Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gry rpg

dawcio221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chętnie bym pograł w jakąś grę RPG, tylko nie wiem na co sie zdecydować, zastanawiam się nad:

Skyrim, Dragon age 1/2 

macie może jakąś grę godną polecenia ?

grałem w wiedźmina , troche w dragon age inquisition , gothic itp 

jakieś ciekawe tytuły bym poprosił, albo wybór z wyżej wymienionych, najlepiej z dobrą grafiką

Opublikowano

Ja Ci mogę polecić Guilds Wars, jednak jest to gra multiplayer, choć nie do końca. Dobrą opcją byłaby też seria Gothic, najlepiej 1-3. :)

Opublikowano

Ja Ci mogę polecić Guilds Wars, jednak jest to gra multiplayer, choć nie do końca. Dobrą opcją byłaby też seria Gothic, najlepiej 1-3. :)

Autor grał przecież w gothica.

Co do tematu:

Największą zaletą Skryima jest jego wielkość. Co mam na myśli? Ogromny świat, masa questów, multum możliwości, a o świetnym rozwoju postaci nawet nie wspomnę. Zbyt pięknie, żeby było prawdziwe? Owszem. Fabuła jest strasznie liniowa i nie masz na nią wpływu. Nie ma tego uczucia, kiedy podejmujesz decyzję i liczysz na konsekwencję w przyszłości. Kończysz questa, zapominasz o nim - dyntka.

Dragon Age: Origins? Fabuła może równać się tej z wiedźmina. Świetnie prowadzona i równie wciągająca - w klimatach dobrego fantasy. Podejmujesz decyzję? Na pewno odbije się tobie ona na tyłku. To ty będziesz tworzył historię swojej postaci, a gra nie będzie ci tego dyktowała. Tworzysz relację ze swoimi towarzyszami broni, sam ich dobierasz, a główny wątek ma kilka zakończeń. Coś pięknego. Wady? Grafika trochę przestarzała (według mnie jest wciąż dobra) i świat o wiele mniejszy (bardziej liniowy).

Pozwolę sobie zacytować:

"Gra ma nie śledzić charakteru głównego bohatera, jednak decyzje moralne dokonywane przez gracza w ciągu gry nadal będą miały wpływ na historię. Gracz będzie mógł ocalić świat niezależnie od tego, czy jest dobry czy zły, jednak dokonywane w międzyczasie wybory mają zmienić świat gry. Decyzje te mają także mieć wpływ na umiejętności towarzyszących graczowi postaci niezależnych i móc sprawić, że go oni opuszczą, jeśli się z nim nie zgadzają." ~ wikipedia

Wybór należy do ciebie.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Skyrim. Jak nie grałeś to możesz bez modów, jak już przejdziesz, to z modami. Gra na tysiące godzin.

Poza tym można polecić jeszcze Fallout New Vegas. Również szczerze odradzam Two Worlds II. Większym crapem jest tylko Sacred 3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...