Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzamin Wewnętrzny w Ośrodku a Nauka Jazdy Autem

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na początku lipca zapisałem się na kurs prawa jazdy i zapłaciłem wymagana kwote w moim przypadku 1400 zł chodziłem na każdy wykład , dużo rzeczy sie dowiedziałem , ale niemogę zdać egzaminu wewnętrznego w ośrodku do którym chodze i pani prowadząca mówi że trzeba zdać bo inaczej nie puści mnie do jazdy i tu jest moje pytanie bo zapłaciłem i ona mi się wydaje że musi mnie puścić mimo że niemogę zdać  ? dzisiaj był próbny miałem 67 na 68 a nie zaliczy bo od 68 jest jakiś wydruk z numerem pkk peselem i moimi danymi , dodam że przerobiłem z plytki wszystkie pytanka i pytania oficjalnie i żadnego nie było pytania ten co ona ma na płytce , mówiłem że nie ma a ona że się nie ucze i napewno są , Ogólnie mi chodzi czy jak nie zalicze w poniedziałek to wykreśli mnie z jazd na wtorek ? skoro sie juz zapisalem ? dzieki za odp 

Opublikowano

Skoro nie możesz zdać banalnego wewnętrznego, to dobrze, że nie chce cię puścić na państwowy.

Opublikowano

Skoro nie możesz zdać banalnego wewnętrznego, to dobrze, że nie chce cię puścić na państwowy.

Kuzyn zdawał w tym roku i wewnętrzny jak i państwowy to ta sama baza pytań.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Kuzyn zdawał w tym roku i wewnętrzny jak i państwowy to ta sama baza pytań.

Zależy z jakiego materiału korzysta ośrodek.

Opublikowano

To ja nie wiem u kogo ty zdajesz. Oni powinni cie szkolić tylko z zakresu jazdy i po wyjeżdżeniu godzin zapisujesz się na egzamin państwowy, ja tak miałem i zdałem bez problemu.

Opublikowano

Pominy fakt, ze gosciu nie pyta o panstwowy, tylko nauke jazdy, takze nie wiem skad wzieliscie swoje komentarze.

Mozliwe, ze zalezy to od danego osk. Ja mialem jednoczesnie zajecia z teorii i praktyki.

Opublikowano

no miałem wykłady 30h i dzisiaj zostaly skonczone zapisałem sie na nauke jazdy nie do tej prowadzacej tylko do innego goscia na wtorek tylko ze mi mowi ze w poniedzialek nie zdam to nie zaczne jezdzic we wtorek ? , tak btw dacie mi strone z baza pytan bo przerobilem ta plyte cala co dala z grupy image i ona ma testy z plyty ale inne pytania i z wydrukiem 

Opublikowano

Skoro Ci mówi że Cie nie puści to tego nie zrobi. To tak jakby nie chcieli Cię przepuścić do 3 klasy liceum bo nie zdałeś roku, a przecież już uczyłeś się na maturę.

Opublikowano

Żeby poruszać się tak zwaną "elką" trzeba zdać egzamin wewnętrzny (czyli teoria), tak samo jak w WORD'zie najpierw musisz zdać teorię a potem masz egzamin praktyczny :). To nie ma znaczenia czy zapłaciłeś czy nie, on po prostu musi być zdany.

320551442138510845087.png
Opublikowano

U mnie w ośrodku było tak, że trzeba było zdać wewnętrzny test, żeby pójść na państwowy, ale każda szkoła inaczej..

Jest wiele stron, które oferują bazę pytań, które się powtarzają, ja się z takich uczyłem i wszystko na pierwszym razem machłem, więc większej filozofii nie ma.

A tak jak @Pan Szymek mówi, jeżeli nie umiesz tego zdać, to dobrze, że Cię nie chce puścić..

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Z tego co wiem teraz w każdej większej szkole są testy wewnętrzne zanim wypuszczą twój numer. Ja np. dogadałem się z instruktorem i załatwił mi zdany test za jacka daniels'a a potem państwowy z 1 błędem zdany :D Jak dla mnie przepisy są zbyt rygorystyczne. Na teście są kompletnie zbędne pytania które w normalnej jeździe nigdy ci się nie przydadzą a raczej wiedza potrzebna do ich zdania. Jeżeli zna się podstawowe przepisy i znaki to spokojnie można bezpiecznie jeździć. Ale na c**j są takie pytania "Czy stojąc w tej sytuacji przed przejazdem z zamkniętym szlabanem możesz wyłączyć światła zewnętrzne pojazdu?"??????????????? Moim zdaniem pytania na egzaminie są idiotyczne a niektóre wręcz chyba są pisane dla ludzi z IQ ryby.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Dobra Temat do zamknięcia zobacze w poniedzialek moze zdam i nie bede sie martwil czy bede jezdzil we wtorek jeszcze troche sie poucze,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...