Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy Articundo złapany!

cubaza47891374

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze, jeśli to prawda - zesrałem się.

Po drugie to nie Articundo, lecz Articuno.

Po trzecie da się wykonać takiego fake,

Po czwarte legenda i 1500 CP? trochę dziwne

@PanGałganek kurdebele zesrałem się.

Opublikowano

A czy przypadkiem tych legendarnych ptaków nie da się jeszcze zdobyć, podobnie jak Mew i Mewtwo ?

Nie dało się złapać  Mew, mewtwo, articuno, zapdosa i moltresa. Ale widać, że komuś się udało...

Smutek

:santa:

Opublikowano

A czy przypadkiem tych legendarnych ptaków nie da się jeszcze zdobyć, podobnie jak Mew i Mewtwo ?

Nie dało się złapać  Mew, mewtwo, articuno, zapdosa i moltresa. Ale widać, że komuś się udało...

Smutek

Czyli rozumując w ten sposób Mew, Mewtwo i reszta ptaszorów też jest do zdobycia

Opublikowano

Po pierwsze, jeśli to prawda - zesrałem się.

Po drugie to nie Articundo, lecz Articuno.

Po trzecie da się wykonać takiego fake,

Po czwarte legenda i 1500 CP? trochę dziwne

Może jak wyszła aktualizacja to dodali narazie 1 do złapania, bo już widziałem dzisiaj kolejne 2 screeny z Artuciuno

Articuno na 40 lvlu maxymalnie moze miec 2978 Cp, wiec raczej ok jest

Opublikowano

Gdybym mógł uścisnął bym rękę choć 1 osobie, która by dniami i nocami szukała wirtualnego "legendarnego" ptaka. Lubię Pokemony, ale to przesada szukać godzinami pikseli :P

Opublikowano

Podobno w tej aktualzacji można złapać Articuno więc raczej to nie jest fake.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Gość go dostał od Niantica w zamian za to że zgłosili glitcha/buga słuchajcie uważnie.

Chyba zamiast chodzić po miescie i szukać pokemonów, zacznę szukać bugów :D

Opublikowano

W sumie trochę to dziwne posunięcie ze strony Niantic, jeśli puścili legendarki do złapania w tak krótkim odstępie czasu od premiery. Myślałem, że to będą wyjątkowo legendarne Pokemony, a nie ot tak do złapania.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

W sumie trochę to dziwne posunięcie ze strony Niantic, jeśli puścili legendarki do złapania w tak krótkim odstępie czasu od premiery. Myślałem, że to będą wyjątkowo legendarne Pokemony, a nie ot tak do złapania.

Ty w ogóle czytasz albo oglądasz filmiki umieszczone w pierwszym poście? To już nie pierwszy raz kiedy widzę, że piszesz głupoty niezwiązane z tematem.

Articuno nie został złapany, jeśli już to laska tego typa DOSTAŁA go od Niantic za niby zgłoszenie buga.

Co do tematu to dziwna sprawa, pełno osób zgłaszało większe bugi, niż to, że pidżoto czy inne ścierwo im tam zniknęło i tylko ona dostała Articuno?

Jeszcze ta literówka w mailu "Articundo". Z drugiej strony, dość sporo musieliby się napracować, żeby zrobić tak dobry fejk. Można niby zmienić skiny client-side pokemonów i inne rzeczy, ale po resecie i przełączeniu na internet mobilny nie powinny już się pojawiać, a tutaj dalej jest.

Polecam też ten artykuł: http://www.geek.com/games/someone-caught-articuno-in-pokemon-go-maybe-1664342/

Według, którego:

We reached out to Niantic for comment and heard back from a PR representative for the developer. The spokesman said, after checking on the issue, that the Articuno “was not from Niantic. it’s either a spoof or someone hacked the game,” but added that the company is still “looking into it” and there aren’t “clear answers at the moment.”

Niantic zaprzecza (albo ukrywa) to, że ktoś dostał od nich Articuno.

Ogólnie opcje są trzy.

