Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka do 130 zł

Cocoala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat jeśli chodzi o myszkę do cs:go i ogólnie, bo miałem zakupić steelseries rival 100 sakura bo była w promocji ale nie zdecydowałem sie w pore i promocja zeszła (40zł) i pytanie teraz co zrobić? Czy wydać te 140/150 zł na steelseries czy może znajdzie się jakaś inna godna uwagi myszka do 130 zł z podkładką od razu? Podkładka max 24zł.  Jeśli ktoś znajdzie na promocji jakąkolwiek steelseries rival 100 (bo są różne rodzaje kolorów) to byłbym wdzięczny za  zapodanie.

Ogólnie będę grał w FPS, również call of duty, może battlefield. Jakieś MMO też ale do MMO chyba nie potrzeba specjalnych myszek :D

Opublikowano

No tak, bo to od razu redukuje ten aim w grze jakoś..  Ale wolę zwykłą. Na dodatek steelseries rival 100 się wyciera po bokach, widziałem to u kolegi i po roku gry miał całą wytarta gume po bokach. Mogę kupić roccat lua z podkladka za 100 zł ale jest 40g lżejsza niż moja dotychczasowa myszka i nie wiem czy sie przyzwyczaje. Pół claw pół palm grip. 

Opublikowano

Wait, wait, po pierwsze, Rivala 100 rok temu jeszcze nie było. Wtedy był zwykły Rival.

Po drugie, Cała seria V od a4techa to zwyczajny szajs.

Po trzecie, wypełnij wzór z tego tematu.

http://www.mpcforum.pl/topic/1398233-przeczytaj-zanim-napiszesz-temat/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/1560175-myszka-a-csgo/?view=getnewpost

wszystko o myszkach i podkładkach, znajdziesz coś dla siebie ;)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Kwota przeznaczona na kupno myszy:  155 z podkładką w krytycznej sytuacji ale myszka musialaby byc bardzo dobra i pewna
Preferowany chwyt (palm, claw, fingertip):                         pół palm pół claw
Zastosowanie (gry fps, praca biurowa, gry mmorpg, etc.): trochę gier mmorpg, troche fps ale głównie ta druga grupa
Używane DPI: Oj różnie,  ale w przedziale 1000-1800. Niżej nie potrafie choć mógłbym sie nauczyć więc można powiedzieć że 800-1800.
Rozmiar dłoni (w centymetrach):Od końca palca serdecznego do  kciuka na poziomo 11,5cm
Wymagania specjalne: Nie chce zbyt wiele przycisków dodatkowych, przycisk dpi obowiązkowo, mogą być 2 z boku do przerzucania i jakiś 1 funkcyjny do ustawienia obok LPM i PPM

Opublikowano

Rival 100 to dobra mysz, co do podkladki, to wez jedna z mojej sygnatury, tej myszce nie moge nic zarzucic, wykonanie naprawde swietnie, taki a4tech blazing, a ten rival w lapie to od razu czuc, ze cos tu jest zrobione lepiej, co prawda sensor pod typowe low dpi, ale takie 1000 tez powinno byc ok. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

cm alcor + podkładka a4techa, trochę ponad budżet

jeszcze masz logitech g100s za ok 70zl, wtedy będziesz mógł sobie pozwolić na podkładkę ss qck+

z obu zestawów będziesz zadowolony, obie myszki są małe, ale i Ty dużej ręki nie masz, wiec powinno być ok

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

logitecha g100s za 70zł to chyba używanego z allegro, a lepiej kupić obydwie rzeczy w jednym sklepie (myszke i podkładke) żeby 2 razy za przesyłke nie płacić. 

alcor lekko za drogi :P 

Opublikowano

to nie są używki, wystarczy poczytać

rival 100 też jest okej, do tego podkładka a4techa i spoko zestawik

Opublikowano

no tak, nawet jesli nieuzywane i tylko odebrana paczka to i tak na allegro lepiej nie kupowac tylko w normalnym sklepie i nie placic za przesylke 2 razy czyli myszka i podkladka oddzielnie bo to nie ma sensu. 

Opublikowano

Chyba warto dać dyche więcej za przesyłkę i mieć myszkę 50zl tańszą, Twój wybór, rival 100 też jest spoko

Opublikowano
Te myszki mam na uwadze:

Cougar 250M

Cougar 230M

Logitech G100s

Gigabyte GM-M6900

Asus Cerberus

Roccat Lua

A4tech Oscar X-718BK

Chyba ze znajdzie sie drozsza na przecenie ale ciezko znalezc ;/ 

Opublikowano

Myszki Roccat i a4tech nie bierz raczej pod uwagę. W zasadzie nie miałem styczności z pozostałymi myszkami, ale śmiem stwierdzić, że logitech g100s będzie najlepszym wyborem (warto wspomnieć, że w grach takich jak cs myszka dorównuje tym "topowym")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...