Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moj komputer. Pomoc przy częściach.

lukaszowy98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mój komputer ma chyba 7 lat. Na dawne czasy kiedy go kupowałem bym dosyć dobry ale teraz wiadomo nie ;p.(także nie piszcie, że straszny syf bo ja to wiem ..)

Temat zakładam aby zapytać czy da się coś z tym jeszcze zrobić? Co wymienić? Ile będzie kosztowało? Czy się opłaca? Jak najtaniej. (ja się na tym nie znam ;))

Procesor: p dual core e5300 2.6ghz 2m lga775 box

główna: gigabyte ga-ep31 - ds3l Intel p31 spcket 775

ram: ddr2 2048mb pc800 cl5

twardy:  hdd caviar 500gb wd5000aaks sata II 16MB cache 

karta: gainward gefore 9500gt 512 mg ddr2/128bit DVI/HDMI PCI-E 550-800 chlodzenie pasywne

O więcej pytaj.

Opublikowano

Określ się bardziej, do czego Ci będzie służyć? Gry czy jakis do przeglądania neta?

Jaki budżet?

Opublikowano

Starych pc nie opłaca się już upgradować a zwłaszcza jak to pewnie XP jest.

Nie bądź żyd, daj plusa :)

Opublikowano

Ogólnie z tym budżetem to lepiej kupić nowego jakiegoś na morelach bo niskie ceny, nie opłaca się "dokładać" do tego bo kupisz 1 cześć, i będziesz musiał 2 i 3 bo nie będą współgraly

Opublikowano

Ogólnie z tym budżetem to lepiej kupić nowego jakiegoś na morelach bo niskie ceny, nie opłaca się "dokładać" do tego bo kupisz 1 cześć, i będziesz musiał 2 i 3 bo nie będą współgraly

Ogólnie z tym budżetem to lepiej kupić jakieś używane podzespoły :-) Za 1000-1200 nie warto bawić się w morele. 

Opublikowano

A więc co proponujecie konkretnie. Dawać luzne pomysły czy za taką cenę można kupić coś porządnego?

Czasami spotyka się osoby które wydały 800-1000zl za dosyc fajne sprzęty.

Opublikowano

A więc co proponujecie konkretnie. Dawać luzne pomysły czy za taką cenę można kupić coś porządnego?

Czasami spotyka się osoby które wydały 800-1000zl za dosyc fajne sprzęty.

Jedyna sensowna opcja to kupowanie używek, czy składać czy już samego gotowego pc to twój wybór, bo za 1200 to na luzie z tego coś dobrego wyjdzie.

@edit. Zapomniałbym- zasilacz jaki?

Opublikowano

Okej. Więc jeżeli jakaś składanka to jaka? Czy coś z starego będzie dobre?

Chodzi mi o rozpisanie tego co zamieścić i +/- koszty.

Hmm, ja bym tu widział i5 2400- 250 zł +chłodzenie np. fera 3 100zł+ płytka na h61 150+ zasilacz antec vp 500 170zł+ r9 270x 400zł i ram 8gb 130 zł, razem będzie równo 1200zł, i jazda z jakąkolwiek grą.

Opublikowano

Hmm, ja bym tu widział i5 2400- 250 zł +chłodzenie np. fera 3 100zł+ płytka na h61 150+ zasilacz antec vp 500 170zł+ r9 270x 400zł i ram 8gb 130 zł, razem będzie równo 1200zł, i jazda z jakąkolwiek grą.

ale po co ta fera? box styknie, lepiej wlaczyc o gtx 950 czy nawet 960 jakos

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

ale po co ta fera? box styknie, lepiej wlaczyc o gtx 950 czy nawet 960 jakos

za 250 akurat znalazlem, ale pisal ze nie ma chlodzenia, a taki i tak wystarcza do wszystkiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...