Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowa Domena na 1 rok !

Gość TermalQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dGNxBgm.png

W tym prostym poradniku pokażę, jak otrzymać darmową licencje na 1 rok

1. Rejestrujemy się na stronie.

https://www.nazwa.pl

2. Naciskamy " Rejestruj za darmo.

tFYd1B3.png

3. W "Wpisz nazwę domeny" wpisujemy naszą domenę np. kefirsquad następnie naciskamy wyszukaj domenę.

4. Wybieramy domenę, "Do Koszyka".

5. Z prawej strony wyskoczyło nam okienko zakupów, jeżeli koszt to 0,00 zł to  naciskamy "Do Kasy".

6. Akceptujemy resztę.

7. Na stronie głównej, na górze naciskamy "Panel Klienta"

8. W lewej części strony wybieramy "Twoje usługi"

9. Wy liście domen wybieramy naszą, a następnie opcje konfiguruj.

oD6vnxM.png

10. Wybieramy "Przekierowanie na zewnętrzny adres IP", wpisujemy tam nasze ip

11. Czekamy max 72 h na przekierowanie domeny ( zazwyczaj trwa to max 30 min)

12. Cieszymy się darmowa domenę przez okres 1 roku.

Uwaga: Promocja działa tylko na nowe konta !

Inne hosting na których można uzyskać darmową domenę :

http://home.pl

Opublikowano

Kappa bo jakoś jak wpisuje domene jest wolna pisze że .pl kosztuje 0 zł a klikam dodaj do koszyka i jest.

Podsumowanie

Netto 9,90 zł
23% VAT 2,28 zł
Do zapłaty:12,18 zł
a konto już mam od roku tam.

I jak to wytłumaczysz? Po za tym na home.pl też są na rok darmowe jak sie nie myle
oDYVDfv.gif
Opublikowano

@Easy.

Promocja obowiązuje dla nowych użytkowników, czyli 1 domena na konto. Jeżeli masz konto już rok lub widnieje na nim zamówiona domena, to promocja Cię nie obowiązuje.

Co do poradnika, to brakuje informacji, że hosting "nazwa" może domagać się przesłania skanu dowodu osobistego, bądź innego dokumentu potwierdzającego dane osobowe podane przy rejestracji, a także pełnoletniość.

Opublikowano

Kappa bo jakoś jak wpisuje domene jest wolna pisze że .pl kosztuje 0 zł a klikam dodaj do koszyka i jest.

Podsumowanie

Netto 9,90 zł
23% VAT 2,28 zł
Do zapłaty:12,18 zł
a konto już mam od roku tam.

I jak to wytłumaczysz? Po za tym na home.pl też są na rok darmowe jak sie nie myle

Zapomniałem dopisać, już to poprawiłem.  Promocja jest tylko dla nowych użytkowników.

@Easy.

Promocja obowiązuje dla nowych użytkowników, czyli 1 domena na konto. Jeżeli masz konto już rok lub widnieje na nim zamówiona domena, to promocja Cię nie obowiązuje.

Co do poradnika, to brakuje informacji, że hosting "nazwa" może domagać się przesłania skanu dowodu osobistego, bądź innego dokumentu potwierdzającego dane osobowe podane przy rejestracji, a także pełnoletniość.

Korzystam z tego prawie od początku, do tej pory nie kazali mi udowadniać danych. Większość osób, które się tu rejestruje, używa fałszywych danych, z różnych generatorów. 
Opublikowano

Tak, a po roku albo rezygnujemy z domeny albo opłacamy, bo nawet jeśli będziemy chcieli ją przenieść to płacimy 100% wartości przedłużenia/rok.

Opublikowano

Według mnie poradnik miał tylko i wyłącznie na celu zareklamowania owego hostingu.. Jest wiele lepszych hostingów które oferują lepsze oferty w dodatku płacisz na pewno mniej za opłacanie na następny rok.. Aktualnie korzystam z innego hostingu i za opłatę domeny płaciłem niecałe 50 zł.. a na nazwa.pl jest gdzieś z 100 zł..

Jednakże poradnik na pewno przydatny dla osób które nie potrafią zarejestrować domeny dla swoich serwerów oraz ich podpięcie.

Opublikowano

Według mnie poradnik miał tylko i wyłącznie na celu zareklamowania owego hostingu.. Jest wiele lepszych hostingów które oferują lepsze oferty w dodatku płacisz na pewno mniej za opłacanie na następny rok.. Aktualnie korzystam z innego hostingu i za opłatę domeny płaciłem niecałe 50 zł.. a na nazwa.pl jest gdzieś z 100 zł..

Jednakże poradnik na pewno przydatny dla osób które nie potrafią zarejestrować domeny dla swoich serwerów oraz ich podpięcie.

Nie miałem na celu reklamy owego hostingu. Nie wiedziałem, ze na home.pl też można, znałem tylko ten hosting ;)

Opublikowano

Tak, a po roku albo rezygnujemy z domeny albo opłacamy, bo nawet jeśli będziemy chcieli ją przenieść to płacimy 100% wartości przedłużenia/rok.

Dodam tylko, że kwota przedłużenia po skorzystaniu z promocji jest większa niż normalnie, około 145 zł dla .pl.

Zdecydowanie zalecam kupić za 12,29 zł domenę na ovh i za odnowienie zapłacić prawie 50 zł (62,30 za 2 lata), a nie 145.

Jak ktoś nie lubi ovh to polskie hekko, za 2 lata o 7 zł drożej wychodzi niż na ovh.

Dodam jeszcze, że jak chcecie przenieść domenę, to musicie przesłać skan dowodu i wniosek, aby uzyskać kod authinfo.

@TermalQ™

Dopisz jeszcze inne hostingi na których można otrzymać "darmową" domenę.

Opublikowano

Poradnik spoko, mało osób o tym wie. Ciekawostka którą może wykorzystasz w poradniku.  Na stronie az.pl możesz za darmo na rok zgarnąć domenę .eu tylko musisz podać prawdziwy numer ;)

671411485514457941894.png

Opublikowano
Wszystkie domeny, które są stworzone poprzez taki rabat nie, mogą być przeniesione na inny hosting, dopóki nie zostanie przynajmniej raz przedłużona domena, ale można do nich napisać i dadzą 30% rabatu.

giphy.gif

Opublikowano

Kosmosu tym nie odkryłeś, wystarczy wpisać w google ''free domena''  :v

Ale poradnik dla osób mniej inteligentnych jak najbardziej ok.

Opublikowano

Ja zazwyczaj biorę z az.pl ale tutaj widzę też jest ok więc przy następnej okazji skorzystam :) 

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...