Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyższy ping z dnia na dzień.

Shonun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio nabyłem internet u nowego operatora właśnie głównie dla pingu w LoL-u, ponieważ na internecie z orange jest praktycznie niegrywalny. Przez pierwsze parę dni miałem stabilny ping 30 na EUNE i 35 na EUW, różnica w porównaniu do orange jest wielka, gra zdecydowanie przyjemniejsza. Nagle z dnia na dzień ping skonczył o 20 na obu serwerach i został na stałym około 50 ms od tamtego czasu do dzisiaj, czyli już ponad tydzień. Kontaktowałem się z riotem i oni nic nie zmieniali z serwerami, operator puki co unika udzielania jakiejkolwiek pomocy. Oczywiście ping 50 jest jak najbardziej grywalny, jednak nie chodzi tu a wartość a sam fakt, że nagle mimo żadnych zmian z mojej strony zmienił się o te 20 ms. Jak wiadomo im niższy ping tym bardziej komfortowa gra, więć mimo wszystko chciałbym przywrócić te poprzednie 30 ms. Jedyne co się zmieniło, to operator aktywował mi pełną prędkość internetu, jednak nawet na pełnej prędkości w pierwszy dzień ping się nie zmienił, więc naprawdę nie mam pojęcia z czym to może być związane.

Opublikowano

Jak mówiłem 50 pingu jest ok, ale wyraźnie ten internet stać na więcej. Na początku też myślałem, że może to być związane z wyższym wykorzystaniem sieci, szczególnie, że pierwszy dzień wyższego pingu to był przedostatni piątek, jednak od tego czasu ping bez zmian, a sprawdzam codziennie.

Opublikowano

Po co Ci mniejszy ping? W lolu raczej nie osiągniesz pingu mniejszego niż ~~48. Po prostu serwery są za daleko. Może coś się zbugowało i przez to miałeś taki niski ping? :)

strange1.jpg

Opublikowano

Speedtesty ok, prędkość ta sama. Wątpię, żeby to były serwery, ponieważ nikt inny tej zmiany nie odczuł. Po co mi mniejszy ping? Oczywiście po to, żeby gra była bardziej komfortowa. Ping 30-40 w Polsce jest normalny u większości operatorów.

Opublikowano

Po co Ci mniejszy ping? W lolu raczej nie osiągniesz pingu mniejszego niż ~~48. Po prostu serwery są za daleko. Może coś się zbugowało i przez to miałeś taki niski ping? :)

mam 20-30 . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...