Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop 13 do 2300

Rogetenek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje laptopa, warunek konieczny to 13 cali i fhd.

Wykorzystywany byłby głównie w Photoshopie cc, nie do grania, podpinany pod 2 monitor.

Cena do 2300 zł.

Kwota przeznaczona na zakup: 2350

Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): 13 cali, 1920x1080
Główne zastosowanie: Photoshop CC
Wymagania specjalne (np. matowa matryca.): min 8gb ramu
Osobiste preferencje: SSD, 120 starczy spokojnie
System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego), standardowo win10

Opublikowano

13 i FHd chyba cieżko będzie znaleźć w tym budżecie, zobacz sobie ASUS R301 z i7ulv - fajna oferta - i7 ulv, matryca matowa i system w cenie. 

Dzieki za odpowiedz.

A co powiesz o tym ?

http://allegro.pl/new-acer-r5-r14-i5-6200u-8gb-128ssd-fhd-dotyk-w10-i6290462670.html

Dosyć dobry, ale zastanów się, czy chcesz laptopa czy 2 w 1.

I myślę, że w normalnym laptopie będziesz miał lepszy ekran, a taki chyba jest dosyć ważny jeśli chodzi o programy graficzne.

strange1.jpg

Opublikowano

Do Photoshopa - Matryca FullHD i to najlepiej IPS - najlepsze jakościowo matryce w laptopach pod względem odzwierciedlenia barw, kątów widzenia i kontrastu.

Lenovo Ideapad 500s-13 i3-6100U/8GB/500/Win10X FHD IPS Biały

Lenovo Ideapad 500s-13 i3-6100U/8GB/500/Win10X FHD IPS Czerwony

ewentualnie na razie 4GB ramu:
Lenovo Ideapad 500s-13 i3-6100U/4GB/240/Win10X FHD IPS Czerwony

ale z szybkim dyskiem SSD w zestawie. Na plus tak jak napisałem matryca FullHD IPS matowa. Do tego podświetlana klawiatura. Bogata ilosć złączy. Lekki mobilny 13,3". Procesor i3ulv Skylake'a 6-ta generacja o przyzwoitym dość wysokim taktowaniu. System operacyjny w zestawie.

Trochę drożej bez systemu:
Acer V3-372 i5-6267U/4GB/500 FHD IPS IRIS

mocny procesor i5ulv skylake'a 6-ta generacja kręcony - w rezultacie wydajność wyższa niż i7ulv. Matryca FullHD IPS matowa dobrej jakości. Grafika zintegrowana IRIS także bardzo przyzwoita jak na integrę, mocniejsza nawet od niektórych dedykowanych - jako dodatek. Lekki mobilny 1,5kg wagi. Zawiasy dość przeciętnej jakości, pokrywa od matrycy wzmocniona aluminium. Sporo złączy włącznie z USB 3.1 typu C. Gwarancja 2-letnia z serwisem door to door.

Opublikowano

Do Photoshopa - Matryca FullHD i to najlepiej IPS - najlepsze jakościowo matryce w laptopach pod względem odzwierciedlenia barw, kątów widzenia i kontrastu.

w

ewentualnie na razie 4GB ramu:wullHD IPS matowa. Do tego podświetlana klawiatura. Bogata ilosć złączy. Lekki mobilny 13,3". Procesor i3ulv Skylake'a 6-ta generacja o przyzwoitym dość wysokim taktowaniu. System operacyjny w zestawie.

Trochę drożej bez systemu:

mocny procesor i5ulv skylake'a 6-ta generacja kręcony - w rezultacie wydajność wyższa niż i7ulv. Matryca FullHD IPS matowa dobrej jakości. Grafika zintegrowana IRIS także bardzo przyzwoita jak na integrę, mocniejsza nawet od niektórych dedykowanych - jako dodatek. Lekki mobilny 1,5kg wagi. Zawiasy dość przeciętnej jakości, pokrywa od matrycy wzmocniona aluminium. Sporo złączy włącznie z USB 3.1 typu C. Gwarancja 2-letnia z serwisem door to door.

Ten acer faktycznie zaje ...

http://allegro.pl/outlet-acer-v3-372-intel-i5-6267u-8gb-240ssd-fhd-i6379065676.html

Tak na prawdę, na jakości kolorów mi w małym laptopie nie zależy, bo będę go podłączał do dużego monitora, w nim wymagam jedynie fullhd do dużej przestrzeni roboczej.

Co myslicie o tym ?

http://allegro.pl/new-acer-r5-r14-i5-6200u-8gb-128ssd-fhd-dotyk-w10-i6290462670.html

Chociaz 2w1 nie musi być ale wymogiem jest ssd120 styknie i 8gb ram i najlepiej do 2300

Opublikowano

Co myslicie o tym ?

http://allegro.pl/ne...6290462670.html

Chociaz 2w1 nie musi być ale wymogiem jest ssd120 styknie i 8gb ram i najlepiej do 2300

Procesor średni, tylko tyle, że masz 8 GB ramu.

Jak już pisałem wcześniej w laptopie znajdziesz lepszą wydajność.

Ok, a płymmpść działania ps zalezy bardziej od procesora czy karty graficznej ?

Opublikowano

Procesor średni? i5ulv skylake'a to mocny procesor. Do obróbki prostej grafiki i i3ulv skylake'a by dało radę spokojnie. Acer to już typowy sprzęt wydajność nad wykonanie. Co do outletu nie wiem, to musi być Twoja decyzja - ja outletów nie polecam niestety.

Opublikowano

Procesor średni? i5ulv skylake'a to mocny procesor. Do obróbki prostej grafiki i i3ulv skylake'a by dało radę spokojnie. Acer to już typowy sprzęt wydajność nad wykonanie. Co do outletu nie wiem, to musi być Twoja decyzja - ja outletów nie polecam niestety.

Procesor jest średni, a przede wszystkim tylko zintegrowana karta graficzna jest w tym 2 in 1.

Ok, a płymmpść działania ps zalezy bardziej od procesora czy karty graficznej ?

To i to, ale karta jest ważniejsza, ponieważ jest odpowiedzialna za więcej operacji (jeśli chodzi o PS).

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...