1. Naprawdę udany fejk.

2. Mają tego Articuno, ale zdobyli go inaczej (glitchem/exploitem) i fejkują z mailem.

3. Mówią prawdę, ale w tym przypadku w supporcie Niantic musiałby pracować jakiś idiota, co oddaje innym "Articundo" ( xD) za zgłaszanie gównobłędów.

Niby mają później strimować pod Gymem, więc zobaczymy co i jak.

Opublikowano

Ty w ogóle czytasz albo oglądasz filmiki umieszczone w pierwszym poście? To już nie pierwszy raz kiedy widzę, że piszesz głupoty niezwiązane z tematem.

Articuno nie został złapany, jeśli już to laska tego typa DOSTAŁA go od Niantic za niby zgłoszenie buga.

Tak czytam i są to moje wnioski do tematu. Skoro w necie zaczęły krążyć screeny z legendarkami to jak to wytłumaczysz? Każdy by fejkował, byleby fejm zyskać? Skoro miała go rzekomo dostać za buga to musiał być to na tyle poważny bug, który niszczyłby grę, a o takim nie słyszałem.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tak czytam i są to moje wnioski do tematu. Skoro w necie zaczęły krążyć screeny z legendarkami to jak to wytłumaczysz? Każdy by fejkował, byleby fejm zyskać? Skoro miała go rzekomo dostać za buga to musiał być to na tyle poważny bug, który niszczyłby grę, a o takim nie słyszałem.

Przecież te skriny i filmiki w necie, w których łapią legendarki to krążą już od dawna i od dawna wiadomo, że to fejk. 

Bardzo łatwo podmienić modele, bo pliki z tymi pokemonami są normalnie dostępne w grze. Oczywiście działa to tylko po stronie clienta i nikt do tej pory nie udowodnił, że rzeczywiście posiada legendarnego pokemona.

Niektózy nawet bez problemu przerabiają video, przykładowo - https://www.youtube.com/watch?v=u7JwCaEb_bg

Natomiast w tym filmiku mowa o tym, że dostała go za zgłoszenie buga i jest to jedyny filmik, który w ogóle można brać w miarę na poważnie, bo tutaj koleś pokazał kilka rzeczy, przy których trudno było by trzymać podmienione modele.

Także o żadnych "złapanych" legendarkach nie ma mowy, pomyśl dwa razy zanim znowu będziesz pisać głupoty.

Opublikowano

Przecież te skriny i filmiki w necie, w których łapią legendarki to krążą już od dawna i od dawna wiadomo, że to fejk. 

Bardzo łatwo podmienić modele, bo pliki z tymi pokemonami są normalnie dostępne w grze. Oczywiście działa to tylko po stronie clienta i nikt do tej pory nie udowodnił, że rzeczywiście posiada legendarnego pokemona.

Chociażby - https://www.youtube.com/watch?v=u7JwCaEb_bg

Natomiast w tym filmiku mowa o tym, że dostała go za zgłoszenie buga i jest to jedyny filmik, który w ogóle można brać w miarę na poważnie, bo tutaj koleś pokazał kilka rzeczy, przy których trudno było by trzymać podmienione modele.

Także o żadnych "złapanych" legendarkach nie ma mowy, pomyśl dwa razy zanim znowu będziesz pisać głupoty.

Nie piszę głupot tylko swoje przemyślenia, a że nie zgadzają się z innymi teoriami to trudno. Nadal uważam, że mimo tego całego zamieszania Niantic powinno lepiej o to wszystko zadbać. Z tego, co mi wiadomo to te pliki nie są nawet dostępne, tych legendarek albo istnieją ale nie zostały wprowadzone do gry, co jeśli jest faktem to ułatwia sprawę podmianek.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Gość go dostał od Niantica w zamian za to że zgłosili glitcha/buga słuchajcie uważnie.

zgłoś bug z botem xD

Opublikowano

zgłoś bug z botem xD

Za to nie dostałby nic wartościowego, o ile w ogóle. Po prostu by to poblokowali i tyle.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Fajnie, że piszesz swoje przemyślania, tylko szkoda, że nie pokrywają się one z tematem. Tak jak pisałem w filmiku mowa o dostaniu Articuno bezpośrednio od Niantic, a ty piszesz:

Co do plików to są normalnie dostępne, nie ma w tym nic nadzwyczajnego. W wielu grach można podmieniać ID skinów czy modeli na inne, które są zablokowane/płatne.

