Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz do Gtx 1060

Jemi47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Muszę jak najszybciej (mogę nawet teraz) zamówić zasilacz do komputera. Ma pracować z Gtx 1060 od msi, Procesorem i5-4440, 16Gb ram, i z Płytą główną Msi B85M-P33. Karta dopiero do mnie jedzie z Belgii a mój stary 230 watowy zasilacz mówiąc krótko: nadaje się na złom.

Na celowniku mam: https://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500-500w-632748/ <= Polecił mi go jeden z użytkowników MPCForum i to właśnie jego chcę kupić.

Teraz pytania:

1.Czy ten zasilacz wystarczy do tego sprzętu?

2.Czy zmieści się do obudowy w której zasilacz montuje się na górze (chyba wiecie o co mniej więcej chodzi).

3. Czy zasilacz ten da radę podłączyć do tej karty? :P

Mam nadzieję że razem rozwiejemy moje wątpliwości co do tego zakupu.

PS. Nie mam zamiaru nic podkręcać !!! :)

Opublikowano

Ten zasilacz jest dobry więc myśle, że powinien starczyć

Nie bądź żyd, daj plusa :)

Opublikowano

do takiego zestawu wystarczy seasonic 350 na może nie cichym wentylatorze, ale posiada kondensatory japońskie, oczywiście mostki prostujące, jak i dławiki są najwyższej jakości, jednakże posiada grupową regulację napięć. vero l1 600W wyżej wspomniany również dobry wybór, posiada gorsze elementy SMD, w tym kondensatory, ale ma niezależną regulację napięć, czyli napięcia są generowane każde przez osobną cewkę. do takiego zestawu ten seasonic:

https://www.morele.net/zasilacz-seasonic-s12ii-350-350w-s12ii-350-760890/ 

byłby naprawdę spoko opcją. do tego jest tańszy i ma aż 5 lat gwarancji. 

warto dodać, że certyfikat nie jest tak ważny, jak niektórym może się wydawać. 80+ to nic innego jak sprawność danego zasilacza. najlepiej sprawdzać to po testach, bo czasami certy są przekłamane lub po prostu firmie nie chce się wykupywać czegoś takiego, bo to dodatkowe koszty, a nie jest to obowiązkowe. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ja myślałbym przyszłościowo, bo zaraz będziesz musiał wymieniać, zobacz ten: Rebeltec Zasilacz komputerowy ATX BRONZE RADON 450W

rebeltec to czarna lista

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...