Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepszy champion 1 na 1

Sp1di

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teemo, jest tak wkurwiajacy ze przeciwnicy się od razu poddają

Przeciwnicy mówisz ku*** gram 1 na 1 ?

Opublikowano

1 na 1 Jest najlepszy Zed oraz Jax.

Polecam ci tych chempów, ponieważ oni koszą na wszystkich rankedach 1vs1

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

zed,lb,Irelia,Azir,Ahri,Diana też ale jak ogarniesz,yasuo

//Przypominam o pewnym punkcie w regulaminie, bo warny lecą jak opętane.

17. Polecenie championa lub skina bez podania plusów/minusów, bądź odpowiedniego uzasadnienia będzie brane pod uwagę jako spam. Kara: 5 punktów ostrzeżeń. Zabrania się pisania postów typu ''Polecam Riven''.

Synek

Opublikowano

@gewelman postać która ma bez użytecznego ulta 1 na 1 na pewno niszczy...

Rankedy 1 na 1 ?

Opublikowano

@gewelman postać która ma bez użytecznego ulta 1 na 1 na pewno niszczy...

Rankedy 1 na 1 ?

Chodziło mi o to, że na lini 1 na 1 koszą

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

zed,lb,Irelia,Azir,Ahri,Diana też ale jak ogarniesz,yasuo

//Przypominam o pewnym punkcie w regulaminie, bo warny lecą jak opętane.

17. Polecenie championa lub skina bez podania plusów/minusów, bądź odpowiedniego uzasadnienia będzie brane pod uwagę jako spam. Kara: 5 punktów ostrzeżeń. Zabrania się pisania postów typu ''Polecam Riven''.

Synek

draven lb

Umiesz czytać ? 

Opublikowano

Idealne będzie Rivenka, mobilność, duże dipsy, skile aoe, proste farmienie.

Ta prosto farmienie, jeszcze jak przeciwnik picknie jakiegoś adc 

Opublikowano

Wszystkie champy które mają potencjał na first blood.

Zed:

+harras dzięki combo W+Q+E w połączeniu z thunderlordem

+energia zamiast many

+bezpieczny pick możesz wycofać się z W i farmić z Q

+ultimate który zazwyczaj zawsze daje 100% szansy na zabicie jeśli twoim przeciwnikiem nie jest np. anivia/kayle/tryndamere/fizz

-jeśli masz W na cd a przeciwnik rozpoczyna wymianę nie masz nic innego do zrobienia jak wycofanie się

-jesteś melee

HAS A KEY (yasuo)

+pasyw tarcza pochłaniająca skill/autoatak

+W shield pochłaniający skille/autoataki postaci range ale nie wszystkich np. Ult lux

+w bezpośredniej wymianie przeciwnik nie ma szans (do 6 lvl)

+harras za pomocą tornada szczególnie E+Q zadaje więcej obrażen niż tornado z Q

+niskie cd

+mechaniki pozwalające zaskoczyć przeciwnika np. W+tornado naraz możliwe dzięki tym samym animacjom obu skilli , gdy mamy tornado E+Q+flash do przeciwnika i ult jest to kombinacja jakiej nie da się zdodgować gdyż nikt nie ma takiej reakcji żeby odflashować.Chyba że grasz przeciwko komuś kto mainuje yasuo i wie co możesz zrobić lub koreaniec

-jeśli przeciwnik gra range i potrafi harrasować może być problem

-postać wymagająca dłuższej gry,nie dasz rady kogoś ograć 1vs1 po 20 grach na normalach

-papierowy

-tak jak w przypadku zeda postacie które mogą zdodgować twój podrzut wywołują problemy na linii np.Fizz,katarina,akali

Wiem że poleciłem championy które nie należą do najłatwiejszych ale można nimi w zupełności ograć każdego.

Opublikowano

Królowie 1v1:

1) Pantheon - jedna z najsilniejszych postaci do wygrywania linii, duże obrażenia od początku gry, niesamowicie dobre cc, pasyw wygrywający wiele pojedynków, pasyw ułatwiający farmę i wygranie w pojedynku na śmierć i życie. Ta postać jest po prostu genialna do 1v1, dodatkowo można użyć ulta aby wskoczyć pod wieże przeciwnika i dać się zabić. Wtedy wraca z full hp, mana, itemami i bardzo łatwo wygrywa pojedynki(samobójstwo nie jest liczone jako zabójstwo!).

2) Lb - królowa pojedynków na midzie, bardzo dużo dmg, mobilność, mocarne combo. Jedna z najczęstszych postaci do wygrywania linii.

3) Zilean - nie wygra co prawda linii (zazwyczaj) ale też nie powinien dać się zabić. Jeżeli dobrze farmisz to dobrze się bd sprawdzał.

4) Riven - dobra Riven to cc,tarcza, masa dmg. Jeżeli jesteś dobrą Riven to żaden adc nic nie zrobi, po prostu go zniszczysz na 6lvl i tyle. Niestety słaba Riven będzie ssać i nic nią nie ugrasz.

5) Tryndamere - heal, w, które znacząco zmniejsza obrażenia przeciwnika, doskok/odskok, ult dobrze zagrany zawsze da Ci zwycięstwo w walce 1v1. Niestety da się go skontrować niektórymi pickami typu Jax,teemo,Karma.

6) Karma - świetny poke, tarcza dzięki, której możesz za darmo obijać przeciwnika, cc z mantrą leczy Cię. Ogólnie bardzo dobra postać przeciwko zabójcom (do 6lvl powinna mocno obić przeciwnika a kiedy bd gotowy do allinu to i tak może go zabić w walce). 

