nadal gra na wersjach 1.7.x - 1.8.x dlatego oczywiście najlepiej zrobić serwer na 1.8 Najbardziej polecam i powtarzam, że najlepszą opcją będzie Spigot 1.7-1.8, gracze będą mogli grać na wersjach 1.7 i 1.8. 1.8 łatwiejszy do ogarnięcia i reklamy, więcej pluginów na te wersje i oczywiście mniej bugów ze strony mc i serwerów.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

Wersja? Najlepiej najnowsza, najwięcej do zaoferowania. A, w Polsce hype jest tylko przez to że, "Izihc" (nie ważne od kogo i tak są gówniane) używają tylko 1.7. 

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

@Rever_PL 

Co z tego, że wersja ma najwięcej do zaoferowania skoro graczy na tych wersjach jest 2-3 razy mniej niż na 1.7-1.8.

Wtedy serwer długo nie pożyje, więcej będzie nerwów i naprawiania bugów i szukania odpowiednich pluginów na odpowiednią wersję.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

1.8 jak dla mnie bo ja gram na 1.8 i sporo osób gra na 1.8 :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Wersja: 1.8

Powód: Większe wsparcie pluginów, możliwość polączenia z wersjami 1.7.x, wieksza kompatybilność pluginów, większa ilość graczy ze względu na duża serwerów na tej wersji co jest równe ilości graczy.

CWeKkdQ.png

Opublikowano

Zawsze możesz użyć 1.7-1.9, aczkolwiek nie cofałbym się do poprzednich wersji i pozostał przy 1.9/1.10. 1.8 było wersją dość problematyczną, nie u każdego działa, sporo takich tematów widziałem. W każdej wersji coś jest dodawane, więc nie warto zostawać z tyłu :D

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Ogólnie to chciałbym zrobić serwer na 1.9, ale co mi z tego jak gracze wolą wersję niższe, na liście serwerów nie widziałem żadnego serwera 1.9. czekam na kolejne wypowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...