Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dualshock 3 nagle się wyłącza

kukizy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z padem do ps3 dualshock 3 sixaxis.Otóż ma on może 3 miesiące i od wczoraj jest takie coś:Gram sobie gram i nagle pad się wyłącza.Nie da się go włączyć.Wczoraj podpiąłem do pada kabel i po 5 minutach się włączył.Dzisiaj się nie włącza a przycisku reset próbowałem.HELP
@Edit:napisałem do sprzedającego co się stało... zobaczymy aha no i jeszcze jedno.gdyby pada nie udałoby sie  naprawic to czy ten jest oryginalny? http://allegro.pl/oryginalny-pad-sony-dualshock-3-ps3-jungle-green-i6356975670.html

EDIT2:Pad zaczął działać i podziałał na 2 minuty i znów to samo.To jest popieprzone

Opublikowano

Witam mam problem z padem do ps3 dualshock 3 sixaxis.Otóż ma on może 3 miesiące i od wczoraj jest takie coś:Gram sobie gram i nagle pad się wyłącza.Nie da się go włączyć.Wczoraj podpiąłem do pada kabel i po 5 minutach się włączył.Dzisiaj się nie włącza a przycisku reset próbowałem.HELP

@Edit:napisałem do sprzedającego co się stało... zobaczymy aha no i jeszcze jedno.gdyby pada nie udałoby sie  naprawic to czy ten jest oryginalny? http://allegro.pl/oryginalny-pad-sony-dualshock-3-ps3-jungle-green-i6356975670.html

EDIT2:Pad zaczął działać i podziałał na 2 minuty i znów to samo.To jest popieprzone

http://allegro.pl/bezprzewodowy-pad-sony-dualshock3-ps3-z-polski-i6365089050.html - tu masz taniej i wysyłka z Polski. Z tym padem raczej już nic nie zrobisz jak nie działa.

strange1.jpg

Opublikowano

Pad z tematu jest oryginalny.

Jeśli chodzi o pady podane niżej, są to albo pady przeznaczone na konsole wydawane w US (działają na konsolach europejskich), pady te są wykonane z gorszych materiałów i szybciej się psują niż te wydawane na rynek EU i JPN. Lub tez są to zwykłe podróbki, w aukcji nigdzie nie jest napisane, że są to oryginalne pady...

Jeśli chodzi o problem z padem, to można wykluczyć problem z BT skoro pad albo działa, albo w ogóle nie ;)

Obstawiam dwie możliwości:

- zdycha bateria

- poluzowane styki na płytce/baterii

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi no właśnie teraz jak "ożył" to wpiąłem go do ps3 i gram na kablu na razie ani razu awaria sie nie powtórzyła a gra z kablem w niczym mi nie przeszkadza.Zobaczymy co dalej.

Opublikowano

Dzisiaj pad znowu się nie włącza.Niestety chyba musi już iść na "śmietnik".Znaleźlibyście jakieś nowe oryginalne dualshocki 3 na allegro? ale takie 100 %

Opublikowano

Dzisiaj pad znowu się nie włącza.Niestety chyba musi już iść na "śmietnik".Znaleźlibyście jakieś nowe oryginalne dualshocki 3 na allegro? ale takie 100 %

...na śmietnik... Masz miernik? Otwórz go i sprawdź baterię. Jak bateria padnięta (poniżej 2.5V, powinna mieć 3.2V żeby pad mógł się włączyć. max 4.2V) to ją wymień albo znajdź jakąs baterię od telefonu, + do +, - do -, owiń taśmą (bo nie przylutujesz) i upchaj to w obudowę. PW to Ci pomogę.

Opublikowano

A mam pytanie.Czy pad dualshock 4 od ps'a 4 bedzie działać na ps3? jeżeli tak to jak go podłączyć? I czy będzie działać w Call of Duty:Black Ops 

Opublikowano

DS4 działa pod PS3, ale jaki jest sens jego podłączenia pod starą generacje?

Po podłączeniu DS4 pod PS3 nie będzie działać wibracja w padzie oraz przycisk PS Button, a co najważniejsze zapłacisz więcej ze względu na touchpad, którego też nie wykorzystasz przy PS3.

Opublikowano

Podpinasz DS4 pod PS3, następnie wchodzisz w Ustawienia --> Ustawienia akcesoriów --> Zarządzaj urządzeniami Bluetooth.

Rejestrujesz nowe urządzenie / Rozpocznij poszukiwanie. W tym momencie na DS4 trzymasz PS Button i Share aż lampka w padzie nie zacznie migać, a na ekranie nie pojawi się opcja wyboru DS4. Wybierasz DS4 i gotowe.

Opublikowano

Temat do zamknięcia.Jutro jadę kupić DS4 w mediaexpert,działa bo pożyczyłem sobie od kolegi i jest tak jak chciałem.DZIĘKI za wszystkie odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...