Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się pozbyć SOFTBANA!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

169.jpg

Jeśli przyszło Wam już korzystać z tzw. GPS Spooferów zapewne wiecie co to SoftBan. Jeśli jednak jeszcze nie doświadczyliście tej wątpliwej przyjemności to wytłumaczę o co chodzi. W momencie gdy przeniesiemy się zbyt daleko od naszej wcześniejszej lokalizacji (np. Polska--->Nowy Jork) i wejdziemy w interakcje z PokeStopem, złapiemy pokemona itd. dostajemy czasową blokadę. Możemy normalnie grać natomiast wszystkie pokemony będą nam uciekać, a PokeStopy nie będą reagować na nasze "kręcenie". Zazwyczaj trwa to od 30 minut do nawet 24 godzin.

Przestawię Wam zatem sposób jak się "odbanować" gdy zdaży nam się dostać takiego Soft Bana.

Sposób jest banalnie prosty, wystarczy przejść do lokacji jaka nas interesuje i znaleźć najbliższy PokeStop. Teraz gwóźdź programu.. Kilkanaście razy powtarzamy taką oto akcjie: klikamy, kręcimy, czekamy 2 sekundy, zamykamy. Ja musiałem zrobić tak jakieś 20 razy przy czym za 20 już dostałem drop z PokeStopu.

Prosiłbym moderatora o podwieszenie ponieważ wiele ludzi zmaga się z takimi blokadami, a rozwiązanie jest banalnie proste.

Liczę na plusiki ;)

Opublikowano

Polecam też odpalić bota na lokacji, która nas interesuje i po około 5 minutach od zaczęcia łapania pokemonów ban schodzi =]

Też o tym słyszałem, natomiast sposób przedstawiony wyżej zajmuje dużo mniej czasu.

Opublikowano

napierdalam od wczoraj na pokebuddy, zmieniam lokalizacje jak pojebany i jeszcze softbana nie mam xD 

Nie wiem ziomeczki jak wy to robicie ze was banuja co chwile no ale.. dziena za poradnik ;d moze kiedys skorzystam 

8kHod.png

Opublikowano

Wyglądało fajnie ... skończyło się banem i mimo kręcenia z 50razy (potem mi się znudziło) odpaliłem bota aby zbierał pokemony czy i odwiedzał pokestopy, wracam po 30min z nadzieją że nareszcie poexpie a ban ciągle trwa ...

@Edit Działa nie chciało mi się tym kręcić więc zostawiłem bota aby za mnie odwiedzał pokestopy. Gdy przyszedłem po chwili bana już nie było.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oczywiście, że działa.. Spróbujcie jeszcze raz tym razem pozwalając PokeStopowi "kręcić się" przez minimum 2 sekundy.

A może i tego wina :P ja kręciłem max 1s :D wpadnie następny banik to zobaczę (pewnie do wieczora przetestuję to jeszcze nie raz :P ).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oczywiście, że działa.. Spróbujcie jeszcze raz tym razem pozwalając PokeStopowi "kręcić się" przez minimum 2 sekundy.

A może i tego wina :P ja kręciłem max 1s :D wpadnie następny banik to zobaczę (pewnie do wieczora przetestuję to jeszcze nie raz :P ).

Chodzi o to, żeby faktycznie wejść w interakcje z PokeStopem, tak jakbyś chciał dostać drop, jak zbyt szybko zakręcisz i wyjdziesz to nic nie dostaniesz.

Opublikowano

Działa na 100%, dzisiaj 4 softy sobie zdjąłem bo nieuważny jestem.

Do tego sposobu z pokestopem warto zainstalować Macro's Script na automatyczne krecenie

Opublikowano

Nie działa mi to WTF...

Ooo w momencie jak pisałem to zadziałało, gitara siema xD

Ale jakoś i tak długo unBanowało się, coś koło 10min na bocie gdzie jest 36lokalizacji ,-

Opublikowano

U mnie nie działa robiłem idnetycznie, przez 10 min  i c***a pykło. nwm może coś źle robie? 

Pokestop > klikam > obracam > czekam 2 sec > wychodzę > obracam > i znowu czekam > wychodze... 

i nie działą.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

U mnie nie działa robiłem idnetycznie, przez 10 min  i c***a pykło. nwm może coś źle robie? 

Pokestop > klikam > obracam > czekam 2 sec > wychodzę > obracam > i znowu czekam > wychodze... 

i nie działą.

a próbowałeś łapać pokemony? Jak dużo Ci ucieknie to też powinno zleciec

Opublikowano

Czasami jest tak (przynajmniej ja tak mam), że nawet bez softbana nie da się odebrać itemków z pokestopu. Trzeba wtedy wyjść z niego, Przejść się trochę bliżej stopu żeby serwery załapały albo zresetować grę.

@topic
Teleportowałem się specjalnie do NY żeby sprawdzić - działa.

Opublikowano

Jest jakiś sposobik jak to zrobić na PokeBuddy gdzie nie mogę sam kręcić tylko bot kręci mi automatycznie?

@Edit

gicior, 5 minutek sprawdzania samych pokestopów za zero expa i soft zniknal :D

Opublikowano

Ja używam swojego sposobu na soft ban a dokładniej:
- zapełniam cały plecak do momentu gry krece pokestopem wywala komunikat że mam pełny plecak
- teleportuje sie w inne miejsce np. z Central Parku USA do Polski
- szukam pokestopu krece tak az znowu pojawi sie komunikat ze mam pełny plecak
- czyszcze miejsce w plecaku
- kręce pokestopem i działa :)

Opublikowano

Do autora :

K***a typie kocham Cię ... :D

Działa :D

if( awesome ){

console.log('This is Awesome');

}else{

$('body').addClass('give-me-awesome');

}

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...