Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera

Synek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? Myślałem nad kwotą około 4000zł. W razie czego mogę trochę dorzucić lub wydać mniej.
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) ~ za miesiąc
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Monitor 27 cali
Do czego ma służyć komputer? Głównie oczekuję komfortowej gry w topowe produkcje i żeby nie było problemu z przeglądaniem stron internetowych i oglądaniem filmów.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Sam komputer
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Myślałem najbardziej nad 16GB ramu, ponieważ od zawsze jednak z tym ramem miałem problem. Jeśli ktoś ma większą wiedzę na ten temat to mógłby się wypowiedzieć dlaczego warto lub nie i zasugerować odpowiedni ram.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ramu niby 8gb by styklo, ale budzet masz spory, OC nie robisz, wiec mozna dac, zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/0xSF1S/ Tu masz wszystko jak chciales, wydajny zestaw, spory ssd, dobra obudowa, nie wiem czego chciec wiecej generalnie, posluzy lata. Napisales, ze mozesz dolozyc, wiec windowsa odpuscilem (sam sobie wybierz, bo nie wiem jaki chcesz), a ja bym go wcale nie kupowal. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ramu niby 8gb by styklo, ale budzet masz spory, OC nie robisz, wiec mozna dac, zestaw: https://www.morele.net/inventory/info/0xSF1S/ Tu masz wszystko jak chciales, wydajny zestaw, spory ssd, dobra obudowa, nie wiem czego chciec wiecej generalnie, posluzy lata. Napisales, ze mozesz dolozyc, wiec windowsa odpuscilem (sam sobie wybierz, bo nie wiem jaki chcesz), a ja bym go wcale nie kupowal. 

Wygląda fajnie :) W takim razie co z systemem? Przemawiał do mnie bardziej Windows 8 niż właściwie darmowa 10.

Btw. A opłacałoby się kupić i7 zamiast i5?

Opublikowano

Wygląda fajnie :) W takim razie co z systemem? Przemawiał do mnie bardziej Windows 8 niż właściwie darmowa 10.

Nope. I7 nic nie daje w grach.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Nope. I7 nic nie daje w grach.

Nie mozna tak powiedziec, bo daje... ale jest to srednio oplacalne. (oplacalnosc PC to max 5k gdzies). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Okej, jeżeli chodzi o samą specyfikacje komputera to wszystko. Tylko jeszcze co mam zrobić z systemem i czy obudowa ma znaczenie, czy mogę sobie wybrać pierwszą lepszą, która mi się podoba?

Opublikowano

Obudowa ma znaczenie od niej zależy cyrkulacja powietrza i to czy podzespoły będą się gotować ;)

Co do systemu wybierz sobie ten który najbardziej ci się podoba.

@Edit

Możesz brać Silentium PC M35 (bez okna) / M45 ( z oknem )

Opublikowano

To by było na tyle. Dzięki za odpowiedzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...