Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o ocenę strony

Cuckoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, odrazu mówię że jeśli zły dział to proszę o przeniesienie, a nie usuwanie.

Chodzi o to że od jakiegoś czasu tworzę stronę i chcial bym się was zapytac o opinię co o niej sądzicie. Jest to jeszcze faza alpha, a więc logowanie i rejestracja jeszcze wogóle nie działają, a inne rzeczy mogą być niedokończone. Po wprowadzeniu jakichś wiekszych zmian będę odświeżał temat.

Link do strony: www.polygonlombard.esy.es (jeśli to niedozwolone to proszę usunąć)

A tu kilka screenów na wypadek gdyby link do strony został usunięty:

http://scr.hu/38ax/a93s2

http://scr.hu/38ax/x5wg4

http://scr.hu/38ax/6pbvn

http://scr.hu/38ax/3t0m0

Strona jeszcze nie jest responsywna, a więc na urządzeniach mobilnych i mniejszych rozdzielczościach mogą występować problemy z wyświetlaniem niektórych informacji.

Jeśli macie uwagi co mogę zmienić lub dodać to jestem otwarty na propozycje. Gdyby ktoś chciał nawiązać współpracę lub coś w te gusta to zapraszam na PW.

210119.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o kod:

• position: absolute; dla tesktu? Bardzo kiepski pomysł, proponuje poczytać o używaniu position
  • Style in-line'owe zupełnie nie potrzebne
  • Znacznik <br> używany do robienia odstępu między blokami - wręcz niedopuszczalne
  • Atrybutu type już się nie używa - wyczuwam przestarzały poradnik.
  • Źle podpięte jQuery - brakuje rozszerzenia
  • Sztywne wartości w CSS, np. wysokość strony (oferta)
  • Najpierw ustawiasz automatyczną wartość marginesu lewego i prawego, a 2 linie później go zerujesz ...
  • I jeszcze coś się znajdzie ale nie potrafię patrzeć już na to - sorry

Podsumowując - kod nie jest zgodny z obecnymi standardami (nie męczę nawet walidatora W3C), w paru miejscach ewidentnie widać, że kod pisany bez żadnej logiki i brak znajomości autora co do niektórych znaczników.

Co do designu - typografia leży, ułożenie elementów również, o kolorystyce się nie wypowiadam bo nie chcę urazić autora.

Ogólnie to proponuję Ci zainteresować się Bootstrapem bądź Foundation, przemyśleć cały design strony - co, gdzie, jak - i od nowa zacząć.

Opublikowano

Dziękuję za krytykę i powoli staram się odnajdywać te błędy i je poprawiać. Mam kilka pytań:

1.jakiego position się używa do tekstu ?

2.Co to jest tyl in-line'owy

3.Czego używa się zamiast atrybutu "type". Robiłem to częściowo z poradnika zelenta no i z tego co słyszałem stosuje on trochę przestarzałe metody w swoich poradnikach.

4.Ułożenie między innymi których elementów leży, oraz jaką kolorystykę proponujesz do takiej strony.

Raczej zaczynać od nowa bym nie chciał

210119.gif

Opublikowano

Dziękuję za krytykę i powoli staram się odnajdywać te błędy i je poprawiać. Mam kilka pytań:

1.jakiego position się używa do tekstu ?

2.Co to jest tyl in-line'owy

3.Czego używa się zamiast atrybutu "type". Robiłem to częściowo z poradnika zelenta no i z tego co słyszałem stosuje on trochę przestarzałe metody w swoich poradnikach.

4.Ułożenie między innymi których elementów leży, oraz jaką kolorystykę proponujesz do takiej strony.

Raczej zaczynać od nowa bym nie chciał

1. Żadnego, position dotyczy bloków. Tekst możesz pozycjonować poprzez text-align. Jeśli zrobisz coś takiego:

<div class="content">
<p> Lorem Ipsum dolor sit amet </p>
</div>

.content {
    position: absolute;
}

To już jest dozwolone.

