Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno nowego zestawu PC

Shierr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Forumowicze! Zwięźle i na temat. Chcę kupić nowy komputer. Aktualnie korzystam z laptopa Asus R500V, ale uzbierałem trochę kasy i chce zainwestować w nowy PC. Operuję budżetem +- 5 tysięcy. Zdaję sobie z tego sprawę, że będę musiał jeszcze pewnie dołożyć trochę, żeby kupić dobry monitor i klawiaturę. W załączniku zamieszczam zestaw, który według mnie jest optymalny. Chciałbym mieć taki zestaw na którym najnowsze produkcje będą super śmigały ( czyt. Wiedźmin 3, BF 1 etc etc ). Zależy mi na tym, żebyście mi doradzili w sprawie zestawu, który zamieściłem w załączniku oraz dodatkowo gdybyście mogli polecić mi dobrej klasy monitor & klawiaturę. Gdybym nie wyraził się jasno, proszę się śmiało pytać  ^^ Nie wiem czy to istotne, ale chciałbym już kupić komputer w ciągu najbliższych 10 dni. 

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!

post-827245-0-79195700-1470072058_thumb.jpg

Opublikowano

Sam build jest słaby, nie wiem po co ktokolwiek miałby brać 1150 jak można mieć 1151 na którym zresztą będą na 99% nowe procesory kaby lake.

https://www.morele.net/inventory/info/Um2R/

Moja propozycja, 4-ro rdzeniowa i5 z odblokowanym mnożnikiem, dobra płyta główna na z170 do oc procesora, fajna ilość złącz itd. poza tym bardzo szybki dysk ssd od goodrama na system i inne rzeczy, hdd 1tb wd blue, zasilacz od polskiej firmy spc z modularnym okablowaniem i certyfikatem 80+gold, 16gb szybkiego i wysoko taktowanego ramu, kozacka obudowa od corsaira z okienkiem, chlodzenie fortis 3, swietne do oc, i karta graficzna rx 480, mozna isc w 1060, ale to zalezy od ciebie, rx jest bardziej przyszlosciowy, no i jest tanszy wiec ladnie sie wpasowal w budzet zeby reszta podzespolow tez byla na bogatosci.

Opublikowano

Nie lepiej iść w procesory skylake? A co do kart graficznych w tej cenie już lepiej wziąć coś z nowych gtx :) Np. taki gtx 1060

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Tutaj wychodzi mój błąd. Nie wyraziłem się dosyć jasno, ale w granicach tych 5 tysięcy chciałbym, żeby zmieściła się cena PC jak i monitora i klawiatury. Zdaję sobię sprawę, że zapewne będę musiał troszke dołożyć, więc 300zł-400 zł niech będzie ruchome

Opublikowano

I referencyjny RX 480 w cenie GTX 1060 z normalnymi chłodzeniami (których swoją drogą obecnie nie ma praktycznie w żadnym normalnym sklepie).

W ogóle autorze zamierzasz podkręcać procesor?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...