Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft się nie odpala

klosowskipl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuję pomocy nie wiem czemu minecraft się nie włącza czy może mi ktoś pomóc?

Imports System.Environment
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button1.Click
        If CheckBox1.Checked = True Then
            My.Settings.Ram = txtram.Text
            My.Settings.Nick = txtnick.Text
        End If
        Dim launch As String
        Dim nick As String

launch = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.minecraft\versions\natives -cp %APPDATA%/.minecraft/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.minecraft/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.minecraft/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.minecraft --assetsDir %APPDATA%/.minecraft/assets "
        nick = "--username=" & txtnick.Text

Shell("cmd.exe /c" & launch & nick)
        Me.Close()
    End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        txtram.Text = My.Settings.Ram
        txtnick.Text = My.Settings.Nick
    End Sub
End Class

banner-3.png

Opublikowano

Problem może leżeć w tym że nie ładujesz wszystkich plików potrzebnych do uruchomienia minecraft.
A trochę ich jest. I nawet bez jednego z nich mc nie ruszy.
Kod pobrałeś z internetu czy może sam napisałeś. Bo jeśli jest z sieci to jest za stary i nic dziwnego że nie działa.

Opublikowano

@klosowskipl

Kiedyś już robiłem sobie takiego launchera, i przypomniałem sobie czemu porzuciłem prace nad nim.

Trochę dłuższy niż twój. Pamiętaj by w folderze "versions/1.7.2/" znajdował się folder "1.7.2-natives" zawierający te pliki tak jak na ss:

tGgtTJ3.jpg

jbjVIC2.jpg

Oto poprawiony kod na wersję 1.7.2:

Imports System.Environment
Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button1.Click

Dim launch As String

launch = "javaw -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump -Xmx2G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M -Djava.library.path=%APPDATA%\.minecraft\versions\1.7.2\1.7.2-natives -cp %APPDATA%\.minecraft\libraries\com\mojang\netty\1.6\netty-1.6.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\java3d\vecmath\1.3.1\vecmath-1.3.1.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\net\sf\trove4j\trove4j\3.0.3\trove4j-3.0.3.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\ibm\icu\icu4j-core-mojang\51.2\icu4j-core-mojang-51.2.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\net\sf\jopt-simple\jopt-simple\4.5\jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\paulscode\codecjorbis\20101023\codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\paulscode\codecwav\20101023\codecwav-20101023.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\paulscode\libraryjavasound\20101123\libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\paulscode\librarylwjglopenal\20100824\librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\paulscode\soundsystem\20120107\soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\io\netty\netty-all\4.0.10.Final\netty-all-4.0.10.Final.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\google\guava\guava\15.0\guava-15.0.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\org\apache\commons\commons-lang3\3.1\commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\commons-io\commons-io\2.4\commons-io-2.4.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\net\java\jinput\jinput\2.0.5\jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\net\java\jutils\jutils\1.0.0\jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\google\code\gson\gson\2.2.4\gson-2.2.4.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\com\mojang\authlib\1.3\authlib-1.3.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\org\apache\logging\log4j\log4j-api\2.0-beta9\log4j-api-2.0-beta9.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\org\apache\logging\log4j\log4j-core\2.0-beta9\log4j-core-2.0-beta9.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\org\lwjgl\lwjgl\lwjgl\2.9.0\lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%\.minecraft\libraries\org\lwjgl\lwjgl\lwjgl_util\2.9.0\lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%\.minecraft\versions\1.7.2\1.7.2.jar net.minecraft.client.main.Main --username ZeuSxp --version 1.7.2 --gameDir %APPDATA%\.minecraft --assetsDir %APPDATA%\.minecraft\assets\virtual\legacy --uuid 0a5a3a83-3f2c-33c7-a5fd-afe6248d972f --accessToken -"

Shell("cmd.exe /c" & launch)
        Me.Close()
    End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub
End Class
Opublikowano

@ZeuSXP

a te dwa pliki lwjgl64 i openal64 to je trzeba pobrać czy jakoś je zrobić?

@Edit

Teraz nie mam błędu ale nic mi się nie włącza :/

Nic się nie włącza bo nie masz tych plików pewnie.

Jeśli posiadasz np "Shiginima Launcher":

1. Uruchom minecraft 1.7.2

2. Przejdź do "%appdata%/.minecraft/versions/1.7.2" i pobierz folder "1.7.2-natives" na pulpit.

3. Wyłącz minecraft i launcher.

4. Wgraj te folder "1.7.2-natives" do folderu w którym był.

5. Spróbuj odpalić minecraft z twojego launchera.

PS: tylko pamiętaj nazwa folderu "1.7.2-natives" może mieć na końcu jakieś cyferki które trzeba usunąć !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...