2. Styl in-line'owy to deklaracja wprowadzona bezpośrednio w HTML, np.

<div class="content" style="background: red;">
<!-- content -->
</div>

A prawilnie być powinno:

<div class="content">
<!-- content -->
</div>

.content {
    background: red;
}

3. Obecnie nie używa się już type czyli masz:

<script src="path/to/script"></script>

oraz 

<link rel="stylesheet" href="path/to/style" />

4. Kolorystyka i rozłożenie elementów jest częścią designu więc wybierasz sobie Ty bo to Twoja strona.

Opublikowano

to w takim razie gdy mam te logo to w nim jest te position i left: 40%

to jak to zrobić przez text-align a co do in-lin'owego stylu to nwm dlaczego ale niektóre =rzeczy zapisane w css nie działy, a po zapisaniu tak wszystko śmiga

210119.gif

Opublikowano

to jak to zrobić przez text-align a co do in-lin'owego stylu to nwm dlaczego ale niektóre =rzeczy zapisane w css nie działy, a po zapisaniu tak wszystko śmiga

Źle zdefiniowałeś deklarację stylu najprawdopodobniej

Opublikowano

Mi się tam podoba, nie mam zastrzeżeń :)

Nie bądź żyd, daj plusa :)

Opublikowano

Design niezbyt ładny, kolorystyka moim zdaniem nie zbyt pasuje do siebie. Są miejsca gdzie napisy są przyklejone do jakiegoś divu, tzn. napisy są ściśnięte między divami i brakuje odstępu. Nad stopką div z klasą socials by można inaczej rozwiązać, nawet w stopce. Ten napis "Polygon Lombard © Wszelki...." by można przesunąć w lewo a odnośniki do Facebook'a , YouTube'a po prawej stronie stopki, trochę powiększyć stopkę, dać ikonki. To tylko taki przykład. Logo mogłeś też dobrze dać w nawigacji, odstępy między linkami są trochę za duże. W cenniku, oferty mają za duży tekst w przyciskach. Do kodu się nie czepiam.

Jak napisałem jakąś bzdurę przepraszam.

Opublikowano

@up

jak narazie najlepiej sprecyzowałeś jak to powinno wyglądać i chyba zastosuję ten pomysł ze stopką i ikonami zamiast tych wielkich przycisków. Nie wiem za bardzo o które odstepy w linkach chodzi, a co do logo w menu to chyba już się takich rzeczy nie stosuje, ale nwm. A kolorystyka to zawsze myślałem że kolory takie jak czerwony/czarny/biały fajnie ze sobą współgrają. I jeszcze nie wiem o co chodzi z tym że napisy są ściśnięte miezy divami. Mógł byś podać konkretniej w którym miejscu ?

210119.gif

Opublikowano

Co do pierwszego to http://i.imgur.com/xRQGi7F.jpg (nie patrzcie na wygląd strzałek  ^^), te odstępy za duże trochę. A drugie http://i.imgur.com/YafzCDf.jpg nie zbyt ładnie wygląda, bym dał mniejszy tekst i trochę odstęp na górze i na dole(tego boxa "Dlaczego my?" też by mógł być mniejszy odrobinkę). Oczywiście że kolorystyka będzie pasować, tylko trzeba odpowiednio je zastosować :)

Opublikowano

@up Już zrobione  wszystko poza tym logo w menu. Narazie tylko na głównej to dopracowałem.

210119.gif

Opublikowano

@ref duże zmiany "dizajnu" xD głównej strony. Postawiłem jednak na ciemne kolory, zmianę footera, dodanie jakiejś grafiki do logo i zrobienie lepszego baneru w photo shopie

210119.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chce przyczepić się do sekcji logowania i inputów.
Zmień kolor inputu i buttona oraz tekstu w placeholderze na może biały/srebrny, bo nie wyróżniają się.

48H2hzO.jpg

Opublikowano

W kwestii treści:

"Dopiero rozpoczynamy naszą działalność związaną ze sprzedażą coinsów na stronę CSGOpolygon, ale dołożymy wszelkich starań aby zdobyć wasze zaufanie oraz stałych klientów. Tylko u nas znajdziesz najniższe ceny w porównaniu innymi stronami tego typu.

"
Ludzie, język polski, błagam ;_;

jw19e8.png

Opublikowano

Do zamknięcia. wznowię temat gdy strona zostanie ukończona w 100%

210119.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...