Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące PSN

Nyven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż zakupiłem sobie konsolę Playstation 4 do tego grę Beyond: Dwie Dusze. Mam 15 lat a za miesiąc będę miał 16  i ta gra Beyond jest od 18 lat, a ja chciałbym w nią pograć. Rejestrując się na PSN chciałbym wpisać prawdziwą datę urodzin , ale się trochę wystraszyłem, że mi zablokują dostęp do gry przez ograniczenie wiekowe. A czytałem jeszcze na innych stronach, że daty nie da się już zmienić. Więc dlatego pytam się was czy wiecie może czy ta gra zostanie mi zablokowana do 18-stki, jak podam prawdziwą datę urodzenia. :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ograniczenia wiekowe w praktyce działają tylko w przypadku trybu sieciowego, jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym żeby PSN zablokowało dostęp do singla.

Dla spokoju najlepiej założyć sobie konto z fikcyjnym rokiem. Przykładowo urodziłeś się 28.08.2000, to ustaw sobie datę 28.08.1998, inaczej jak już wspomniałem wyżej nie będziesz mógł grać online w gry od 18stki.. Beyond: Dwie Dusze nie ma trybu multiplayer także nawet jak ustawisz sobie prawdziwą datę, to pograsz ze spokojem w singla.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Tak jak wyżej.Singla nie mają prawa ci zablokować lecz inaczej z trybem multiplayer.Jeżeli będziesz grać tylko w Beyond'a no to daj prawdziwe ale jak interesują cie jeszcze inne tytuły to daj fikcyjną i zapamiętaj ją sobie bo może być potrzebna data/miesiąc/rok żeby przypomnieć hasło itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...