Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dosyć dobry "laptop" a mało fps

ExoNku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ExoNku

Tryb zarządzania energią zmień na Preferuj maxymalną wydajność.
Procesor PsyX zmień na 740m.

W końcu masz i3, a to nie taki zły procesor...

A to takie coś to jest zwiększanie taktowania karty. Czyli przyśpieszanie, które zwiększa jej temperature*. Nie grzeje ci się strasznie laptop?

Opublikowano

No właśnie nie wiem co to jest to "PhysyX" A to '"Coś" to wiem co to jest ;D. Grzeje mi się  jak wieczorem siedze. To nie można spać w pokoju. Tak gorąco

Opublikowano

No właśnie nie wiem co to jest to "PhysyX" A to '"Coś" to wiem co to jest ;D. Grzeje mi się  jak wieczorem siedze. To nie można spać w pokoju. Tak gorąco

Wysyłałeś mi zdjęcia, na nich to jest. To nie dobrze jak ci się tak grzeje, to jest niebezpieczne w sumie, zjara się i szkoda. Kup sobie jakiś wentylator albo zmniejsz taktowanie.

Bardzo nagrzany sprzęt ma także gorszą wydajność. :P

Opublikowano

Wysyłałeś mi zdjęcia, na nich to jest. To nie dobrze jak ci się tak grzeje, to jest niebezpieczne w sumie, zjara się i szkoda. Kup sobie jakiś wentylator albo zmniejsz taktowanie.

Zmiejszyłem trochę. Już nie jest aż tak gorący.

Opublikowano

Zmiejszyłem trochę. Już nie jest aż tak gorący.

No to dobrze. Jak chcesz się bawić w powiększanie Mhz to wiedz, że potrzeba dobrego chłodzenia, bo wszystko się będzie bardziej grzało i może się to skończyć spaleniem sprzętu, no a szkoda jak zapewne te 3 lata temu dałeś z 2000, albo i więcej. :P

Opublikowano

Ku*wa! Wiatrak mi nie działa. Jest tak gorący, że aż nie da się rąk polozyc na klawiature

Wyłączyć i włączyć dopiero jak się schłodzi. Na przyszłość polecam kupić podkładke z dobrym chłodzeniem, cena to ok. 40zł.

Opublikowano

Okej, rozkręciłem laptopa. I przyczyną było nie podłączenie wiatraka ;D. Jak zmieniałem paste, nie podlączyłem wiatraka

Ku*wa! Wiatrak mi nie działa. Jest tak gorący, że aż nie da się rąk polozyc na klawiature

Wyłączyć i włączyć dopiero jak się schłodzi. Na przyszłość polecam kupić podkładke z dobrym chłodzeniem, cena to ok. 40zł.

A z tymi fps'ami to jeszcze masz jakąś poradę? ;c

Opublikowano

Okej, rozkręciłem laptopa. I przyczyną było nie podłączenie wiatraka ;D. Jak zmieniałem paste, nie podlączyłem wiatraka

A z tymi fps'ami to jeszcze masz jakąś poradę? ;c

To chyba wszystko co możesz zrobić. Ew zmniejszyć detale w grze lub rozdzielczość.

Opublikowano

Wszystko na minimal ;c Czemu tak jest? Przecież nie dawno grałem na 200 fps z nagrywaniem ;c

Ale tylko fps lecą czy ścinki są ?

Lecą fps oraz są ścinki ;c

Opublikowano

Wszystko na minimal ;c Czemu tak jest? Przecież nie dawno grałem na 200 fps z nagrywaniem ;c

Ale tylko fps lecą czy ścinki są ?

Lecą fps oraz są ścinki ;c

A czy bez gry nie masz za bardzo zapchanego ramu i cpu?

Opublikowano

Nie

Ostatecznie możesz jeszcze spróbować GameBoostera od iObit, ale to już naprawdę wszystko co mogłeś do tej pory zrobić. Laptopy nie są przystosowane pod gry, ich wydajność jest no znacznie gorsza niż w pc za tę samą cene.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...