Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepszy champion 1 na 1

Sp1di

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co z tego, że mało, który ap Cię zabije na samym początku, skoro niemal każdy ma ataki dystansowe?

Po prostu stoisz z tyłu i farmisz do 6 obijając przeciwnika, który też musi farmić.

Taka Ahri/Lb/Malza spokojnie zabiją na combo i mogą stać z tyłu obijając przeciwnika aż go zabiją.

Wgl co Zed zrobi Malzaharowi? Użyje na niego combo to obrażenia albo wejdą na tarczę albo dostanie ulta, który pozbawi Zeda siły jego ulta(jeżeli nie zada w jego czasie obrażeń to mało co zrobi) i go zabije. Dobra Riven ogra niemal każdego champa w LoLu, po prostu jest niesamowicie trudna aby robić nią czary.

Yasuo ma za to duży problem - przeciwnik może po prostu nie wchodzić w walkę z nim i go obijać z daleka. Jeżeli stoisz z boku minionów to nie ma łatwo do Ciebie doskoczyć a vs większość bardziej tanky toperów przegra wymiany. Wiem, że jest to dość dobra postać ale jak wiesz jak na niego grać to bez pomocy innej postaci z podrzutem da się go spokojnie ograć.

Pantheon, Riven, Fiora spokojnie go powinny zabić bez większych problemów jeżeli we wczesnym etapie gry. 

W sumie Fizz też chyba jest dobry do 1v1, na combo powinien zjeść prawie każdego.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Co z tego, że mało, który ap Cię zabije na samym początku, skoro niemal każdy ma ataki dystansowe?

Po prostu stoisz z tyłu i farmisz do 6 obijając przeciwnika, który też musi farmić.

Taka Ahri/Lb/Malza spokojnie zabiją na combo i mogą stać z tyłu obijając przeciwnika aż go zabiją.

Wgl co Zed zrobi Malzaharowi? Użyje na niego combo to obrażenia albo wejdą na tarczę albo dostanie ulta, który pozbawi Zeda siły jego ulta(jeżeli nie zada w jego czasie obrażeń to mało co zrobi) i go zabije. Dobra Riven ogra niemal każdego champa w LoLu, po prostu jest niesamowicie trudna aby robić nią czary.

Yasuo ma za to duży problem - przeciwnik może po prostu nie wchodzić w walkę z nim i go obijać z daleka. Jeżeli stoisz z boku minionów to nie ma łatwo do Ciebie doskoczyć a vs większość bardziej tanky toperów przegra wymiany. Wiem, że jest to dość dobra postać ale jak wiesz jak na niego grać to bez pomocy innej postaci z podrzutem da się go spokojnie ograć.

Pantheon, Riven, Fiora spokojnie go powinny zabić bez większych problemów jeżeli we wczesnym etapie gry. 

W sumie Fizz też chyba jest dobry do 1v1, na combo powinien zjeść prawie każdego.

Moim zdaniem fizz jest raczej chu***, do 6 będzie cię typ cały czas obijał, i na tej 6 nie będziesz miał w ogóle hp, jednego + max weżniesz i na fizza 6 możesz farmić do 100 minionów, albo szybko wziąć tower 

Opublikowano

Ogólnie czytając tutaj niektóre posty stwierdzam że tutaj są same silvery i brązy, szczególnie ten typ co pisał o Dariusie i Jaxie xDDDDDD Tak jak tam ktoś pisał ogólnie na 1v1 najlepsi są adc i najlepszą postacią do 1v1 jest Cait bo to jest ogólnie oczywiste, ale w żadnym wypadku vayne ( tak wiem zaraz ktoś się przyjebie że dobra vayne rozpierdala 1v1 każdego adc no tak ale k***a w late nie na początku a ten mały range to już wgl masakra) Ale fakt faktem jhin jest też mega mega dobry co do tego.

BUMP

Opublikowano

Często pogrywałem 1v1 z znajomymi i oglądałem parę turniejów.

- Quinn jest bardzo mobilna, ma ograniczenie widoczności na Q, z W może wykryć przeciwnika w krzakach, a z E może doskoczyć by dobić przeciwnika albo odskoczyć.

-  Alistar, sam na początku myślałem, że to słaby pick na 1v1 ale gdy tylko wbije 6 lvl to jest niezniszczalny (AP)

- Malzahar od 6 lvl wystarczy zrobic combo i przeciwnik leży

- Caitlyn duży range, duży dmg, możliwość ucieczki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...