Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić? - szkoła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Nie mam pojęcia co teraz zrobic.

Skonczylem technikum w tym roku.I zawalilem mature z matmy i polskiego ustnego.

Mam jeszcze do zaliczenia ostatnią kwalifikacje z praktyki E14 ale to juz się zapisalem i będe poprawiac w pazdzierniku.

Nie wiem co teraz.Isc do pracy i sam się uczyc i za rok poprawic mature ? Czy jak ? Jak wy byscie zrobili ;f ?

Matka koniecznie chce zebym "wypier*****" to pracy ....

ie068n.jpg
Opublikowano

Zalicz ostatnią kwalifikację i idź do pracy. Jak zależy Ci na studiach, to popraw maturę.

No ale musialbym  isc do szkoly i się poduczyc zeby poprawic tą mature

Nie, nie musiałbyś. Nauka indywidualna, w domu>>>>nauka w szkole, w grupie. Możesz dostosować plan 'zajęć' pod samego siebie, bez przedmiotów, których nie musisz się uczyć.

Opublikowano

Jakaś praca byś się nie rozleniwił, korki z przedmiotów, których nie zaliczyłeś - i wszystko...

Czyli co ;P ? Isc do normalnej pracy od poniedzialku do piatku a w sobote/niedziele zalatwic sobie korki z matmy i polaka ?

ie068n.jpg
Opublikowano

Ludzie tak całe 5 letnie studia żyją i nie ma problemu... poza tym nie ślęczą nad jednym przedmiotem tylko nad kilkoma, gdzie zakres jednego kolokwium obejmuje materiał równy maturze, a niekiedy i większy.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

To ładną masz patolke w domu, że ci matka każe do pracy wypierdalać. 

Na twoim miejscu bym skończył to co mam do skończenia, później się martwić pracą, jeszcze zdążysz się narobić. 

Opublikowano

To ładną masz patolke w domu, że ci matka każe do pracy wypierdalać. 

Na twoim miejscu bym skończył to co mam do skończenia, później się martwić pracą, jeszcze zdążysz się narobić. 

Jaka patola? Opierdalał się całe 4 lata, to jak się do nauki nie nadaje to niech zapierdala i przynajmniej niech zarobi na swoje utrzymanie... 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Mamusia dobrze prawi, zawaliłeś szkołę, to bierz się teraz za robotę, w końcu jesteś już dorosły.

Jak Ci zależy na papierku, to skończysz szkołę i zdasz maturę w międzyczasie.

Miałem kiedyś podobną sytuacje, w ostatnim roku nauki w LP zawaliłem totalnie pierwszy semestr. Nauczycielka mi jeszcze truła, że mam szansę to wszystko poprawić.... jakoś tego nie widziałem i zakończyłem swoją przygodę z nauką po pierwszym semestrze w 3 klasie LP. Długo się nie zastanawiałem co dalej, zarejestrowałem własną działalność i od prawie 13 lat jestem na swoim. W międzyczasie po 6-7 latach od rzucenia szkoły znalazłem sobie zaoczną i zaliczyłem ostatni rok nauki w ciągu 4 miesięcy. Maturę olałem totalnie i nawet do niej nie przystąpiłem. Papier ukończenia szkoły zrobiłem sobie dla świętego spokoju i po części dla rodziców.

Gdybym mógł się cofnąć w czasie, to postąpił bym identycznie i olał szkołę na rzecz pracy.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Napisz tą maturę, zrób te studia i miej świadomość własnej wartości, a co najważniejsze nie słuchaj takich ludzi jak Twoja mama która każe iść Ci do roboty bo to jest Twoje życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...