Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No-Hamachi / Problem z Serwerem

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem.. Tworzę serwer by pograć z przyjaciółmi na komputerze bo mam możliwość hostowania i nie chcę wydawać na bezsensowne hostingi pieniędzy by pograć ze znajomymi a więc.. Chce założyć serwer oparty o IP mojego Routera, które jest nastepujące: 192.168.1.1 - Takie IP deklaruje Router dla mnie, odblokowałem na nim porty w programie nawet sprawdziłem i port 25565 jest odblokowany poprawnie, lecz niestety nadal nie da się łączyć przez NO-IP bądź adres IP mojego internetu, tylko localhost i IP 192.168.1.1. W Properties wpisywałem już to IP: 192.168.1.1 oraz zostawiałem bez IP, ciągle szło się łączyć, lecz na adresie IP: 192.168.1.1 lub Localhoście ale niestety na normalnym adresie IP bądź NO-IP nie dało się, ale wszystko jest dobrze podłączone, dodam że ostatnio był wymieniany router, tzn. Taki sam, lecz z lepszą technologią NETII, czy to może być wina Routera? Czy jest to spowodowane czymś u mnie? Dodam także że od 2 dni od wymiany routera posiadam stałe 150-200 Pingu i utracone pakiety w wysokości: 10%. ~Lecz oni twierdzą, że jest to norma na WIFI.

PS: Zapora jest wyłączona, wszelakie antyvirusy wywalone z desperacji że to ich wina, lecz jednak nie.

Dodam także, że przez Hamachi da się łączyć poprawnie, ale jest takie słabe łącze że kolega nie może swobodnie wejść na serwer nawet.

image.png

Opublikowano

bezsensowne hostingi pieniędzy by pograć ze znajomymi

Hostingi nie są bezsensowne, a już na pewno nie do pogrania ze znajomymi. Pięć złotych miesięcznie to naprawdę drogo?

Ciężko będzie grać bez dedykowanego serwera, uruchomionego Hamachi lub podłączenia się znajomych do Twojego routera. ;)

Opublikowano

@Velta Nie mam zamiaru płacić za serwer pieniędzy, jesteś ślepy czy jaki chu*? Dlaczego ciężko? Grałem, a nawet streamowałem bez żadnego problemu, człowieku.. Daruj sobie takie błaznowanie.

image.png

Opublikowano

Nie mam zamiaru płacić za serwer pieniędzy, jesteś ślepy czy jaki chu*?

W tym przypadku to jedyne rozwiązanie. Jesteś ślepy, czy jaki c**j?

Grałem, a nawet streamowałem bez żadnego problemu, człowieku.. Daruj sobie takie błaznowanie.

Streamuje się dla ludzi, nie dla znajomych. Robiłeś to za pośrednictwem Internetu, uploadując obraz w czasie rzeczywistym...

Opublikowano

@Velta W tym przypadku oczekuje pomocy od człowieka, jeżeli masz dawać takie rady to wyjdź z tematu i nie spamuj. Działało tydzień temu, teraz też musi, widocznie jest to od Routera wina, nowego który zamontowali mi 3 dni temu..

Streamowałem dla ludzi nie dla znajomych to chyba oczywista rzecz imbecylu.. UPLOAD przy wysyłaniu danych serwera jest pobierany, przy streamowaniu także, na serwer teraz znajomi nie mogą się połączyć bo tak jakby nie dociera do nich mozliwość pingowania adresu ip..

Człowieku, jeżeli nie masz zamiaru pomóc, tylko piszesz takie brednie to wyjdź i mi tematu nie zaśmiecaj. Proste? Proste.

Problem rozwiązany. Temat do zamknięcia, już działa wszystko prawidłowo.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...