Ale oczywiście tylko osoba podmieniająca będzie to widzieć, bo działa to po stronie klienta, a nie serwera. Niantic w tym przypadku akurat niczym nie zawiniło. 

Gorzej, jeśli rzeczywiście jakiś idiota w supporcie dał jej tego Articuno.

Opublikowano

Fajnie, że piszesz swoje przemyślania, tylko szkoda, że nie pokrywają się one z tematem. Tak jak pisałem w filmiku mowa o dostaniu Articuno bezpośrednio od Niantic, a ty piszesz:

Co do plików to są normalnie dostępne, nie ma w tym nic nadzwyczajnego. W wielu grach można podmieniać ID skinów czy modeli na inne, które są zablokowane/płatne.

Ale oczywiście tylko osoba podmieniająca będzie to widzieć, bo działa to po stronie klienta, a nie serwera. Niantic w tym przypadku akurat niczym nie zawiniło. 

Gorzej, jeśli rzeczywiście jakiś idiota w supporcie dał jej tego Articuno.

Dziwnym faktem byłoby, gdyby podmiana plików działała po stronie serwera, nie od zewnętrznej strony gry. Można, fakt ale to też nie po stronie serwerów, bo jedynie widać, a w użyciu już jest inaczej. Jeśli jej go dał, a nie powinien (jak mniemam) to konsekwencje poniesie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

ZAZDROSNICY żadnych konsekwencji nikt nie poniesie za to że w swojej grze narodził kogoś i dał mu legendarnego ptaka. Z*******e jest właśnie to ze ktoś już go dostał...

Opublikowano

Wooooow! Articuno wygląda z*********e!

Pamiętam, jak się go łapało w jaskiniach w pokemonach na gameboya.

Mega, ostatnio spędziłem 6 godzin chodząc po mieście i szukając, ale mam dopiero 35 pokemonów, w tym kilka powtarzających się jak pidgey, sparrow czy rattata :P 

Interesuję się rozwojem osobistym i grami. Trochę gry spowodowały, że zainteresowałem się rozwojem.

Polecam blog Michała Pasterskiego w temacie rozwoju.

Opublikowano

Tutaj podobna sytuacja, która zdarzyła się wczoraj:

https://www.youtube.com/watch?v=4GKA7nJn5UM

Tutaj typ też pisał maila do Niantic, że przez niestabilne serwery zmarnował sporo itemów, na które wydał hajs. Zwrócili mu je i dali w bonusie 1km jajko, z którego wykluł się Ditto. Po jakimś czasie jednak odpisali mu, że cała sytuacja nie powinna się zdarzyć i zabrali Ditto, ale zostawili go w Pokedexie. W supporcie Niantic rzeczywiście jakiś idiota może/mógł pracować. 

Opublikowano

Tutaj podobna sytuacja, która zdarzyła się wczoraj:

https://www.youtube.com/watch?v=4GKA7nJn5UM

Tutaj typ też pisał maila do Niantic, że przez niestabilne serwery zmarnował sporo itemów, na które wydał hajs. Zwrócili mu je i dali w bonusie 1km jajko, z którego wykluł się Ditto. Po jakimś czasie jednak odpisali mu, że cała sytuacja nie powinna się zdarzyć i zabrali Ditto, ale zostawili go w Pokedexie. W supporcie Niantic rzeczywiście jakiś idiota może/mógł pracować. 

Czyli wychodzi na to, że nie można tego brać na poważnie tylko jako fejk i czekać na oficjalną wypowiedź Niantic na ten temat (o ile takowa się pojawi).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Myślę że taka nagroda jak legendarny ptak w podziekowaniu za zgłoszenie jakiegoś poważniejszego buga to byłoby dobre posunięcie że strony niantic, o ile to wgl prawda. Ale legendarki jako bonus za stracone itemy w wyniku niestabilosci serwera nie jest zbyt na miejscu :-/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...