7) Ahri - coś jak LB tylko bardziej kontrolne. Dobre combo potrafi zabić większość osób.

8) Malzahar - możliwe że najsilniejszy mag 1v1. Pasywka powinna uchronić go przed głupią śmiercią, non stop może obijać przeciwnika trzymając na nim E, potężne combo z ultem, które powinno zabić większość postaci, dodatkowo w czasie ulta nikt przeciwnikowi nie pomoże zatem jego słabość jest wyeliminowana. Jeżeli ktoś będzie chciał go zabić pod wieżą może się mocno rozczarować jeżeli ten użyje ulta. 

Inne:

Illaoi - postaci bliskodystansowe (a w zasadzie te daleko też często mają problem) mają bardzo duży problem aby wygrać ten pojedynek. Ona ma po prostu kolosalne obrażenia przy sporej tankowatości. Nie wydaje mi się żeby była jakimś super top tierem bo można ją ograć z daleka ale ogólnie można się zastanowić.

Irelia - tak jak Riven bardzo zależy od skilla ale ogólnie często wymaga trochę itemów aby się rozkręciła a tego nie da rady mieć w 1v1 zatem nie jestem pewien.

Kayle - z ultem może coś podziałać ale nie jestem do niej przekonany. Ma słabe early i ogarnięty przeciwnik po prostu bardzo szybko ją zabije.

Jarvan - jeden z najmocniejszych all inów w grze. Widziałem że sporo osób potrafi nim tak zagrać aby w ciągu kilku pierwszych minut zabić ale nie wiem jak działa tak naprawdę.

Trundle - praktycznie żadna postać nie potrafi wygrywać wymian z nim ale potencjalnie można go utrzymać na dystans. 

Ryze - potencjalnie można nim utrzymywać kogoś na dystans i po 6 teleportować się aby się zabić i wrócić z itemami ale nie jestem przekonany. Można popróbować.

@@@Edit:

Zapomniałem o Zedzie, brak many, możliwość obijania za darmo, fajna farma, bardzo silne combo na 6 poziomie. Też jedna z najsilniejszych postaci do 1v1.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Panie Sp1di, rivenka spokojnie zabije każdego adc, bez supporta to adc nie ma zwykle szans 1v1 z wojownikami. A co do farmienia to masz przecież tarcze i wariant ucieczki, więc spokojnie da łatwo się farmić. :)

Opublikowano

Panie Sp1di, rivenka spokojnie zabije każdego adc, bez supporta to adc nie ma zwykle szans 1v1 z wojownikami. A co do farmienia to masz przecież tarcze i wariant ucieczki, więc spokojnie da łatwo się farmić. :)

Nie jestem przekonany do Riven, ponieważ żeby tym grać trzeba być OTP, a nie dam rady grać cały czas tym samym

Wszystkie champy które mają potencjał na first blood.

Zed:

+harras dzięki combo W+Q+E w połączeniu z thunderlordem

+energia zamiast many

+bezpieczny pick możesz wycofać się z W i farmić z Q

+ultimate który zazwyczaj zawsze daje 100% szansy na zabicie jeśli twoim przeciwnikiem nie jest np. anivia/kayle/tryndamere/fizz

-jeśli masz W na cd a przeciwnik rozpoczyna wymianę nie masz nic innego do zrobienia jak wycofanie się

-jesteś melee

HAS A KEY (yasuo)

+pasyw tarcza pochłaniająca skill/autoatak

+W shield pochłaniający skille/autoataki postaci range ale nie wszystkich np. Ult lux

+w bezpośredniej wymianie przeciwnik nie ma szans (do 6 lvl)

+harras za pomocą tornada szczególnie E+Q zadaje więcej obrażen niż tornado z Q

+niskie cd

+mechaniki pozwalające zaskoczyć przeciwnika np. W+tornado naraz możliwe dzięki tym samym animacjom obu skilli , gdy mamy tornado E+Q+flash do przeciwnika i ult jest to kombinacja jakiej nie da się zdodgować gdyż nikt nie ma takiej reakcji żeby odflashować.Chyba że grasz przeciwko komuś kto mainuje yasuo i wie co możesz zrobić lub koreaniec

-jeśli przeciwnik gra range i potrafi harrasować może być problem

-postać wymagająca dłuższej gry,nie dasz rady kogoś ograć 1vs1 po 20 grach na normalach

-papierowy

-tak jak w przypadku zeda postacie które mogą zdodgować twój podrzut wywołują problemy na linii np.Fizz,katarina,akali

Wiem że poleciłem championy które nie należą do najłatwiejszych ale można nimi w zupełności ograć każdego.

Do zeda nie jestem zbytnio przekonany bo na turniejach gram Exhaust + heal, a zed dostanie exhaust'a to nic nie robi

Ps tak się złożyło że grałem na tego zed'a (z platyny) nawet połowy hp mi nie zabrał ,a grałem Jhinem 

Opublikowano

Idealne będzie Rivenka, mobilność, duże dipsy, skile aoe, proste farmienie.

Riven mimo wszystko jest gownem na pierwszych levelach a wystarczy pick fiora i wp

Moim zdaniem (Kha ale dopiero po 6th lvl) Tak samo z Rengarem ale po 3th level

Yasuo- Niskie CDR Q na 1lvl kosi miazga.

Zed - Pasywka

Moim zdaniem AP Nie zaliczaja sie do najmocniejszych championow 1v1 ZWLASZCZA na pierwszych levelach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...